Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Serkay Tütüncü Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Serkay Tütüncü Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Serkay Tütüncü, 7 Şubat 1991 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Türk dizi  oyuncusudur.

Adı: Serkay Tütüncü
Doğum Tarihi: 7 Şubat 1991
Doğum Yeri: İzmir
Boyu: 1.78 m.
Kilosu:  76 kilo
Burcu: Kova
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Açık Kahverengi
Annesi: Emel Tütüncü
Babası: Kubilay Tütüncü
Kardeşleri: Bir kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/serkaytutuncu/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Serkay Tütüncü Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: İzmir Tire de doğdu, Annesi Tireli, babası Alaçatılı, bir kardeşi var. Babası bir dönem Göztepe Spor Kulübü’nde  top koşturdu. “İzmirli olmak muhteşem bir şey! Biri ‘Ben İzmirliyim’ dediği an enerjim değişiyor. Genelde de o insanlar gerçekten çok sevdiğim insanlara dönüşüyor. Biz İzmirliler biraz akışta yaşarız. İstanbul’da herkesin çok isteyip yapamadığı bir şey. Para yok, çaba yok, hırs yok. İzmir öyle bir yer. Ama bu da handikapa dönüşebiliyor bazen. Fazla rahatlık da iyi değil. Hiç üretmediğini fark ediyorsun bir süre sonra. Ama şunu biliyorum, bir gün yeniden dönüp yaşayacağım yer İzmir.”

Çocukluk yılları: Çocukluğundan beri sporun içinde. Çocukken hayalleri arasında bir enstrüman çalmak ve oyuncu olmak vardı. “Babam Göztepe’nin eski futbolcusu, küçükken ona özendiğimden ister istemez sporun da hep içindeydim. Annem ve babamın beni spora yönlendirmesi, destek olması, doğru arkadaşlıklar kurmama, kendimi tanımama çok katkı sağladı. Neredeyse elde ettiğim her şeyi spora borçluyum. Onun için sporu ihmal edip ona ihanet edemem.  Küçüklüğümde mandolin ve gitar çalardım. Geliştirmek için çok fazla vaktim olmadı maalesef. Bir enstrümanı çok iyi derecede çalabilmek isterdim mesela. Hâlâ geç değil, ileride gitarla ilgili bir mesaim kesin olacak, hissediyorum.”

Eğitim hayatı: Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: 2016 yılında katıldığı Survivor Yarışması hayatının akışını değiştirdi.  Gönüllüler takımında yarıştı. Survivor bittikten sonra oyunculuğa adım attı. 2016 yılında TV 8’de yayınlanan ‘Para Bende’ programının sunuculuğunu üstlendi. 2018 yılında yayınlanan İnsanlık Suçu dizisiyle birlikte oyunculuğa başladı.  “Şansa inanıyorum. Ama şansı yaratmaya daha çok inanıyorum. Futbol oynadığım dönemde yedek kaldığım zamanlar babam hep şunu söylerdi; ‘Oynadığında yapacağın şeyleri, oynamadığında yaptıkların belirler.’  Yani bir şeye kendini hazırlarsan, o şans geldiğinde iyi değerlendirirsin. Oturduğu yerde şans bekleyen kişi en büyük kaybetme adayıdır.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘İnsanlık Suçu’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Afili Aşk’ dizisinde canlandırdığı ‘Volkan Çekerek’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Duygusal, kararlı, çalışkan, samimi. “Biraz fazla duygusalım, içinde bulunduğum sektörde, iş tercihlerimde zaman zaman tamamen duygusal bakarak hareket ettiğim için yanlış kararlar verdiğim oldu. Ama çok büyük zararını gördüm de diyemem. Her zaman çok düz ve netim. Her zaman söylediğimin, yaptığımın arkasında dururum. Hırslıyım, kendime hedef koyduğum zaman onu yapmak için hayli hırslanabiliyorum. Genelde insanlar hırsı zaaf olarak görür ama ben hiç öyle görmüyorum, çünkü hırsın bana zarar verdiğini düşünmüyorum. Hırs, benim için başkasının üzerine basmak değil. ‘Hırslıyım’ derken kendi kendime koyduğum bir hedefe koşmaktan bahsediyorum. O da beni olumlu yönde motive ediyor.”

Sosyal: Boş günlerinde ilk yaptığı şey kendini spor salonuna atmak oluyor. “Onun dışındaki vaktimi olabildiğince şehirden uzakta geçiriyorum. Belgrad Ormanı, Şile veya Kilyos taraflarına gidip kıyıya bir sandalye atmak bile yeterli olabiliyor. Çünkü gerçekten stresli bir iş yapıyoruz ve sessizlik, az konuşmak, plansız davranmak müthiş özlediğim şeyler arasında yer alıyor. Repo günlerimi olabildiğince kendime ayırıyorum.”

