Ana sayfa Dizi Haberleri Ateş Kuşları dizisinde sevinmek için de üzülmek için de güçlü bir neden var!

Ateş Kuşları dizisinde sevinmek için de üzülmek için de güçlü bir neden var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranında Cuma akşamları yayınlanan Ateş Kuşları dizisi, çok zorlu bir yayın gününde olmasına rağmen başladığı günden bu yana çok iyi performanslar ortaya koyuyor. Görkem Sevindik, İlayda Alişan, Hande Soral ve Burak Tozkoparan’ın başrollerinde yer aldığı dizinin hikayesi de izleyicileri çok etkiledi. Dizinin sokak çocuklarının hayatını anlatması, sevgi temeli üzerinde yükselmesi ve oyuncuların da rollerine çok iyi adapte olması ile birlikte Ateş Kuşları için iyi bir sezonun bitmekte olduğunu söyleyebiliriz.

16 Haziran’da 21. bölümü ile birlikte sezon finali yapması beklenen dizinin Eylül ayında ikinci sezonu ile yeniden hayranlarının karşısına çıkacak olması hem büyük bir başarı hem de bir sevinç kaynağı. Böyle zorlu bir reyting sisteminde hem de Kızılcık Şerbeti ve Yalı Çapkını gibi sezonun en iyi çıkış yapan iki dizisinin karşısında ortalamanın üzerinde reytingler elde edebilmek her yapımın elde edebileceği bir başarı değil.

Ateş Kuşları dizisi bu olumlu yanları ile dikkatleri çekerken, 15. bölümde de iyice ortaya çıkan izleyici ilgisindeki azalmanın bir türlü durmaması da üzücü bir durum olarak gözüküyor. 14. bölümde tüm izleyici gruplarında da çok iyi reytingler elde edilmiş ve bu durum büyük mutluluk vermişti. Ancak 15. haftanın reyting sonuçları tam bir hayal kırıklığı oldu. Bu durum reytinglerde istikrarın tam sağlanamadığı anlamına da geliyor.

Diziye bağlı ve sadık bir şekilde her hafta hikayeyi takip eden geniş bir kitle var. Ancak nedense son haftalarda bu kitlede ciddi bir kopuş yaşandı. Ateş Kuşları dizisinin senaryosunun da ilgi çekili olması ve her bölümde izleyicileri etkileyen sürprizlerde bulunmasına rağmen 15. bölümde sonunda da görüldü ki, izlenme oranlarındaki kayıplar bir türlü durmuyor.

Cuma akşamları ilk 10 program arasına giren tüm izleyici gruplarında da geniş bir hayran kitlesini kendisine bağlayan Ateş Kuşları için reytinglerde iyi giden sürecin bir anda ilgi azalmasına evrilmesi beklenmedik bir durumdu.

Ateş Kuşları dizisi Haziran ayının ortasında sezon finali yaptıktan sonra 3 ay kadar bir yaz arası verilecek. Eylül ayından itibaren yeni sezonu yayınlanması beklenen dizinin senaryosunda yaz döneminde önemli düzenlemeler yapılacaktır. Yeni karakterler ile dizinin daha da güçlenmesi ve iyi oyuncuların da kadroya katılması ile dizinin daha çok gündeme gelmesi beklentiler arasında bulunuyor.

Dünya çapında ölçümler yapan Parrot Analytics’in verilerine göre, Ateş Kuşları birçok uluslararası yapımı geride bırakarak Almanya’da en çok izlenen diziler arasında yerini aldı. Bu durum dizinin yurt dışında da başarılar elde edebileceğine bir kanıt olarak gözüküyor.