Ana sayfa Dizi Haberleri Aşıklar Bayramı filminden Kızılcık Şerbeti dizisine! Settar Tanrıöğen iki farklı kültürün buluşma noktası!

Aşıklar Bayramı filminden Kızılcık Şerbeti dizisine! Settar Tanrıöğen iki farklı kültürün buluşma noktası!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Settar Tanrıöğen, 1962 yılında Denizli’de dünyaya geldi. Bugüne kadar yer aldığı projelerle Türk dizi ve sinema sektörünün en önemli yeteneklerinden birisi olarak anılıyor. Şimdi de Kızılcık Şerbeti isimli diziyle bir kez daha kamera karşısına geçen oyuncu, yine hayranlarını mest edecek gibi gözüküyor.

Yakın zaman önce Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolünde yer aldığı Aşıklar Bayramı isimli filmi izleyenler Settar Tanrıöğen’in oyunculuk performansına da hayran kalmıştı. Bu projede Heves Ali isimli bir saz ustasını canlandıran oyuncu, Alevi kültürünün temel taşlarından olan halk ozanı geleneğini yansıtmıştı. Heves Ali karakterini izleyenler doyumsuz bir oyunculuk deneyimi ile de karşılaşmıştı.

Aşıklar Bayramı filminden Kızılcık Şerbeti dizisine! Settar Tanrıöğen iki farklı kültürün buluşma noktası! 8

Settar Tanrıöğen, şimdi de Kızılcık Şerbeti dizisinde muhafazakar bir ailenin reisi olarak izleyicilerin karşısına geçecek. 28 Ekim Cuma akşamı başlayacak olan Kızılcık Şerbeti dizisindeki Abdullah Ünal karakteri ile oyuncunun, aynı yıl içinde çok farklı iki kültürü yansıtan iki farklı karakter ile izleyicilerin karşısına çıkacak olması da çok anlamlı bir durum oldu.

Kızılcık Şerbeti dizisi, laik ve seküler bir ailede yetişen genç bir kadının, muhafazakar bir aileye gelin gitmesinin öyküsü. Aşklarının peşinden giden iki genç insanın, birbirlerinden kültürel olarak farklılıklar sergileyen iki aileyi birbirine yakınlaştırması, toplumu kucaklaması bakımından Kızılcık Şerbeti çok önemli mesajlar verecek bir dizi olacak.

Settar Tanrıöğen de Alevi bir halk ozanı karakterinden, şimdi muhafazakar bir ailenin temsilcisi olan Abdullah karakteri ile bambaşka bir kültürel çeşitlilik sunacak.

Barış Kılıç, Evrim Alasya, Settar Tanrıöğen, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu, Doğukan Güngör ve Müjde Uzman’ın yer aldığı yeni dizi “Kızılcık Şerbeti” son yıllarda Türkiye’de yayınlanan ve toplumsal farklılıkları yansıtma iddiasını ortaya koyan en önemli projelerden birisi olarak gözüküyor.

Aşıklar Bayramı filminden Kızılcık Şerbeti dizisine! Settar Tanrıöğen iki farklı kültürün buluşma noktası! 9

Settar Tanrıöğen’in canlandırdığı Abdullah Ünal karakteri eşi ve 3 çocuğuna sahip çıkan, iyi bir aile babası ve iyi bir iş adamı olarak ekrana gelecek.

Settar Tanrıöğen, Kızılcık Şerbeti dizisinde Pembe karakterini canlandıran Sibel Taşçıoğlu ile de pantner olarak yer alacak.

Şirketi kardeşi Ömer (Barış Kılıç) ile birlikte yürüten Abdullah, oğlu Fatih’in evliliğiyle yeni bir hayat sınavıyla karşı karşıya kalıyor.

Kızılcık Şerbeti, iki farklı kültürle yaşamlarını sürdüren iki ailenin, çocukları Doğa (Sıla Türkoğlu) ve Fatih’in (Doğukan Güngör) ani evliliğiyle bir araya gelmelerini çarpıcı bir anlatımla ekrana taşıyor.

Dizinin gerçek bir hikayeden uyarlanmış olması da oldukça anlamlı bir durum.