Ana sayfa Dizi Haberleri atv şokta! Yalnız Kurt dizisi reytingleri düştü! İşte büyünün bozulmasının sorumlusu!

atv şokta! Yalnız Kurt dizisi reytingleri düştü! İşte büyünün bozulmasının sorumlusu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Yalnız Kurt dizisi, Türkiye’nin başına bela olan paralel devlet yapılanmasını anlatan bir yapım oldu… Osman Sınav’ın senaryo için 2 yıl çaba harcadıklarını söylemesi de hikayenin ne kadar inci bir şekilde ele alındığını gösteriyor.

Yalnız Kurt dizisinde verilen mesajlar çok etkili oluyor ve izleyiciler ekran başında 15 Temmuz ve perde arkasında yaşananlarla ilgili bazı dip notlar bulmayı umut ediyor… Dizide anlatılan olaylar yakın zamanda Türkiye’yi çok etkileyen gelişmeler olduğundan da Yalnız Kurt dizisi ilk 3 bölümü ile iyi reytingler elde edebildi.

Ancak bu durumun 18 Şubat Cuma günü yayınlanan dördüncü bölüm ile birlikte bozulmaya başladığına yönelik işaretler var. Dizide ciddi bir reyting ve izleyici kaybı gözüküyor. Cihan Ünal’ın muhteşem performansı ile Hasan Denizyaran ve Damla Colbay’ın da başrolün hakkında vermeleri dikkat çekmişti.

atv şokta! Yalnız Kurt dizisi reytingleri düştü! İşte büyünün bozulmasının sorumlusu! 8

Ancak hikayeye yönelik olarak da izleyicilerin kafasının fazlasıyla karıştığını söylemek gerekiyor. Dizide kullanılan isimlerin gerçek hayatta bir karşılığı olduğuna inananlar, karakterler ile gerçek hayattaki kişileri örtüştürmeye çalışıyor. Ancak bazı olaylar ve karanlık taraflar bu örtüştürmenin sağlıklı bir şekilde yapılmasına imkan tanımıyor.

Yalnız Kurt dizisi hayranları da her bölümün başından kalktıktan sonra karma karışık düşünceler ve duygular yaşıyor. Bunun nedeni de gerçek hayat ile dizi arasındaki bağlantının net bir şekilde kurulamaması.

Birçok dizi hayranı, verilen mesajlara ve zamanlara geri dönerek google üzerinden aramalar yaparak gerçek hayatta yaşananların izlerini arıyor. Fakat bu bağlantı net bir şekilde kurulamayınca da hikaye havada kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

atv şokta! Yalnız Kurt dizisi reytingleri düştü! İşte büyünün bozulmasının sorumlusu! 9

İşte bu kafa karışıklıkları sonucunda Yalnız Kurt dizisinin büyüsü bozulmaya ve ilgi de azalmaya başlıyor. Dördüncü bölümde yaşanan ciddi izleyici ilgisinde bu sorunun da payı büyüktür.

Yalnız Kurt senaristlerinin bir şekilde karakterler ile gerçek hayattaki olayların örtüştürülebilmesine imkan sağlayacak ipuçlarını diziye yerleştirmesi şart gözüküyor. Büyünün bozulmasında senaristlerin izleyicileri çok fazla detaya boğması ve parçaların birleştirilmesinin zorlaşması yatıyor.

Senaryoyu yazanlar için dizideki olayları anlamlandırmak kolay olabilir ama izleyiciler gerçek hayat ile dizi karakterleri arasında bir bağlantı kurmak istese de bunu tam olarak yapamıyor. Bu da Yalnız Kurt dizisinin büyüsünün bozulmasının asıl nedeni oluyor.