Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Amine Gülşe Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Amine Gülşe Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Amine Gülşe Özil, 30 Nisan 1993 tarihinde İsveç Goteborg’da doğmuştur. Türk kökenli İsveç vatandaşı oyuncu ve model.

Adı: Amine Gülşe Özil
Doğum Tarihi: 30 Nisan 1993
Doğum Yeri: İsveç
Boyu: 1.78 m.
Kilosu:   55 kilo
Burcu: Boğa
Göz Rengi: Yeşil
Annesi: Gülter Gülşe
Eşi: Mesut Özil
Çocuğu: Eda Özil
Kardeşleri: Şahan Gülşe
Instagram: https://www.instagram.com/gulseamine/

Ailesi: Babası Kerküklü, annesi İzmirli. Babam Galatasaray’da atletti. Antrenman yaparken annemde orada spor yapıyormuş. Orada tanışmışlar. Aynı semtte oturuyorlarmış. Zamanla etkilenmişler. Evlendikten sonra babam İsveç’e transfer oluyor. Abim ve ben orada doğduk. Harika bir çocukluk yaşadım. İstediğim her şeye sahip oldum.” Çifte vatandaşlığı var tarih merakı yüzünden 2013 yılında abisi ve babasını İsveç’te bırakarak, annesiyle İzmir’e taşındı. 6 Haziran 2019’da futbolcu Mesut Özil ile evlendi. Çiftin Eda adında bir kızı var.

Çocukluk yılları: Anne ve babası kendi dilini unutmasın diye O’nu İsveç’te her yıl Türkçe kursuna göndermiş. “Çocukluğum çok güzel geçti, prensesler gibi büyüdüm. Prensesler gibi yaşıyorum… “Çocukluk hayalim hostes olmaktı. Onların uçak kalkmadan yaptıkları hareketleri çok severdim.”

Eğitim hayatı: Eğitim hayatını İsveç’te International High School Of The Gothenburg Region’da tamamladı. 2014 Türkiye Güzellik Kraliçesi Yarışması olan ve finali İstanbul’da gerçekleşen Miss Turkey yarışması birincisi. Türkiye’yi Miss World’de temsil etti. İyi seviyede Türkçe, İngilizce, İsveççe ve İspanyolca konuşuyor.

Hayatının dönüm noktası:” Tatil amaçlı geldiği Türkiye’de başvurduğu güzellik yarışması hayatını değiştirdi. “Türkiye’ye tatil amaçlı gelmiştim. Sokaklarda dolaşıp fotoğraflar çekiyordum. Bir gün annemle evde otururken televizyonda ‘Miss Turkey’ ilanlarını gördüm. Aramızda sohbet ettik. ‘Ben başvursaydım ama geç kaldım’ dedim. Annem de ‘kim tutuyor seni’ bakışı attı. Bir anda kendimi form doldururken buldum. Bütün bunların bu kadar çabuk olacağını hayal etmezdim. Hayatım birden güzel bir şekilde değişti. Her şeyden çok memnunum.”

Oyunculuğa ilk adım: İlk oyunculuk deneyimi olan başrollerini Tolgahan Sayışman ile paylaştığı ‘Asla Vazgeçmem’ dizisiyle geniş bir hayran kitlesine sahip oldu.

Kişilik özellikleri: Pozitif, çevresindekileri mutlu etmeye çalışır, gözlemi ve hisleri kuvvetli, özgüven sahibi.

Sosyal:‘En büyük aşkım’ dediği annesiyle birlikte pek çok dünya ülkesini gezip, değişik kültürlerle tanışmış.

Düşünce yapısı: “Kendimi güzel buluyorum. Öyle bir özgüvenim var. Ama çok seksiyim gibi bir tavrım yok. Benimle ilgili en güzel, en seksi gibi sadece görselliğimle ilgili sıfatlara da artık çok takılıyorum. Çünkü hiçbir şey görsellikle bitmiyor. Eğer için boşsa bütün bunların bir önemi olmadığına inanıyorum. Bu dizide umudum bunları yıkıp farklı yönlerimi göstermek. Güzel ama öyleyse aptaldır ön yargısı var. Aslında öyle değil. Her şeyin okumak olduğunu da düşünmüyorum. Görüp yaşayarak öğrenebilirsin.”