Serkay Tütüncü Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: “Tanınır olmayı herkes ister, bunu reddetmiyorum ama amaç değil sadece yaptığınız şeyin sonucu oluyor. Kaldı ki benim yaptığım her işte kendi çevremde tanınırlığım vardı. Sporda mesela 12 yıldır sörf yapıyorum ve o çevrede herkes beni tanırdı. İyi sörfçüydüm. Diğer yandan oyunculuk hevesim hep vardı. Çok film izlerdim. 9 Eylül Üniversitesi’nin tüm tiyatro oyunlarına giderdim. Kova burcuyum ve özelliklerini fazlasıyla taşıyorum. Düşünmekten kendini yoran, pesimist tarafını asla ihmal etmeyen bir burç ama onun dışında gerçekten gezmeyi, keşfetmeyi öğrenmeyi inanılmaz seven biriyim. Arkadaşlık, dostluk konusunda kova olmamın bir sebebi var mı bilmiyorum ama gerçekten çok değer veririm.”

Aşka bakışı: “Aşk geçici bir şey, İlişkide süreç odaklıyım. Çünkü çok duygusalım ve o anda ne hissediyorsam odur benim için. Karşımdakiyle iyi hissettiğim noktada aşktan ya da ilişkiden kesinlikle kaçmam. Takıntılı bir adam değilim. Mutluysam tamamdır benim için. Ötesini berisini çok hesap etmem.”

Hayata bakışı: Hayatta güven duygusuna çok önem veriyor. “Şu ana kadar hayatıma giren çıkan kimse güvenle ilgili bir sorun yaşamamıştır. Arkadaş ilişkilerimde de ikili ilişkilerimde de en özen gösterdiğim konu. Değişkenlikten hoşlanmam. Bir masada başka, diğer masada başka türlü konuşulmasından hoşlanmam. Öyle durumlarda karşı taraf için ‘Vardır bir bildiği, bir nedeni’ diyemiyorum. Direkt o ilişkiyi kesip atıyorum. Hayata karşı beklentide olmayı bırakalı çok oldu. Artık daha çok kendimden beklentilerim var. Doğru diye düşündüğüm şeylerin yanlışlarla dolu olduğunu öğrendiğim yaşlardayım. Şoku üzerimden atıp sadeleşmeye çalışıyorum; hem de üstümdeki gereksiz fazlalıklara rağmen. Ümitlerim tabii ki var ama korkularım çok daha fazla. Ölüm dışındaki her şeyden korkuyorum sanırım. Umursamaz olduğum zamanları özlüyorum. Galiba yaşadığım hayattan kendimi daha fazla sorumlu hissetmeye başladım. Bu da zaman zaman yoruyor.”

İş hayatına bakışı:  Kendinizi izlerken çok eleştiriyor. İşinde hep daha iyisi olmak için çalışıyor. “Kendimi çok eleştiririm. ‘Yapma şunu’ diye sinirlenirim falan yani. Dizilerde başrol oyuncularının enerjisi çok önemli oluyor ama beraberinde yan karakterlerin hikayelerinin de güçlü olması gerekiyor. Sadece başrole yüklenmemek gerekiyor. Öyle olunca da her sahneyi kendi içinde başka bir heyecanla izliyor seyirci. En azından ben öyle izliyorum. Seyirci de böyle hissediyor ki ‘Afili Aşk’ dizisinde bu kadar güzel sonuç aldık. ‘Afili Aşk’ yazın en izlenen dizilerinden biri oldu. Başlarken dizinin bu kadar tutacağını hissetmiştim. Daha birinci bölümü okuduğumda klişe romantik komedinin dışında bir hikaye olduğunu gördüm. Özellikle kadın karakterin hikayesinin yorumlanış şeklini, benim canlandırdığım Volkan karakterinin enerjisini çok sevdim. Ve bu projenin içinde olmak istedim. Eleştirilere kulak veririm ama eleştirinin ne yönde olduğu da önemli.  Oyunculuksa söz konusu olan onu zaten ben de eleştiriyorum. Tüm çabam ve adımlarım daha iyisini yapabilmek üstüne çünkü. Sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum.”

Kariyer planı: Çocukluğundan beri hayali, iyi bir oyuncu olabilmek. Bunun için çok çalışıyor. “Bu alanda; tatmin olduğum, zevkle izlediğim, içime sinen işler yapmak istiyorum. Hep daha iyisinin olduğunu bilmek çok motive edici.  Bununla ilgili çok örnek aldığım ve zevkle izlediğim Haluk Bilginer’in bir sözünü paylaşmak istiyorum: ‘Ben en iyi oyunumu oynamadan öleceğim.’ Harika bir söz!”

