Ana sayfa Dizi Haberleri Ay Yapım, tüm zamanların en iyi dizilerinden birini Türkiye’ye uyarlıyor!

Ay Yapım, tüm zamanların en iyi dizilerinden birini Türkiye’ye uyarlıyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bugüne kadar birçok başarılı yapıma imza atan Ay Yapım, yine arka arkaya bomba gibi projeleri sıralıyor. Ay Yapım’ın şimdi de tüm zamanların en iyi dizilerinden biri olarak kabul edilen The Sopranos’u Türkiye’ye uyarlayacağı ortaya çıktı. Dizinin Show TV’de yayınlanması planlanıyor.

Türkiye’nin en başarılı yapım şirketlerinden Ay Yapım, yeni sezonda yine bomba gibi projeleri izleyici karşısına çıkarmaya hazırlanıyor. ABD’de ve Türkiye’de, yayınlandığı dönem büyük fırtınalar estiren Evimiz Hollywood’da dizisini Türkiye’ye uyarlayan Ay Yapım’ın tüm zamanların en iyi dizilerinden biri olan The Sopranos’un Türkiye uyarlaması için de harekete geçtiği öğrenildi. Dizinin senaryosu Hakan Bonomo tarafından yazılıyor.

The Sopranos dizisi 1999-2007 yılları arasında Amerikan HBO kanalında yayınlanmıştı. New Jersey’de bir Amerikan-İtalyan mafya ailesi patronu Tony Soprano’nun meslek, suç, şiddet, aile, adalet ve dostluk kavramları arasındaki denge kurma mücadelesi üzerine kurulan dizi şiddet sahneleriyle dikkat çekmişti.

Ay Yapım, tüm zamanların en iyi dizilerinden birini Türkiye’ye uyarlıyor! 7

The Sopranos 21 kez Emmy Ödülü, beş kez Altın Küre ödülüne layık görülürken Amerikan dizi yazarlarının çoğu tarafından gelmiş geçmiş en iyi TV dizisi olarak gösterildi. Amerikan kültüründe de önemli bir yer kazanan dizi altı sezon sürmüş ve 86. bölümüyle ekranlara veda etmişti.

Dizi final bölümüyle de büyük olay yaratmıştı. The Sopranos’un final bölümünü Amerika’da 11.9 milyon kişi seyretmişti. Game Of Thrones’un şimdiye kadar ulaştığı en yüksek rakam 6.6 milyon.

The Sopranos dizisinin en önemli iki karakteri James Gandolfini’nin canlandırdığı Tony Soprano ve psikiyatristi Dr. Jennifer Melfi rolündeki Lorraine Bracco’ydu. Psikiyatr rolü için Özge Özpirinçci’nin adı geçerken en önemli karakter olan Tony Soprano’yu hangi Türk oyuncunun canlandıracağı ise büyük bir merak konusu. Zira Tony Soprano rolündeki James Gandolfini’nin oyunculuğu pek çok otorite tarafından olağanüstü olarak değerlendirilmişti.