Ana sayfa Dizi Haberleri atv çok iddialı dizi yaptı ama izleyiciyi dinlemeyi unuttu!

atv çok iddialı dizi yaptı ama izleyiciyi dinlemeyi unuttu!

tarafından ker_def

Canevim dizisi düştüğü çukurdan nasıl kurtulur?

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – atv’nin yaz ekranında izleyicilerle buluşan 2 dizisi var. Kimse Bilmez aldığı reytinglerle salı günü Erkenci Kuş’u adeta 2’ye katlamış durumda. Bunu reyting sonuçlarına bakarak söylüyoruz.

Bir de Pazartesi akşamları bir tek TRT1 ekranında daha çok çocuklara hitap eden Tozkoparan’ın olduğu bir ortamda atv’de Canevim dizisi var.

Biran Damla Yılmaz, Özgür Çevik ve Aras Aydın’ın başrollerinde yer aldığı Canevim dizisi total izleyicide son olarak 3’lü ve AB grubunda 2’li reyting oranlarına sahip… Yani rakibinin olmadığı akşamda bile ilgiyi üzerine çekemiyor.

Peki bunun sebebi ne? Çok fazla uzağa gitmeye gerek yok. Sosyal medyadaki izleyici yorumlarına bakıldığı zaman hemen anlaşılan bir sebep bu.

Yan karakterlerin hikayelerinin ana karakterlere pas atması değil de, yan karakterlerin ana karakterlerin önüne geçmesi durumu var.

İşte izleyici de bu duruma tepkili.

Bir Canevim izleyicisi şöyle diyor: “Rakibiniz yokken bile 2 reytingin altına düştü düşeceksiniz. Bakın formülü söylüyorum, klişelerden uzak güçlü bir Ceylan Taylan aşkı sizi kurtarır.”

Aslında konu bu kadar basit… Ceylan ve Taylan için güçlü aşk sahneleri gelmediği sürece izleyici Canevim dizisine tepkili yaklaşacak.

atv çok iddialı dizi yaptı ama izleyiciyi dinlemeyi unuttu! 7

Bir başka nokta ise Taylan karakterinin kötü adam pozisyonunda gösterilmesi de ilerisi için sıkıntı… İzleyiciler Taylan’ın bu kadar da kötü gösterilmemesi gerektiğini, bu karakter üzerine dizinin yürüyeceğini hatırlatıyor.

Canevim dizisinin en son Pazartesi günü 4. bölümü yayınlandı. Dizinin yayınından sonra sosyal medyada çok sayıda mesaj paylaşıldı. Özetle, ana karakterlere değil de yan karakterlere odaklanmanın izleyiciyi ne kadar çok kızdırabileceği bu mesajlarla anlaşılmakta.

Bir izleyici bu durumu şöyle yorumluyor: “Bölümde Taylan sahneleri yok denecek kadar azdı. Elvan’ın hikayesi merak uyandırmadığı gibi sıkıyor. Ömer ve Ceylan hikayesinde duygu yok, inandırıcılık yok, aşkları hiç heyecanlandırmıyor. O sebeple bu reyting hiç şaşırtmadı.”

Görüldüğü üzere izleyiciler sorunları da söylüyor, çözümü de söylüyor… Bakalım yapım ekibi bu uyarılara kulak asacakmı? Zira az sayıda dizinin yer aldığı yaz ekranında Canevim izleyicinin dediğini yapmayın ana karakterlerden uzaklaşıp, yan karakterleri öne çıkartmaya devam ederse reyting tahammül seviyelerinin çok altına inecektir.