Ana sayfa Dizi Arşivi Aşka Sürgün Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Aşka Sürgün Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Aşka Sürgün, Sis Yapım’ın prodüksiyonunda, Cemal Şan’ın yönettiği, senaryosunu Pınar Ordu, Neşe Cehiz, İlker Barış, Deniz Sertbarut, Cüneyt Bolak, Bilal Babaoğlu ve Barış Pirhasan’ın birlikte kaleme aldığı dram ve macera türündeki Türk televizyon dizisidir.

Başrollerinde Mahsun Kırmızıgül, Beren Saat, İzzet Günay, Bahri Beyat, Fırat Tanış, Hüseyin Avni Danyal, Aslı Tandoğan’ın yer aldığı dizinin dikkat çeken bir hikayesi vardı ve izleyicilerin de ilgisini çekti.2 sezon yayında kalan dizi toplam 53 bölüm yayınlandı.

Aşka Sürgün Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:
Kanal: ATV
Yapımcı: Sis Yapım
Türü: Dram- Macera
Yayın Tarihi: 7 Mart 2005- 5 Haziran 2006
Mekan: İstanbul, Mardin, Irak
Süresi: 90 dakika
Müzik: Kemal Sahir Gürel, Erol Mutlu
Başrol: Mahsun Kırmızıgül, Beren Saat, İzzet Günay, Bahri Beyat, Fırat Tanış, Hüseyin Avni Danyal, Aslı Tandoğan, Teoman Kumbaracıbaşı, Deniz Gökçer, Alper Kul, Maral Üner, Yıldız Kültür, Mustafa Üstündağ, Mine Çayıroğlu.
Oyuncular: Burcu Çoban, Serap Aksoy, Yasemin Öztürk, Emre Özcan, Burak Şentürk, Elif Dağdeviren, Beste Bereket, Behzat Uygur, Levent Aykul.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Twitter: https://twitter.com/askasurgundizi
Facebook: https://www.facebook.com/AskaSurgunDizi/
Resmi internet sayfası: https://www.atv.com.tr/webtv/aska-surgun/bolumler

GENEL İZLENİM:

Aşka Sürgün dizisi yayınlandığı 2006-2006 yıllarında fenomen oldu. Dizi aynı zamanda Beren Saat’in şöhret basamaklarını hızla tırmanmasını sağladı. Saat o dönem yaptığı açıklamada, ‘Aşka Sürgün dizisiyle birlikte oyunculukta büyük bir deneyim kazdığını belirterek, “İnsan kendini oynayarak keşfediyor. Bu bir nevi atölye çalışması gibi.

Dizide benden kıdemli olan oyuncular, benim çok geliştiğimi, artık daha rahat rol yapabildiğimi, daha iyi oynadığımı söylüyorlar. Bölüm sayısı ilerledikçe, ister istemez insan bir gelişim gösteriyor.” dedi. 2 sezon boyunca devam eden dizi aynı zamanda Yeşilçam’ın tecrübeli aktörü İzzet Günay’ın ilk TV dizisi olma özelliğini taşıyor. Günay dizide Mahsun Kırmızıgül’ün babasını canlandırdı. Dizinin 2016 yılında yayınlanan tekrar bölümleri de ilgiyle izlendi.

Aşka Sürgün Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

HİKAYESİ:

Doğulu bir aileden gelmesine rağmen, bir batılı gibi yetiştirilmiş, tüm hayatı boyunca bu şekilde yaşamış olan Hazar Azizoğlu’nun hayatı kardeşinin öldürülmesiyle bir daha asla eski haline dönmemek üzere değişir. Babaannesinden zaman zaman duyduğu ve uzak bir masalmış gibi dinlediği kan davası bir anda onun tek gerçeği oluvermiştir.

Uzun yıllar önce Şahvar ailesiyle aralarındaki husumet yüzünden Mardin’den İstanbul’a göçen Azizoğulları tam barış yapılmak üzereyken yeniden bir kurban vermişlerdir. Ancak her iki aile de bu savaşın daha fazla sürmesini istemiyorlardır. Bir anlaşma yapılmasına karar verilir. Töreler gereği Azizoğlu ailesine kan bedeli ödenecektir, bu bedel de Azzam Şahvar’ın kızı Zilan olacaktır. Fırat’ın üzerine düşen de Zilan’la evlenmektir. Hazar en başından itibaren bu fikre karşı çıkar. Evlenmeyi hiç düşünmezken işin ciddiyetinin farkına varır ve tüm ailesi için bu evliliği kabul eder. Aradaki barışı güçlendirmek amacıyla iki aile arasında iş ortaklığına da girilmiştir.

