Ana sayfa Dizi Arşivi Aşk-ı Memnu | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Aşk-ı Memnu | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/Özel Analiz – Aşk-ı Memnu dizisi ‘Behlül kaçar’, ‘Sen Bihter Ziyagilsin aptallık etme’ gibi bir çok olay sözlerinin yanı sıra heyecan dolu her sahnesiyle fenomen oldu. 4 Eylül 2008’den 24 Haziran 2010’a kadar Kanal D kanalında yayınlanan ve 2 sezon toplam 79 bölüm süren Türk romantik drama dizisi. Başrollerini; Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat ve Selçuk Yöntem paylaştı.

Hilal Saral’ın yönetmen koltuğuna oturduğu dizinin senaristliğini Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu yaptı. Aşk-ı Memnu, 2008 yılının en popüler ve en çok izlenen dizi oldu. Final bölümünde dizi, izleyicilerin yaklaşık %73.7’ini ekran başına çekti. ‘Aşk-ı Memnu’ her yıl Kanal D ekranlarında yeniden yayımlanırken yine büyük ilgiyle karşılanıyor.

KÜNYE:

Kanal: Kanal D
Yapımcı: Ay Yapım Kerem Çatay
Türü: Dram-Romantik
Yayın Tarihi: 4 Eylül 2008
Mekan: İstanbul
Süresi: 90 dakika
Bölüm Sayısı: 79
Sezon Sayısı: 2
Müzik: Toygar Işıklı
Başrol: Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat ve Selçuk Yöntem
Oyuncular: Nebahat Çehre, Hazal Kaya, Batuhan Karacakaya, Zerrin Tekindor, Nur Fettahoğlu, Recep Aktuğ, Zerrin Nişancı, İlker Kızmaz, Gülsen Tuncer, Rana Cabbar, Fatma Karanfil.

TÜM HABERLER

Aşk-ı Memnu dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Aşk-ı Memnu haberleri için tıklayınız…

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Twitter: https://twitter.com/ayyapim

Facebook: https://www.facebook.com/ayyapim/

Instagram: https://www.instagram.com/ayyapim

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCIdiuKAg5xVZsvXDQbOG4cg

Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/ask-i-memnu/bolumler

HİKAYESİ

Dizi, Halid Ziya Uşaklıgil’in 1899 yılında yayınlanan aynı adlı romanından uyarlandı. İstanbul’da aynı evde yaşayan iki insanın yasak aşkını ve etraflarındaki hayatı konu alır.

İstanbul’un sayılı zenginlerinden Adnan Bey, çok sevdiği karısı İnci öldükten sonra çocukları Nihal ve Bülent ile kalmıştır. İkinci evliliğini kendisinden yaşça çok genç olan Bihter ile yapar. Ancak Bihter’le yeğeni Behlül arasındaki karşı konulamaz çekim, yaşadıkları yalıda entrika dolu günlerin yaşanmasına neden olacaktır.

Dizi, babasının ölümünden sonra Adnan Bey ile evlenen Bihter Yöreoğlu’nu ve eşinin manevi yeğeni Behlül ile yaşadığı yasak aşk üzerinde yoğunlaşır.

Bihter ve henüz üniversitede okuyan eğlence düşkünü Behlül’ün, Adnan Bey’den ve evde yaşayan diğer insanlardan gizli bir ilişkisi olur. Onların hayatlarına ve yaşadıkları dramatik olaylara Mademoiselle De Courton (Deniz), Firdevs Yöreoğlu, Peyker Önal, Nihal Ziyagil ve Bülent Ziyagil ile diğerleri de dahil olur.

blank

MEKANLAR

Dizi İstanbul’da geçmektedir. Ziyagil ailesinin evi için Rahmi Koç’un Sarıyer’de bulunan üç katlı, on odalı villası kiralandı. Bu ev dizinin her bölümünde görülmektedir ve olayların çoğu burada gerçekleşir. Evin arka bahçesinde bir sera, Adnan Ziyagil’in atölye olarak kullandığı bir oda ve koru vardır. Evin alt katında evin çalışanları kalmaktadır. Burası dışında, Çatalca’da Ahsen Hala’nın çiftliği olarak kullanılan bir ev daha vardır. Ayrıca Behlül’ün Bihter ile beraber olmak için Riva’da kaldığı bir taş ev vardır.

KARAKTERLER

Beren Saat-Bihter Ziyagil

Kıvanç Tatlıtuğ-Behlül Haznedar

Selçuk Yöntem- Adnan Ziyagil

Nebahat Çehre- Firdevs Yöreoğlu

Hazal Kaya-Nihal Ziyagil

Batuhan Karacakaya-Bülent Ziyagil

Zerrin Tekindor-Matmazel Deniz de Courton

Nur Fettahoğlu-Peyker Yöreoğlu

Baran Akbulut-Beşir

Recep Aktuğ-Hilmi Önal

Zerrin Nişancı- Aynur Önal

İlker Kızmaz-Nihat Önal

Gülsen Tuncer-Arsen Ziyagil

Rana Cabbar-Süleyman Efendi

Fatma Karanfil-Şayeste Hanım

Pelin Ermiş-Cemile

Evren Duyal-Nesrin

Ufuk Kaplan-Katya

Eda Özerkan-Elif

blank

AŞK-I MEMNU İLE POPÜLER OLANLAR

Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat ve Hazal Kaya, diziyle birlikte adeta oyunculukta da zirve yaptı. Aşk-ı Memnu’nun ardından üç oyuncu bir çok dizi ve sinema filminde başrol kaptı.

Bu dizi sayesinde 3 ünlü isim sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok ülkesinde tanındı. Dizinin yayınlandığı ülkelerde büyük başarılar elde edildi. Türk oyuncular için yurt dışına açılan kapılardan birisi de bu dizi oldu.

blank

İŞTE EFSANE DİZİNİN EFSANE SAHNELERİ

Yasak aşkın iki kahramanının tıklanma rekorları kıran buluşma anı…

Behlül ve Bihter Taş Evde Öpüşürken, Beşir Kayıt yapıyor!

Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat’in tango sahnesi

Tüm gerçekler ortaya çıktıktan sonra, Bihter son umut olarak Behlül’ü arıyor. Behlül’den yine umduğunu bulamayan Bihter intihar ediyor.

Bihter’in mezarının başında “Behlül kaçar” sahnesi

JENERİK MÜZİĞİ

Aşk-ı Memnu dizisi usta müzik adamı Toygar Işıklı imzalı etkileyici jenerik müziğiyle de hafızalara kazındı.

Sosyal medya ortamında milyonlarca kez izlenen jenerik müziği çok etkileyiciydi.

TÜM BÖLÜMLER

Aşk-ı Memnu dizisinin tüm bölümlerini youtube kanalından izleyebilirsiniz… Lütfen tıklayınız… Dizinin her bölümü youtube üzerinden milyonlarca kez izlendi.

Aşkı-ı Memnu ayrıca Kanal D ekranında birçok kez tekrar bölümleri ile yayınlandı. Her seferinde dizi ilgi gördü ve izlenme oranları hep yüksek oldu.