Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Aslı Orcan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Aslı Orcan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Aslı Orcan, 27 Mayıs 1980 tarihinde Aydın’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Aslı Orcan
Doğum Tarihi: 27 Mayıs 1980
Doğum Yeri: Aydın
Boyu: 1.70 m.
Kilosu: 55 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Mavi
Annsesi: Ayşe Orcan
Eşi: Yetkin Dikinciler
Çocuğu: Lal Dikinciler
Instagram: https://www.instagram.com/aslicanorcan/

Aslı Orcan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:  Aydın’da doğdu büyüdü, babasını yıllar önce katbetti. 16 Ağustos 2014 tarihinde kendisi gibi oyuncu olan Yetkin Dikinciler ile evlendi, çiftin bir kız çocuğu var. “Ailem oyuncu olmamı çok destekledi. Zaten İzmir’deyken bu yolun İstanbul’a gideceğini biliyorlardı. Aslında hiç ayrı yaşıyormuş gibi değiliz. Annem sürekli benimle. O yüzden burada hiç yalnız kalmadım. Konservatuvardaki arkadaşlarım da benden bir yıl önce İstanbul’a taşınmışlardı zaten. Biraz İzmir’e benzediğinden Erenköy, Bostancı tarafını tercih ettiler oturmak için, ben de onların yanına yerleştim. Yalnız İstanbul, sonradan gelen herkesi bir bir üzerinden atmak istiyor. Sosyal statünüz, aileniz, kimliğiniz, etnik kökeniniz ne olursa olsun, ruhu olan bir şehir olduğu için, İstanbul sonradan geleni hissediyor ve onu göndermeye çalışıyor.”

Eğitim hayatı: Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı  Türk Halk Oyunları Bölümü’nden mezun oldu. ‘Magic you ney lames of passion’ grubunda profesyonel dansçılık yaptı. Ekol Drama Okulu Sinema TV Oyunculuğu Bölümü’nde Ayla Algan’dan kamera oyunculuğu dersi ve diyalog dersi aldı.

Kariyerinin dönüm noktası: Halk danslarının yanı sıra bale, modern dans, müzik ve oyunculuk eğitimi de aldı. Üniversite 3. sınıfta aldığı ifade jimnastiği dersi, oyuncu olmaya karar vermesinde etkili oldu. “Hiç konuşmadan, beden dili ile duyguları anlatmayı amaçlayan bir dersti, yaptığım egzersizlerde farklı insanlara bürünebilme fikrinden etkilendim, bu dersler oyuncu olmaya karar vermemde büyük bir etken oldu. İlk olarak Ayla Algan’ın okuluna yazıldım. Bir zaman sonra hocalar yeterli görünce, bazı dizilerin deneme çekimlerine gönderdiler. Oradan cast ajanslarıyla bağlantı kurdum, o şekilde başladım. Yani hep adım adım ilerledim.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2002 yılında, ‘Sır Kapısı’ dizisinde canlandırdığı ‘Şükran’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Medcezir’ dizisinde canlandırdığı ‘Deniz’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sevdiklerine sahip çıkan bir yapısı var. Heyecanlı, pozitif. “Sevdiklerimin mutsuz olmalarına asla dayanamam, sahip olduklarımın kıymetini bilen ve sık sık şükreden birisiyim. Mutlu olabilmenin yolu beklentisiz olmaktan geçer. Huzur da insanın sığınabileceği yer; annenin dizi, bazen sevgilinin koynu, köpeğinin kokusu, bazen gün batımı, bazen de sette içtiği sıcacık bir çay.”

Düşünce yapısı: Magazinin hayatın her yerinde olduğunu düşünüyor. “Magazin hayatımızın her yerinde bence. Komşumuz, bakkalımız, manavımız, arkadaşımız.  Merak etme duygusu engellenemeyen bir duygu Beklentimi sorarsanız tüm bunların karşılıklı saygı ve seviye çerçevesinde olması…

Aşka bakışı: “Yetkin’i kısmetten çok bahtım olarak görüyorum.  Onunla, ‘Aile Saadeti’ dizisinde tanıştık. Daha önce konuştuğum, sohbet ettiğim biri değildi. Onu tanıdıktan sonra derinliğiyle karşılaştım. Dizimiz beş bölümde kaldırıldı ama arkadaşlığımız devam etti. Her konuda anlaşabildiğim, tecrübesi ve hayat görüşüyle ilham veren biri ama evli olduğumuzu sadece bize soru sorduklarında hatırlıyoruz, hayatımızda hiçbir değişiklik olmadı. Yeni bir senaryo elime geldiğinde en büyük heyecanım bir an önce Yetkin’e okutmak olur, fikrini alırım, üzerine konuşuruz.”

Aslı Orcan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Hayata bakışı: Oyunculuğun hevesle başlanıp yapılabilecek bir meslek olmadığını düşünüyor. “ Heves edilip başarılabilecek bir şey değil oyunculuk. Yaşam tarzınızla, içinizdekilerle, ailenizle, tüm yaşadıklarınızla ilintili bir şey. Şimdi diyeceksiniz ki; 6 yaşında çocuk da iyi bir performans yaratabiliyor. İşte içinde kaç tane ruh barındırdığıyla ilgili bence. O 6 yaşındaki çocukla konuştuğunuzda diyorsunuz ki ‘Sen 6 yaşında olamazsın’. Ruhu zaten 6 değil aslında. Yoksa yapamaz.”

İş hayatına bakışı: Farklı dönemlerde geçen dizilerde oynamasının kariyeri açısından büyük bir şans olduğu görüşünde. “ Rolü rol olarak değerlendiren biriyim. İyi kadın, kötü kadın ayrımı yapmam. Önemli olan bana okuyunca yaşattığı heyecan. Fakat her oyuncu farklı rolleri deneyimleyebilmek ister. Ruhunda aramak, bulmak, bulduğuna şaşırmak ister. Başka biri olmaya çalışmanın yaratım süreci sancılı ama çok da zevkli bir süreç. Oyuncuların bir takım kalıplarla sınıflandırılmaması gerektiğini düşünüyorum, garantici davranmak yerine şans verilmeli. Kötü kadın, iyi kadın ayrımından vazgeçelim bence. Mesleğin başındayken nasıl göründüğümle çok ilgileniyordum. ‘Saçım şurada güzel olmamış, makyajımı güzel yapmamışlar’ diyordum sürekli. Şimdi o algım değişti. Nasıl göründüğümle ilgilenmiyorum, duyguyu verebilmiş miyim diye bakıyorum. Genelde heyecanlı biriyimdir ama mesleğimde heyecanıma yenik düşmemeyi başarabiliyorum. Kalbimde bir kuş vardır hep benim. Kan dolaşımımı hızlandırır ama o kuş pozitif gelir bana. Aslında tipten kaybediyorum ben. Sarışın ve kötü kadın tipi var bende. Başta çok itici görünürüm insanlara, bunu sonradan itiraf ederler. O yüzden beni tanıdıktan sonra çok şaşırırlar. Mesleğimizin en zor tarafı, zamansızlık ve sürekli sabırlı olmayı gerektirmesi bence. Sabırsız insan oyuncu olamaz. Sette sahneni beklerken de, oynamayı arzu ettiğin rolü de sabırla beklemek zorundasın. Bu sükut etmek hali, bazen zor geçebiliyor.”

Kariyer planı: Oyunculuğa dair en büyük hayali; ilk akla gelen olabilmek. “İyi oyuncudur diye anılabilmek isterim. Kariyer planına inanıp, bir yandan da istemeye ve öğrenmeye devam etmenin peşindeyim.”

Kaygıları: Yapılan başarılı işlerin bazılarının ekran ömrünün kısa olmasını sektör açısından kaygı verici buluyor. “Birçok başarılı iş maalesef derdini anlatamadan ekranlardan ayrılıyor. Bu sektörde en içime sinmeyen durum bu açıkçası. İyi senaryoya, meselesi olan işlere bayılırım, bir derdi, bir anlatısı olmalı. Böyle işlerin fark edildiğine inanıyorum. Hikaye tek anahtar, izleyicinin kalbini o açıyor.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2002- Sır Kapısı / Sırlar Dünyası / Şükran

2003- Hekimoğlu

2004- Burçak Tarlası

2005- Çapkın

2005- Sensiz Olmuyor

2006- Kaybolan Yıllar / Yasemin

2007- İki Yabancı / Rana

2007/2008- Yemin / Yeşim

2008- Ateş ve Barut / Yonca

2009- Cam Kırıkları / Emel

2009- Aile Saadeti / Marika

2012/2013- Karadayı / Serra Aşık

2014- Kurt Seyit ve Şura / Barones Lola

2014/2015- Medcezir / Deniz Yekeli

2016/2017- Bana Sevmeyi Anlat / Berna Eren

2017- Kara Yazı / Elif Karahan Soydaş

2021- Kahraman Babam / Ayşe

SİNEMA FİLMLERİ

2004- İnce Hacı / Zühre (TV Filmi)