Gelecek Hayali: Mutlu bir gelecek hayal ediyor. Gelecekte kendini daha çok tanımış, daha tatmin olmuş, daha yeterli hisseden bir Serkay olarak görmek istiyor. “İstanbul’da yapmak istediğim şeyler var, her şeyin yolunda gittiğini görmek beni mutlu ediyor. Çok çalışıyorum. Ama bunun dışında istediğim, sakin, hırssız, zoraki bir şeyler yapmama isteğim de var. Önceliğimiz hayatta kalmak, sonra tatmin olmak ve mutluluk. O yüzden mutluluk kısmı benim için İzmir, hiç şüphesiz. İlerleyen zamanlarda İzmir’de yaşayacağımı biliyorum. Çok yazı yazarım mesela kendi iç dünyama dönük. İleride bir kitap çıkarmayı da çok istiyorum. Özellikle son altı yedi yıldır, kendimi tanıdıkça ve sanırım biraz yoganın da etkisiyle çok dökülmeye başladım. Unutmamak için de her şeyi kaydediyorum. Sonra yazıya döküyorum.

Formunu nasıl koruyor? Kendimi bildi bileli spor yapıyor. “Spora ne zaman ve nasıl başladığımı bilmiyorum. Sporcu bir ailede yetiştiğim için ilgi alanlarım ve yeteneklerim doğrultusunda hep spora doğru yönlendirildim. Sanırım bu bakımdan çok şanslıyım. Çünkü gelişme çağındaki seçimlerimizi özgüvenimizi, arkadaş çevremizi, mesleğimizi hatta hayallerimizi bile direkt olarak etkileyebiliyor. Ben sporu hiç baskı altında yapmadım; bu da sevmemi sağlayan en büyük nedenlerden biri. Aksi halde çok farklı biri olabilirdim. Bu noktada aile çok önemli. Ailelerin bu tip konularda kendi hırslarını çocuklarına yansıtmamaları gerek.”

Kadında çekicilik kriteri: Zeki kadınları çekici buluyor. “Çok süründüren kadınlar da oldu hayatımda, ilgisini çok gösteren kadınlar da.  Tavlanmayı, bir kadının beni etkisi altına almasını seviyorum galiba. Bir kadında beni en çok zeka cezbeder. Belki altı-yedi yıl önce, ‘küçük bir burnu olsun, saçları şöyle olsun’ diyebilirdim. Artık bunların gerçekten hiçbir öneminin olmadığını düşünüyorum. Çok güzel kadınlar görüyor, tanıyorsunuz ama beş dakika bile aynı ortamda duramayabiliyor, irite olabiliyorsunuz. O yüzden artık kesinlikle zeki kadın! Ne deniyordu ona sapyoseksüel mi? Artık bir kadında beni cezbeden tek şey zeka, çok güzel ama zeki olmayan bir kadınla beş dakika sohbet edemem.”

Serkay Tütüncü Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Hobisi: Büyük bir sörf tutkunu. Aynı zamanda sörf eğitmeni.  “Sörf tutkum 7-8 yaşlarında başladı. Alaçatı’da doğup büyüdüğüm için kaçınılmaz oldu. Eskiden Alaçatı’da rüzgar yoksa hiçbir şey yoktu. O yüzden beni hemen suya attılar. Babam öğretti, sonra zaten çıkamadım sudan. Benim için çok özel bir spor. Hatta spor dışında verdiği hayat tarzı daha da değerli sanırım. Her şeyi bırakıp sadece suda olma hissi, bir şeyleri kaybetme korkumu alıp götürüyor. Daha özgür hareket edebiliyorum. İşim ne kadar yoğun olursa olsun, sörfe bir şekilde zaman ayırıyorum. Elim hep rüzgar analiz sitesinde, en ufak boşlukta Serkay kaçar.”

Hangi filmden etkilendi? ‘Fight Club’ filminin hayatında özel bir yeri var. Vücudunda filmde geçen, ‘The things you own end up owning you’ repliğinin dövmesi var. “‘Fight Club’ filmi, bütün sahneleriyle anlatmak istediği ana fikrine müthiş bir şekilde hizmet ediyor. Yine de bir örnek vermem gerekirse: Tyler Durden’ın bir market çalışanını dışarı çıkarıp, başına silah dayadıktan sonra hayalindeki mesleği sorduğu sahneyi söyleyebilirim. Çoğumuz istemediğimiz işlerde çalışmaya devam ediyoruz. Tam o anda birinin başımıza silah dayayıp hayalimizi hatırlatması gerekiyor. Bence bu sahne filmin en önemli sahnelerinden biriydi.”

DİZİLERİ

2021- Masumiyet /İlker Ilgaz

2020- Bay Yanlış/ Ozan Dinçer

2019/2020- Afili Aşk/ Volkan Çekerek

2018- İnsanlık Suçu / Gökhan Gökdemir