Ana sayfa Dizi Haberleri Ay Yapım, Üç Kuruş dizisindeki hatasını Aile dizisinde de sürdürecek mi?

Ay Yapım, Üç Kuruş dizisindeki hatasını Aile dizisinde de sürdürecek mi?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ay Yapım gibi sektöre damga vuran bir yapım firması tarafından ön hazırlıkları süren Aile isimli dizi projesi Show TV’nin yeni sezonda en güvendiği projelerden birisi olarak gözüküyor. Geniş bir oyuncu kadrosu olması beklenen Aile dizisinin Çukur’un yarattığı etkiyi yaratması amaçlanıyor.

Basına yansıyan haberlere bakılır ise ünlü yapım firması, Aile dizisini Çukur’un izleyicisine hitap edecek şekilde kurguluyor ve aynı başarıyı bekliyor. İbrahim Çelikkol ile Özge Özpirinçci’ye başrol için teklifler yapıldığı da ortaya çıktı ve Ay Yapım’ın ne kadar iddialı bir proje hazırlamakta olduğu da bir kez daha gözler önüne serildi.

Ay Yapım daha önce İçerde, Çukur ve Üç Kuruş dizileri arasında bir süreklilik ortaya koyan strateji izlemişti. Bu durum da 3 dizinin birbirinin devamı gibi düşünüldüğü şeklinde anlaşılmıştı. Tek sezon süren İçerde dizisinin etkisinin ardından 4 sezon süren Çukur dizisi muazzam bir başarı kazandı. Ancak Üç Kuruş dizisi için en başta yaratılan Çukur kadar başarılı olacağı algısı, diziden büyük beklentisi olanları hayal kırıklığına uğratmıştı.

Ay Yapım, Üç Kuruş dizisindeki hatasını Aile dizisinde de sürdürecek mi? 8

Üç Kuruş dizisi de iyi sonuçlar aldı ve tek sezonluk bir proje olarak Show TV’de yayınlandı, ancak bir Çukur kadar etkili olamadı.

Ay Yapım Aile dizisinde de yine aynı taktiği sürdürecek mi? Bu sorunun sorulmasının altındaki neden ise, Çukur gibi 4 sezonluk büyük başarı sonrasında izleyicilerde Üç Kuruş için büyük beklenti oluşmuş ama bu beklenti yeterince karşılık bulamamıştı.

Aslında bu stratejinin çok da doğru olmadığı, Üç Kuruş dizisi için oluşturulan büyük beklentinin diziye büyük zarar verdiği değerlendirmeleri de yapıldı.

Ay Yapım şayet Aile dizisi için de benzer bir tasarım sergiler ise, bu durum imaj olarak Aile dizisinin de Çukur kadar başarılı olacak bir proje anlamına gelir. Tabii ki bu durum da izleyicilerdeki beklentiyi çok yükseltir.

Üç Kuruş dizisinde büyük deneyim kazanan Ay Yapım ve yayıncı Show TV’nin Aile dizisini nasıl bir strateji ile izleyicilere sunacakları da bu noktada önem taşıyor.

Çukur kadar sevilen ve fenomen haline gelen bir dizinin ortaya çıkmasının çok kolay olmadığını, milyonlarca izleyiciyi sürükleyici bir heyecanın içine katmak için çok güçlü senaryo ve çok etkili oyuncular gerektiğini söylemek lazım.

Ay Yapım, Üç Kuruş dizisindeki hatasını Aile dizisinde de sürdürecek mi? 9

Hakan Bonomo’nun senaryosunu yazmakta olduğu ve Ahmet Katıksız gibi usta bir yönetmen tarafından hazırlanan Aile dizisinin oyuncu kadrosu netleştiği zaman dizinin iddiasının büyüklüğü de daha iyi anlaşılacak.