Ana sayfa Dizi Analiz Alparslan dizisine nikah sahnesi damgasını vurdu!

Alparslan dizisine nikah sahnesi damgasını vurdu!

tarafından ker_def

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Alparslan Büyük Selçuklu dizisi, gün birinciliğini korumaya devam ediyor. Dün gece yayınlanan bölüme Alparslan ve Seferiye’nin nikah sahnesi damga vurdu. Sahneye sosyal medyada binlerce yorum geldi.

Güçlü oyuncu kadrosu, ihtişamlı dekoru, kuvvetli prodüksiyonu ve etkileyici senaryosuyla TRT 1 ekranlarında pazartesi akşamları seyirciyle buluşan “Alparslan Büyük Selçuklu” dizisinin 31. bölümü izleyicilerden büyük beğeni toplayarak yine en çok izlenen dizi oldu. Dizinin 32. yeni bölümü de 17 Ekim Pazartesi günü izleyicilerle buluşacak. Yeni bölümden ilk fragman da paylaşıldı.

Dizinin 31. bölümüne; Alparslan ve Seferiye’nin düğün sahnesi damga vururken, Seferiye’nin kardeşi Gülce’ye kavuşma sahnesi ise izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Erbasgan’ın Yınal ve Öke ile yaptığı konuşmayı duyan Gevher çok üzüldü. Gevher ve Erbasgan’ın şimdi ne yapacakları ise merak konusu oldu. Son sahnede Seferiye’ye suikast düzenlenmesi ve bu suikastın Yınal’ın üzerine atılması çok konuşuldu. Sahne izleyenlere Yınal aklanabilecek mi sorularını sordurdu.

Dizinin 31. bölümünde neler oldu?

Üzerine atılan iftiradan kurtulan Alparslan, Grigor’un daveti üzerine Ani’ye gitti ve Alpagut’un idam sehpasındaki vaziyeti ile karşılaştı. Ani’de dilenci kılığında gezinen ve kimin görevlendirdiğinin henüz bilinmediği casus sayesinde Grigor’un planından haberdar olan Alparslan, bir plan yaptı ve Alpagut’un idamını sessiz ve soğuk kanlı karşıladı. Bu durumdan dolayı Alpagut’un Selçuklular ile işbirliği içinde olmadığını anlayan Grigor, Alpagut’u idamını durdurdu ve onu yanına aldı.

Arslan Yusuf’un dört gözle beklediği Seferiye ile Alparslan’ın düğününde Grigor tarafından Seferiye’ye bir suikast düzenlendi. Ancak herkes suikastın Alparslan’a düzenlendiğini sandı. Suikastın hedefinde Seferiye’nin olduğunu itiraf eden suikastçı, ona bunu kimin yaptırdığı sorulunca “Yınal Bey” cevabını verdi. Yınal şimdi ne yapacak? Bu işin içinden nasıl çıkacak?

Gevher’in Zeren’e attığı tokat Seferiye ve Zeren’i Gevher’e karşı iyice bilemiş, Selçuklu’ya olan öfkelerini arttırmıştı. Gevher’in odasına gece yarısı girerek onun canına kast etmeye çalışan Zeren’i Öke yakaladı. Öke, Zeren’i ele vermeyerek kendisi için çalışmaya zorladı.

Tacirlerin güvenini büyük ölçüde kaybeden Grigor ve Alexander, Türk atlarının kendilerine satılmasını istedi. Ancak Selçuklu bu teklifi kabul etmedi. Alexander yeni bir hamle yaparak, Karabey’in de aralarında bulunduğu Türk atlarını kaçırdı. Karabey’i ıslığıyla yanına gelmesi için eğiten Alparslan, ıslığı çalarak hem Karabey’i hem de izler sayesinde atları buldu. Grigor’un Alexander’ın bu planından haberi olmadığını bilen Alparslan, yaşanan olayı Grigor’a anlatmayarak, Alexander’ı kendisine borçlandırdı. Alparslan Alexander’dan ne isteyecek?

Yınal ve Öke, Erbasgan ile Gevher’in evliliğine kati bir kararla karşıdırlar. Gevher ile evlenme konusunda kararlı olan Erbasgan bu durumda ne yapacak?

Senaristliğini Emre Konuk‘un üstlendiği, yönetmen koltuğunda Sedat İnci’nin oturduğu “Alparslan: Büyük Selçuklu” dizisinde Barış Arduç’a Kayra Zabcı, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Öykü Gürman, Umut Karadağ, Korel Cezayirli, Bora Cengiz, Fırat Topkorur, Erdinç Gülener, Ferit Kaya, Uygar Özçelik, Şahin Çelik ve Ayşegül Ünsal gibi başarılı isimler eşlik ediyor.

Sultan Alparslan’ın 1048 – 1071 yılları arasındaki Anadolu’yu fetih sürecini konu alan hikayesiyle “Alparslan: Büyük Selçuklu” her Pazartesi saat 20:00’de TRT 1 ekranlarında…