Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Avrupa Yakası dizisinin Fatoş’u Şenay Gürler’den diziyle ilgili yıllar sonra gelen itiraf!..

Avrupa Yakası dizisinin Fatoş’u Şenay Gürler’den diziyle ilgili yıllar sonra gelen itiraf!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – ATV’de yayınlandığı 2004-2009 yılları arasında ekranlara damga vuran, senaryosunu Gülse Birsel’in kaleme aldığı Avrupa Yakası dizisi unutulmaz Türk dizileri arasına girmeyi başardı.

Dizide aralarında; Gazanfer Özcan, Hümeyra, Gönül Ülkü, Ata Demirer, Gülse Birsel, Engin Günaydın, Levent Üzümcü, Şenay Gürler, Bülent Polat, Veysel Diker, Yıldırım Öcek, Yavuz Seçkin, Hale Caneroğlu, Evrim Akın, Vural Çelik, Hasibe Eren, Tolga Çevik, Sarp Apak, Peker Açıkalın, Binnur Kaya ve Hakan Yılmaz’ın da bulunduğu pek çok ünlü isim rol aldı.

Avrupa Yakası’nda ‘Fatoş’ karakterine hayat veren usta oyuncu Şenay Gürler Bloomberg HT’de yayınlanan Fatih Altaylı ile Bire Bir programına konuk oldu. Ünlü oyuncu, Türk televizyonlarına damgasını vuran Avrupa Yakası dizisi hakkında da konuştu. Şenay Gürler’in, “Biz diziye başladığımızda bu kadar fenomenleşeceğini düşünememiştik” şeklindeki itirafı dikkat çekti.

Şenay Gürler sözlerini şöyle sürdürdü. “Muhteşem bir yapımdı. Harika bir kadrosu vardı. Biz diziye başladığımızda ortaya böyle bir şey olacağını düşünememiştik. İnanamadık. ‘Fatoş’ karakterini çok severek canlandırdım. 5 yıl oynadık ama hiç sıkılmadık. Gülse Birsel o kadar güzel yazıyordu ki çok eğlendik.”

Avrupa Yakası dizisinin Fatoş'u Şenay Gürler'den diziyle ilgili yıllar sonra gelen itiraf!.. 111

Çocukken oyunculuğa meraklı olduğunu dile getiren Şenay Gürler, “Çok kitap okuyordum. Elimde ne bulursam okuyup hayal kurduğum bir dönem vardı. Gazeteci ve psikiyatr olmak da istiyordum ama oyunculuk yolculuğumdan memnunum. Bir daha dünyaya gelsem şarkıcı olmak isterdim.” diye konuştu.

Üniversiteden mezun olduktan sonra İstanbul’a geldiğini söyleyen Gürler, “Seslendirme yapmaya başladım. Erdal Tosun, Alev Sezer, Okan Bayülgen ve Mehmet Erbil gibi isimlerle çalıştım. TRT’de Sahte Dünyalar dizisiyle ekranlara çıktım. Ardından tiyatro, dizi ve sinema hayatımı sürdürdüm” şeklinde konuştu.