Mutluluk kaynağı:  Annesi. “Anne denilince bende akan sular durur. Hayatta en değerli varlığımdır. O olmasaydı, ne yapardım bilmiyorum. Bana güç, sevgi, huzur, mutluluk veriyor. Her daim en büyük destekçim olmuştur. Aile olmazsa, birey olarak var olmak çok zor olur.”

Aşk tanımı: İlk görüşte aşka inanıyor

Hayata bakışı: Bir insanın hayatında olduğu gibi görünüp, davrandığında her zaman kazandığına inanıyor. “Güzellik yarışmasında birinci seçilmemin sebebi yalnız güzellik değil. Bunu herkes çok yanlış biliyor. Dış görünüşün önemi sadece yüzde 30. Yüzde 70’i bilgili olman, okumuş olman, kültürlü olman vs.” Psikolojiye ilgi duyuyor.” Hep gözlem yaparım zaten. Birisi çok güler ama onun hüznünü gözlerinden anlarım. Hislerim kuvvetlidir. karşındaki insanı anlayabilmek, onun sıkıntılarını giderebilmek çok güzel.

İş hayatına bakışı: Oyunculuk konusunda iddialı daha iyi olabilmek için çok çalışıyor. Bu işin okulunu okuyup bir yerlere gelmeye çalışan bir sürü insan var. Sen bir güzellik yarışması kazanıyorsun ve başrol oynuyorsun” diyenler oluyor. Ama gerçekten inan dizi teklifi geldikten sonra ‘Tamam ben oynarım zaten’ diyerek işi oluruna bırakmadım. Çetin Sarıkartal ve Hülya Gülşen’le çalıştık. Onların bana verdikleri yardımlarla bu işi çok sevdim. Gece gündüz çalışıyorum. Nasıl tepkiler veririm, nasıl gerçekçi olabilirim diye”

Kariyer planı: Dönem dizisinde rol almak istiyor. “Bizim tarihimizi anlatan hikayeler olduğu zaman çok anlamlı geliyor. Ben çok milliyetçi olduğum için öyle bir projenin içinde yer almak çok gururlandırırdı. “Mehmed: Bir Cihan Fatihi”, “Vatanım Sensin” ve “Diriliş: Ertuğrul”u çok beğenerek izledim. Tabii ki diziler, birebir hiçbir şeyi anlatmıyor ama yine de merak uyandırmayı sağlıyor.”

Gelecek Hayali: Oyunculuğun yeri hayatımda çok ayrı… Sahne ışıklarını gördüğünde, ‘işte benim olmak istediğim yer’ diyor. “Oyunculuk benim için bir tutku… Ülkemizi oyuncu olarak, dünya sinemalarında temsil etmek istiyorum. Bu hedefe ulaştığımda olmak istediğim noktadayım diyeceğim. Amacım kendimi daha çok geliştirip, uluslararası platformda güzel işlere imza atmak.

Rol modeli: Annesi

Kimlere hayranlık duyar? Yurt dışında Angelina Jolie,  Türkiye de Tuba Büyüküstün en beğendiği oyuncular.

Erkekte çekicilik kriteri: Fizik O’nun için önemli değil. “Önemli olan hayatımdaki kişinin saygılı olması, beni mutlu etmesi… Bir de kıskançlığa hiç gelemiyorum. beni ben olarak tanıması önemli.”

Hangi filmden etkilendi? The Note Book’da oynamak isterdi.

Sahip olduğu en ilginç eşya? Küçük gümüş takı kutusu. Anlamı çok büyük. “Lisedeyken huzur evinde çalışıyordum oradaki bir teyze vermişti.”

Favori süper kahramanı? Superman.

Kiminle tanışabilmeyi isterdi: Mustafa Kemal Atatürk

En sevdiği şehir: İzmir

DİZİLERİ

2015/2016- Asla Vazgeçmem / Nur Demiran Kozan