Ana sayfa TV Programları Ana yemek sert yorumlar aldı… Zuhal Topal’la Sofrada 82. Bölüm

Ana yemek sert yorumlar aldı… Zuhal Topal’la Sofrada 82. Bölüm

tarafından ker_def

Programın 18 Aralık Salı günü ekrana gelen 82. bölümünde gelin Fatma hanım ile kayınvalidesi Meryem hanım yarıştı. 10 yıllık evli olan Fatma hanım, 31 yaşında. Mutfakta hem çok hızlı hem de inatçı olan Fatma hanım, oldukça da iddialı. Kayınvalidesi Meryem hanım ise doğal yaşama çok düşkün birisi olarak biliniyor.

Fatma hanım mutfakta iddia ettiği gibi oldukça hızlı ve hırslıydı… Kayınvalidesi de yemeklerin yapımı sırasında sürekli gelinini yönlendirdi.

Zuhal Topal ise Trabzon maceralarıyla dikkatleri üzerine çekti. Bahçeden külün toplayan, odun kırma denemesi yapan, sobada pişen ekmeğe tereyağı süren Topal’ın yöresel kıyafetlerle ekrana geldiği halleri de ilgi çekti.

Balkabağı çorbası hazırlayan, ana yemek olarak saçta balık kavuran Fatma hanım, pazulu burma böreği , külür tava ve pazu yaptı, fırında patates pişirdi, 2 çeşit tatlı yaptı. Roka salatası yapan gelin hanım sofrasını da özenle hazırladı.

Kayınvalideler geldi ve masaya oturdular. Balkabağı çorbasının tadına takılı kalan bazı kayınvalideler beğenmediklerini ifade ettiler.

Zuhal Topal, gelinlerin çok büyük eksiklikleri olmadığı sürece 1 ve 2 puan verilmemesi gerektiğini kayınvalidelere bir kez daha hatırlattı.

Böreği beğenen kayınvalideler, pazu dolmasını ise yanık olduğu ve ekşi olduğu için beğenmediler.

Yemeklerin geç servis edilmesinden şikayetçi olan kayınvalideler, Pazartesi gününün kritiğini de yaptı ve Kübra gelini yavaş olmakla suçladılar.

Saçta balık kavurmasında kayınvalideler en çok somonun çiftlik balığı olmasını ve kılçıklarının tam olarak temizlenmemesini eleştirdi. Sobada pişen patateslerin tam olarak pişmemesi de eleştiri konusu oldu.

Zuhal Topal, aç kaldığını söyleyen ve kılçığından dolayı balığı yiyemeyen kayınvalidelerin bu tavrından rahatsız oldu. Bazı kayınvalideler ise balığı beğendiklerini belirttiler. Gelin hanımın yemekleri tuzsuz yapmış olması da eleştiri konusu oldu.

Programda Gülay hanımın telefonu ısrarla çalınca Zuhal Topal, “Telefonun sesini kısalım” diye uyardı. Kayınvalideler bu durumdan rahatsız olduklarını belirttiler ve saygısızlık olarak nitelendirdiler.

Programın formatı gereği mutfakta kayınvalidelerin sözlerini değerlendiren Fatma hanım, mutfağın yakın olması nedeniyle Gülay hanıma yakalandı. Gülay hanım bu durumu saygısızlık olarak nitelendirirken, Zuhal Topal’ın bunun formatın bir parçası olduğunu söylememesi dikkat çekti.

Puanlamada ise şöyle oluştu.

Hüdaher hanım 4 puan verdi.

Nazende hanım 3 puan verdi.

Emine 4 hanım puan verdi.

Gülay 3 hanım puan verdi.

Gelin Fatma hanım Nazende hanımın 3 puan vermesi nedeniyle eleştirdi ve “İnşallah gece uyuyabilirsiniz” diye konuşunca eleştirilere hedef oldu.

Kayınvalide Meryem hanım, puanların düşük olması nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Zuhal Topal bu puanları düşük bulduğunu söyledi. Topal’ın puanı ise 8 oldu.