Ana sayfa Dizi Analiz Ateş Kuşları 12. bölüm analizi; Hacer’in Gülayşe planı ve Sabit’in son hamlesi dikkat çekti

Ateş Kuşları 12. bölüm analizi; Hacer’in Gülayşe planı ve Sabit’in son hamlesi dikkat çekti

tarafından ker_def

atv’nin sevilen dizisi Ateş Kuşları, 12. bölümüyle yoğun ilgi gördü. Ateş Kuşları’nın 12. bölümünün finalinde Hacer’in Gülayşe’yi almak için gelmesi ve yaşananların ardından Sabit’in kamyonun önüne atlaması bölüme damga vurdu. Dizi, #AteşKuşları etiketiyle sosyal medyada da çok konuşuldu.

Ateş Kuşları, 12. bölümüyle tüm izleyici gruplarında da iyi reytingler elde etti. atv’nin sevilen dizisi, 12. bölümü ile tüm kişiler kategorisinde günü ikincilikle tamamladı. AB grubunda dördüncü olan dizi, ABC1 grubunda da yine ikinci sırada yer aldı. Reytinglerde ve sıralamadaki yükseliş, Kızılcık Şerbeti dizisinin yayınının durdurulmasının da etkisini taşıyor.

Ateş Kuşları’nın 12. bölümünde neler oldu? Hacer ve Hüma Eyüboğlu, Gülayşe’nin Lara olduğunu fark edip fenalaşırken, Barbaros ise Hacer’i mola yerini devletten kiralayan hayırsever olarak tanıttı. Barbaros, Hacerlerin yakınlarda iftar yaptığını ve hazır gelmişken Gülayşe ile tanışmalarını istediğini söyleyerek Hacer Eyüboğlu’nun asıl kimliğini gizledi. Gülayşe, yaptığı hayırlardan dolayı Hacer’e teşekkür ederek o’nun elini öptü.

Ateş Kuşları 12. bölüm analizi; Hacer'in Gülayşe planı ve Sabit'in son hamlesi dikkat çekti 7

Hacer’i hayırsever olarak tanıyan Gülayşe, teşekkür amaçlı Hacer’i ve Hüma’yı mola yerine yemek yemeğe davet etti.
Hacer Eyüboğlu, Mola Yeri’ne Gülayşe’yi öz babası Nizam’la tanıştırmak niyetiyle geldi ancak Gülayşe’ye Nizam Eyüboğlu’nun da bir hayırsever olduğunu ve barınak hayalini ona da anlatmasını istediği için geldiğini söyledi.

Abisi Ali ve ablası Mercan’dan izin alan Gülayşe, iftara kalmadan döneceğini söyledi fakat Gülayşe hariç herkes o’nun bir daha geri dönmeyeceğini biliyordu. Gülayşe, Hacer’le gitmeden önce üstünü değiştirmek için yanlarından ayrıldığı sırada Barbaros, Hacer’e yanlış yaptığını söyledi ancak beklediği cevabı alamadı.

Hacer, Lara’ya halası olduğunu haykıracağını, isminin Gülayşe değil Lara olduğunu, Lara’nın Ateş Kuşları’nın hiçbir şeyi olmadığını ancak kendisinin kanından canından olduğunu ve karşı koyarlarsa bu işin kötü biteceğini söyledi.

Ellerinden hiçbir şey gelmeyen Ateş Kuşları, Gülayşe ve Hacer giderken arkalarından bakakaldı. Sabit ise yaşananların ardından kendisini kamyonun önüne attı. Sabit’in akıbeti merak konusu oldu.

Yapımı Mehmet Bozdağ’a, proje tasarımı ve senaryosu Ayşe Ferda Eryılmaz ile Nehir Erdem’e ait; yönetmenliğini Bülent İşbilen’in yaptığı Ateş Kuşları’nın başrollerini İlayda Alişan, Hande Soral, Burak Tozkoparan ve Görkem Sevindik paylaşıyor.