Ana sayfa Dizi Analiz Alparslan Büyük Selçuklu dizisi ikinci sezona çok iddialı başladı!

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi ikinci sezona çok iddialı başladı!

tarafından ker_def

TRT 1 ekranlarında yayınlanan ilk sezonuyla reyting birinciliğini elden bırakmayan Alparslan: Büyük Selçuklu, yeni sezonun ilk bölümüyle sezona iddialı bir giriş yaptı. Güçlü oyuncu kadrosu, ihtişamlı dekoru, kuvvetli prodüksiyonu ve etkileyici senaryosuyla TRT 1 ekranlarında pazartesi akşamları yayınlanan “Alparslan: Büyük Selçuklu” 2.sezonun ilk bölümü olan 28. bölümü izleyicilerden alkışları toplayarak yine gönülleri fethetti.

Dizinin 28. Bölümünde; Nizamülmülk ve Alparslan’ın bir araya geldiği ve duygusal anların yaşandığı sahne sosyal medyada da çok konuşuldu. Alparslan ve Seferiye Hatun’un Sultandan gelen emir ile evlenmesine karar verilmesi Alparslan, düşmanının kızı ile şimdi ne yapacak sorusunu sordurttu. Son sahnede Alparslan’ı omuzundan yaralayan Seferiye Hatun ile Alparslan’ın ilişkilerinin nasıl ilerleyeceği ise izleyiciyi ikiye böldü. Grigor’un Yınal ve Alparslan’ı birbirine düşürme planı bozuldu ancak Grigor’un yeni hamlesinin ne olacağı yeni bölümler için merak konusu oldu.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi ikinci sezona çok iddialı başladı! 9

Dizinin 28. bölümünde neler oldu? İşte detaylar:  Vaspurakan’ın fethinden sonra Alparslan Vaspurakan’ı bir Türk-İslâm şehri haline getirmek için kolları sıvamış ve ticarete ağırlık vererek şehrin zenginleşmesi için çalışmalara başlamıştır. Alparslan bu faaliyetlerini yürütürken Buhara hakimi Karahanlı Arslan Yusuf, Ani’nin yeni tekfuru Grigor tarafından kışkırtıldı ve Selçuklular’ın elinden Belh şehrini almak için saldırdı. Savaşı kazanan Selçuklular, Grigor ile gizlice iş birliği yapan Arslan Yusuf’u esir aldılar.

Arslan Yusuf, geçmişte Selçuklular üzerine yapılan bir baskında İbrahim Yınal’ın babası Yusuf Yınal’ı öldüren kişiydi. İbrahim Yınal babasının katili olan Arslan Yusuf’un esir alınmasını değil öldürülmesini istedi. Ancak Alparslan kararı sultanın vereceğini söyleyerek Arslan Yusuf’u Vaspurakan’a götürdü.

Savaş sonrası iki devletin sultanları arasında varılan anlaşma Alparslan’ın ve Arslan Yusuf’un kızı Seferiye’nin hayatını tamamen değiştirdi. Anlaşma doğrultusunda Alparslan ve Seferiye’nin evlenmesi emredildi. Emri istemeyerek de olsa kabul eden Alparslan, Yınal ile karşı karşıya geldi.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi ikinci sezona çok iddialı başladı! 10

Ani’nin yeni tekfuru Grigor, oğlu Yüzbaşı Alexander ile vazifesine başlamak üzere Ani topraklarına geldi. Kurduğu plan ile çok önceden beri buradaki siyaseti yakından takip ettiğini gösterdi. Karahanlıları, Selçuklular üzerine saldırtarak Türkler arasında bir iç çatışma yaratarak bölgedeki güç dengelerini lehine çevirmek isteyen Grigor bir plan yaptı. Plana göre öncelikle Yınal ve Alparslan’ı birbirlerine düşman etmeyi hedefledi. Grigor Alparslan ile görüşerek, Selçuklulardan yüklü miktarda çelik almak istedi. Ancak Alparslan, bu teklifi kabul etmedi. Alparslan’a öfkesinden dolayı gizlice Grigor ile görüşerek çelik satmayı kabul eden Yınal’ın planını ise Erbasgan bozdu.

Akça’nın şehadeti üzerine dağlara çekilip acısını yaşayan Nizamülmülk, acısını içine atarak Alparslan ile yeniden bir araya geldi. Nizamülmülk’ün yerini öğrenip yanına giden Alparslan ummadığı bir tepki aldı. Nizamülmülk kırgın ve kızgın olduğu Alparslan ile görüşmek istemedi. Daha sonra bir rüyada Alparslan’ın yardıma ihtiyacı olduğunu gören Nizamülmülk Vaspurakan’a döndü.

Alparslan Seferiye hatun ile evlenecek mi?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi ikinci sezona çok iddialı başladı! 11

Yınal’ın küffara gizlice çelik satmak istemesi Alparslan ve Yınal’ı karşı karşıya getirecek mi?

Grigor ile gizlice iş birliği içinde olan Arslan Yusuf’un bu hainliği ne zaman ortaya çıkacak? Alparslan Arslan Yusuf’a nasıl yaklaşacak?

Senaristliğini Emre Konuk‘un üstlendiği, yönetmen koltuğunda Sedat İnci’nin oturduğu “Alparslan: Büyük Selçuklu” dizisinde Barış Arduç’a Kayra Zabcı, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Öykü Gürman, Umut Karadağ, Korel Cezayirli, Bora Cengiz, Fırat Topkorur, Erdinç Gülener, Ferit Kaya, Uygar Özçelik, Şahin Çelik ve Ayşegül Ünsal gibi başarılı isimler eşlik ediyor.

Sultan Alparslan’ın 1048 – 1071 yılları arasındaki Anadolu’yu fetih sürecini konu alan hikayesiyle “Alparslan: Büyük Selçuklu” her Pazartesi saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında…