Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Burcu Binici Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Burcu Binici Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Burcu Binici, 6 Temmuz 1986 tarihinde Erzurum’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Burcu Binici
Doğum Tarihi: 6 Temmuz 1986
Doğum Yeri: Erzurum
Boyu: 1.65 m.
Kilosu: 53 kilo
Burcu: Yengeç
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Bir abisi iki ablası var
Instagram: https://www.instagram.com/burcubinicii/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Burcu Binici Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Erzurum’da doğdu. Babası Devlet Su İşleri’nde memur olduğu için Aydın’da büyüdü.  

Çocukluk yılları: Dansa meraklı bir çocuktu. Beş yaşından itibaren dans etmeye başladı. Aynı zamanda şan eğitimi aldı, asma davul ve nagara çalıyor.

Eğitim hayatı: İlkokulu Aydın’da, Ekrem Çiftci İlköğretim Okulu’nda okudu sonra Aydın Lisesi’nde lise öğrenimini tamamladı. Liseden mezun olduktan sonra babası Tekrar Erzurum’a tayin olunca Akbank Erzurum Merkez Şubesi’nde 6 ay kadar çalıştı. Oyunculuğa başlamadan önce doğuda ilaç mümessilliği ve dansçılık gibi çok farklı işlerde çalıştı.

Hayatının dönüm noktası: Oyuncu olmak gibi bir düşüncesi yoktu tesadüf eseri oyunculuğa başladı. Bir yıl kadar Anadolu Ateşi’nde dans etti. Daha sonra 2007 yılında Meral Okay ile tanışması hayatının akışını değiştirdi. “Oyuncu olmayı istemedim, beni oyuncu yaptılar. Hayatım altı buçuk saatte değişti. Mine Güler ve İlkay Doğan beni Meral Okay’la tanıştırdılar. Meral Abla’yla görüşmeye gittim. 6.5 saat sonra elimde beş bölümlük senaryo ve Mardin uçak bileti vardı. Meral Abla beni ‘Bir Bulut Olsam’ dizi setinin ortasına attı. Beni döve döve oyuncu yaptılar. İlk zamanlar ‘Ben gideyim’ diye ağlıyordum ama işimi de çok seviyorum. Bitiyor ve ekip olarak seyrediyorsun o çok güzel bir duygu.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2009 yılında, ‘Bir Bulut Olsam’ dizisinde canlandırdığı ‘Gülengül’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Düriye’nin Güğümleri’ dizisinde canlandırdığı ‘Huriye’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sıcakkanlı ancak yeni tanıştığı insanlara karşı mesafeli olabiliyor. “Yakın çevremle olan ilişkimde sıcak kanlıyımdır ama yeni dahil olduğum alanlara girdiğimde daha soğuk olabiliyorum.”

Düşünce yapısı: Ego’nun zararlı bir şey olduğunu düşünüyor. “Aslında zaman zaman herkesin psikolojik destek alması gerektiğini düşünüyorum. Zamanımızda kimse mutlu değil. Oyuncular da destek almalı, ne oldum delisi olmamalı.”

Mutluluk kaynağı: Hayranlarının ilgisinden mutluluk duyuyor.  İlk ünlü olduğumu ‘Bir Bulut Olsam’ dizisi sırasında anladım. Mardin’den İstanbul’a dönmüştüm. Taksim’de bana bakıyorlar, çantamı çalacaklar sandım. En son döndüm birine ‘Ne bakıyorsun’ dedim. Korkmaya başlamıştım. ‘Abla sen ‘Bir Bulut Olsam’ daki ezik gelin değil misin?’ dedi. Sonra ‘Ben ünlüymüşüm galiba’ dedim. ‘Söz’ dizisinde rol aldığım esnada ise, havaalanında pasaporttan geçerken birden polisler bana selam durdular. Bir anda ne yapacağımı şaşırdım. Bana ‘sakın şehit olma’ dediler. O sözü duyunca çok duygulandım.”

Burcu Binici Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İlk sinema filmi: Levent Akçay/ Sarı Siyah

İş hayatına bakışı: Oynamam dediği bir rol hiç olmadı. “Şansıma hep değişik farklı roller geldi. Ekranda güzel kadın olmanın avantajı da dezavantajı da oluyor. Ben şu şekilde bakıyorum. Karaktere göre hazırlanıyorsun. O karakter güzelken de çirkin birini oynayabiliyorsun. Oyunculuğa nasıl baktığınızla alakalı bir durum.”

Kariyer planı: Geleceğe yönelik hayalleri var ancak çok plan yapmayı sevmiyor. “Yarını bilmediğimiz bir dünyada yaşıyoruz. Çok plan yapmam ama hedeflerim var. Ömrüm yeterse de işimde çizdiğim çizgiden çıkmadan güzel işlere imza atmak istiyorum. Dünyayı gezip görmeden de ölmeyeyim.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Kuzey Yıldızı / Tülin

2018- Söz / Ceren Uğur

2017- Türk Malı / Deren

2015/2016- Hayat Mucizelere Gebe/ Didem Akarcalı

2015- Aşk Zamanı / Sema

2012 – Uçurum

2012 – 6 Mantı/ Ayla

2010 – Dürüye’nin Güğümleri/ Huriye

2010 – Sensiz Yaşayamam/ Nehir

2009 – Bir Bulut Olsam/ Gülengül

SİNEMA FİLMLERİ

2021- Erzurumlu Mümessil

2019- Yalan Dolan / Zeyna

2017- Firardayız/ Burcu

2016- Alemde 1 Gece / Serpil

2016- Babaların Babası/ İnci

2014-Biz Babasız Büyüdük/ Yetişkin Selma

2013- Sarı Siyah/ Leyla

TİYATRO OYUNLARI

2020- Şaşkın Aşıklar