Zilan’ın İstanbul’a gelmesiyle görünürde iki aile arasındaki sular durulmuş gibidir. Ancak bundan sonra Hazar’la Zilan’ın mücadelesi başlayacaktır. İki gururlu genç, bu zoraki evliliği sürdürürken birbirlerinden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışsa da zamanla kaçınılmaz olarak birbirlerini merak etmeye başlarlar. Kaçamak bakışlarla başlayan bu ilgi zamanla yerini hiç kimsenin beklemediği bir aşka bırakacaktır.

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Mahsun Kırmızıgül (Hazar Azizoğlu)
Beren Saat (Zilan Şahvar Azizoğlu)
İzzet Günay (Hasan Azizoğlu)
Bahri Beyat (Azzam Şahvar)
Fırat Tanış (Resul Şahvar)
Hüseyin Avni Danyal (Nizar Azizoğlu)
Aslı Tandoğan (Dilan Şahvar)
Teoman Kumbaracıbaşı (Civan/Arda Azizoğlu)
Deniz Gökçer (Berrin Azizoğlu)
Alper Kul (Cesur Azizoğlu)
Maral Üner (Destan Azizoğlu)
Yıldız Kültür (Sultan Şahvar)
Mustafa Üstündağ (Celal Şahvar)
Mine Çayıroğlu (Sevgi)
Burcu Çoban (Mihri Şahvar)
Serap Aksoy (Ahuzar Azizoğlu)
Yasemin Öztürk ( Burcu)
Emre Özcan (Yusuf)
Burak Şentürk (Mustafa)
Elif Dağdeviren (Asya)
Beste Bereket (Bennu Azizoğlu)
Behzat Uygur (Ferhat)
Levent Aykul (Süryani Papazı)

Aşka Sürgün Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

MEKANLAR:

Aralarında kan davası bulunan doğulu iki ailenin etrafında gelişen olayların konu edildiği Aşka Sürgün dizisinin ilk bölümlerinin çekimleri Mardin Midyat’da yapıldı. Dizi daha sonra İstanbul’a taşındı, çekimler şehrin çeşitli semtlerinde devam etti. Aşka Sürgün ekibi bazı sahneler için ise Irak’a gitti.

Dizide petrol satan bir iş adamını canlandıran Mahsum Kırmızıgül, senaryo gereği Irak’ta öldürülen şoförlerden birinin ailesini ziyarete gitti. Bu sırada gelişen olaylar nedeniyle Kırmızıgül, Irak’a geçmek zorunda kaldı. Dizi ekibi, çatışma sahnelerinin de olduğu çekimler için Irak’a giderek Zaho ve Erbil’de çekim yaptı.

JENERİK:

Aşka Sürgün dizisinin müzikleri Kemal Sahir Gürel ve Erol Mutlu imzasını taşıyor. Dizinin jenerik müziği de yayınlandığı döneme damga vurarak hafızalarda yer etti.

Jenerik müziği

TÜM BÖLÜMLER:

Aşka Sürgün dizisi 7 Mart 2005 tarihinde ATV’de ekran yolculuğuna başladı. Oyuncu kadrosu ve konusu ile kısa sürede ilgi gören dizi 2 sezon boyunca izleyiciyi ekran başına kilitlemeyi başardı. Dizi 5 Haziran 2006 tarihinde yayınlanan 53. bölümüyle ekranlara veda etti.

Aşka Sürgün dizisinin tüm bölümlerini ATV’nin internet sitesinden izleyebilirsiniz. İzlemek için lütfen tıklayınız…

Ayrıca dizinin resmi youtube kanalında da tüm bölümleri bulabilirsiniz.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Aşka Sürgün dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler Youtube’da yayınlandı. Aşağıda bu video klipleri bulabilirsiniz:

Hazar& Zilan/ Oysa Bir Umuttu

YURT DIŞINDA ‘AŞKA SÜRGÜN’ DİZİSİ

Türkiye’de gördüğü ilgiden sonra yurt dışına da pazarlanan Aşka Sürgün dizisi, aralarında, Almanya, İsviçre, Avusturya, Tayland, Tayvan, Vietnam, Macaristan, Polonya, Japonya, Kazakistan, Bulgaristan, Makedonya, Ortadoğu, Özbekistan, Yunanistan, Kosova, Azerbaycan, İran, Ortadoğu ülkeleri, Romanya, Katar, Arnavutluk, Hırvatistan, Bruney, Bosna, Ukrayna, İsrail, Singapur ve Malezya’nın da bulunduğu pek çok ülkeye satıldı.