Ana sayfa Dizi Haberleri Atatürk dizisi için ortaya çıkan son durum, öncekinden çok daha iyi oldu!

Atatürk dizisi için ortaya çıkan son durum, öncekinden çok daha iyi oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Disney Plus platformu tarafından hazırlatılan ama sadece Türkiye’de Fox TV tarafından sinema filmi formatında gösterileceği yönünde duyurular yapılan Atatürk dizisi için yepyeni bir durum ortaya çıktı.

Birkaç gün önce gazeteci Fatih Altaylı elde ettiği bir duyumu paylaşmış ve Netflix ile Amazon Prime platformlarının Atatürk dizisi ile ilgilendiğini duyurmuştu. Her iki platformun da diziyi dünyanın dört bir yanındaki abonelerine ulaştırma gayretinin gerçek olduğuna yönelik basında da çok sayıda haber paylaşılıyor.

Disney Plus’un Atatürk dizisine yönelik olarak Ermeni lobisinin baskıları sonucunda projeyi dünya çapında gösterme kararından geri döndüğüne yönelik iddialar büyük tepkiye neden olmuştu.

Bu durum üzerine Fox TV’nin diziyi film formatında yayınlayacağını duyurması da tepkilerin dinmesini sağlamadı.

Türkiye’de özellikle sosyal medya ortamında büyük eleştiriler sonrası Atatürk dizisi bir anda gündemin ilk sırasına yerleşti.

Gazeteci Fatih Altaylı, hem Netflix hem de Amazon Prime Video platformlarının Atatürk dizisini yayınlayacaklarına yönelik bir yazı kaleme aldı.

3 bin dublörün kullanıldığı, Türkiye’nin yanı sıra Makedonya’daki orijinal lokasyonlarda on binlerce figüranın da dahil olduğu Atatürk dizisinin çekimleri aylarca sürdü.

Aras Bulut İynemli başrolde yer alırken, dizinin 17.5 milyon dolara mal olduğu bilgisini de yine Fatih Altaylı yazısında ifade etti.

Atatürk dizisinin dünyanın dört bir yanına Netflix ve Amazon Prime Video platformları aracılığı ile yayınlanması durumu, Disney Plus’ta izleyicilerle buluşmasından çok daha etkili bir sonuç ortaya çıkartacaktır.