Ana sayfa Sosyal Medya Alparslan dizisine güç katan Öykü Gürman, kendisini rolüne çok kaptırdı!

Alparslan dizisine güç katan Öykü Gürman, kendisini rolüne çok kaptırdı!

tarafından ker_def

TRT1 ekranlarında Pazartesi akşamları yeniden izleyicilerle buluşmaya başlayan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin kadrosuna katılan iki kadın oyuncu büyük dikkat çekti. Kayra Zabcı’yı Seferiye Hatun karakterinde başarılı bulan izleyiciler, Öykü Gürman’ın yeniden dizi setlerine dönmesinden de çok memnun oldu.

Sen Anlat Karadeniz dizisinde oyuncunun canlandırdığı Asiye karakterindeki muhteşem başarısı hala unutulmadı. Bu dizi ile geniş bir hayran kitlesi kazanan Öykü Gürman, şarkıcılık mesleğinin yanı sıra oyunculukta da çok iyi noktalara gelebileceğini ispatladı.

Öykü Gürman’ın Alparslan dizisi ile yeni sezonda TRT1 ekranında yer alması hayranlarını coştururken, oyuncunun Öke Hatun rolüne kendisini çok kaptırması da projeye olan inancını ve setlere olan özlemini anlatmaya yetiyor.

Alparslan dizisine güç katan Öykü Gürman, kendisini rolüne çok kaptırdı! 7

Oyuncu, “Gözüme sürmeyi çektiğim anda kendimi Selçuklu Başbuğ Hatun’u olarak hissediyorum” diyerek de rolünü ne kadar çok benimsediğini anlattı.

TRT 1’in ilk sezondan itibaren izlenme rekorları kıran pazartesi günlerinin reyting birincisi Alparslan Büyük Selçuklu, ikinci sezonuyla da ses getirmeye devam ediyor. Dizinin yeni sezonuna dahil olan başarılı oyuncu Öykü Gürman, yeni karakteriyle izleyicinin beğenisini kazandı. Sosyal medyada da konuşulan Öke Hatun için; çok sayıda yorum yapıldı.

İlk teklif geldiğinde çok heyecanlandığını anlatan Gürman; “Binlerce yıllık tarihimizde nice mücadeleler veren, zaferler kazanan kahraman Atalarımızın çocukları olarak kendi kültürümüze, tarihimize bu dizi sayesinde tanıklık etmek, aynı zamanda dönem ve aksiyonun bir arada olduğu bir proje de yer alacak olmak beni çok heyecanlandırdı. Daha önce hiç deneyimlemediğim bir yolculuk olmasına rağmen gözüme sürmeyi çektiğim anda bile kendimi tam bir Selçuklu Başbuğ Hatun’u olarak hissediyorum” dedi.

Öke Hatun’un dik duruşlu güçlü bir karakter olmasından da etkilendiğini söyleyen Gürman, karakter konusunda şunları söyledi:  “Ona yakın olmak beni çok mutlu ediyor. Dizilerde ve her alanda kadınların güçlü duruşunu çok seviyorum. Özellikle Selçuklu döneminde, yönetimde kadın ve erkek birlikte hareket etme durumu söz konusu. Öke Hatun’un adalet duygusu çok yüksek ve Selçuklu tahtı için yapamayacağı bir şey yok. Kocasıyla birlikte önüne çıkan bütün engelleri yıkmaya hazır, çok hırslı, dik başlı, adaletli ve çok güçlü bir kadın Öke Hatun.”

Dizinin ikinci sezondaki ilk bölümde çok güzel yorumlar aldığından da bahseden Öykü Gürman, yeniden setlere döndüğü için de mutlu. Hem sahnelere çıkarak şarkıcılık yapan hem de sette oyunculuk yeteneklerini konuşturan Öykü Gürman, hayranlarından gelen tepkilerden çok memnun.

Gürman, şunları söyledi: “İlk bölüm için herkesten çok güzel tepkiler aldım. Ben her projede deneyimlerimin üstüne koyarak ilerlemeyi, kendimi zorlamayı seviyorum. Daha önce hiçbir denemem olmamasına rağmen binicilik ve kılıç sporları ile tanıştım. Özellikle aksiyon sahneleri beni çok heyecanlandırıyor bunları en iyi şekilde yapabiliyor olmak için ekstra çalışmalarım oldu ve güzel yollar katettim. Bu proje gerek kamera arkası gerek kamera önünde bir bütün olarak ilmek ilmek, detay detay herkesin çok emek harcadığı ve çok saygı duyulması gereken bir proje.”