Ana sayfa Dizi Analiz Alparslan dizisinde Akça’nın babasını anlatması ve Hasan’ın onu duyması çok duygusal oldu!

Alparslan dizisinde Akça’nın babasını anlatması ve Hasan’ın onu duyması çok duygusal oldu!

tarafından ker_def

Alparslan Büyük Selçuklu’nun dün yayınlanan bölümü beğenileri topladı… Dizi tüm kategorilerde gecenin en çok izlenilen dizisi oldu. TRT 1 ekranlarında yayınlanan Alparslan: Büyük Selçuklu, dün akşam yayınlanan 23. bölümüyle büyük beğeni toplayarak, pazartesi günü en çok izlenen dizi oldu.

Dizinin 23. bölümünde, Akça’nın Alparslan’a babasını anlatması ve Hasan’ın bu konuşma sırasında orada olması çok konuşuldu. Hasan kızına kavuşacak mı? soruları sosyal medyada gündem oldu. Annesinin mezarını ziyarete gittiği sırada suikasta uğrayan Tuğrul’un yaşayıp yaşamayacağı merak konusu oldu. Dukas’ın yaşıyor olması ve Diyojen’i tutuklaması karşısında şimdi Kekavmenos’un ne yapacağı merak ediliyor.

Dizinin 23. bölümünde neler oldu? İşte dizinin son bölümünde yaşananların detayı:  Kekavmenos ile kurdukları planla kaleye sızan Alparslan, Diyojen’in bu planı Kekavmenos’tan öğrenmesi ve hemen buna göre karşı hamleler yapmasıyla zindanda mahsur kaldı. Alplarının da askerler tarafından esir alınması, Alparslan’ı zor durumda bıraktı. Alparslan kaleden kurtulmak için bir plan yaparak zindanda duvarın gizli bölümesine saklandı ve Bizans askerleri zindanın kilidini açınca askerle dövüşerek asker kılığında zindandan çıktı.

Alparslan alplerinden sadece Avar’ı kurtarabildi ve Avar ile kaleden kaçarak, karargâha Yınal’ın yanına gitti. Yınal Alparslan’a Dukas ve Evdokya’nın elinde olduğunu söyleyince Alparslan hemen Diyojen’e haber gönderdi. Alplara karşılık Evdokya’yı verecekti. Ama Dukas’ın saklandığı barakaya gittiklerinde Dukas ve Evdokya’nın evlendiğini ve Evdokya’nın Vaspurakan Kalesine doğru yola çıktığını öğrendi. Diyojen’e Evdokya’nın elinde olduğu haberini göndermiş olan Alparslan bir müddet ne yapacağı konusunda tereddüt etse de sonrasında buluşma yerine elinde Evdokya ile değil Dukas’la gitti. Dukas’ın emri ile Diyojen orada tutuklandı. Dukas Diyojen’den intikamını nasıl alacak? Evdokya ile Dukas’ın evlenmesi Vaspurakan’da nasıl karşılanacak?

Yaylaya giden oba kadınlarına saldıran Liparit Kardeşler, Akınay’ı ağır yaraladı. Bunun üzerine Akça, Rati’ye saldırdı ancak Rati Akça’yı alt etti. İvan Rati’ye oba kadınları Evdokya’nın yerini biliyordur soralım dedi. Bunun üzerine Rati herkese Evdokya’nın yerini sordu ve bir cevap hakları olduğunu söyledi. Yerini söylemeyenleri tek tek öldürecekti.

Karaca’ya da aynı soruyu soran fakat beklediği cevabı alamayan Rati tam Karaca’yı öldürecek iken Akça İvan’ı rehin alarak, Rati’yi durdurdu ve obasının kadınlarını serbest bırakmasını söyledi. Akça ile anlaşma yapan Rati, şart olarak Akça’nın da kendileri ile Vaspurakan Kalesine gelmesini istedi. Akınay’ın durumunun ağır olması sebebiyle Akça bu teklifi kabul etti. Rati önde Akça ve İvan arkada kaleye giderlerken, Alparslan konvoyun önünü kesti ve kaleye Akça’nın gitmesini engelledi. Karaca ile tartışan Akça, Akınay’a içinde sakladığı sırrı anlattı.

Akça’nın Karaca ile ilgili sakladığı sırrı herkes öğrendi ve Karaca doğum yapana kadar obadan Venec Kalesi’ne gönderildi. Akça ile aralarındaki sırlardan rahatsız olduğunu Akça ile paylaşan Alparslan’a Akça sakladığı son sırrı da anlatarak, babasının Hasan olduğunu söyledi. Bu konuşmayı uzaktan duyan Hasan şimdi ne yapacak? Bu gerçeği öğrenen Alparslan nasıl davranacak?

Vaspurakan’a saldırmak üzere hazırlık yapan Tuğrul’u engellemek için Liparit Kardeşler ve Diyojen bir plan yaptı. Her cuma annesinin mezarını ziyarete giden Tuğrul’a bir suikast düzenlediler ve mezarın içinden çıkan bir Bizans askeri Tuğrul’a saldırdı. Tuğrul yaşayacak mı?

Yapımını Akli Film’in, yapımcılığını ve senaristliğini Emre Konuk‘un üstlendiği, yönetmen koltuğunda Sedat İnci’nin oturduğu “Alparslan: Büyük Selçuklu” dizisinde Barış Arduç ve Fahriye Evcen’e Mehmet Özgür, Sarp Levendoğlu, Sinan Tuzcu, Korel Cezayirli, Gizem Karaca, Erdinç Gülener, Toprak Sergen, Olcay Kavuzlu, Rabia Soytürk, Esila Umut, Hakan Şahin, Ayşegül Ünsal ve Esra Kızıldoğan gibi başarılı isimler eşlik ediyor.