Ana sayfa Dizi Haberleri Ayçin İnci, dizilere göz kırpıyor

Ayçin İnci, dizilere göz kırpıyor

tarafından ker_def

aycin-inci2

ŞÖHRET İNİŞLİ ÇIKIŞLI BİR DURUM

Şöhretin kötü yanları neler?

Televizyonda uzun soluklu bir dizi yapınca, bu süreç şöhreti de peşinde getiriyor. Bir süre tiyatroda rol alınca o popülarite azalıyor. Şöhret çok inişli çıkışlı bir durum. Hiçbir zaman şöhret odaklı olmadım. Yaptığın iş iyiyse zaten o doğallıkla geliyor. Tüm gözler üzerinize çevrilmeye başladığında herhangi biri kadar özgür olmadığınızı da deneyimlemeye başlıyorsunuz. Diğerleri bir kararlarında en fazla aile/çevre/ya da mahalle baskısını düşünüp canlarını sıkarlarken, sizin hakkınızda en ufak bir durumda herkes tarafından yargılanma hakkı varmış gibi yıpratıcı eleştirilere, yersizce ahkâmlara maruz kalabiliyorsunuz. Ama zamanla bu konuda da ne yapmanız gerektiğiyle ilgili tecrübeler kazanıyor ve görmezden gelmeyi öğreniyorsunuz.

İş dışında neler yapıyorsunuz?

Bir yazar ekibiyle birlikte geçen yıl Yekta Kopan editörlüğünde “İpekli Mendil” adlı öykü sözlüğü kitabını çıkardık. Ardından Antakya’da Narlıca Anadolu Lisesi’ne “İpekli Mendil Kütüphanesi”ni kurduk ve faaliyete geçirdik. Şimdi de aynı yazar ekibiyle bir Yaşar Kemal projesi üzerine çalışma başlattık. Bakalım nereye evrilecek?

ARTIK BİR DİZİ İSTİYORUM

Tiyatromuz gayet dolu ve bizim oyunda katil de değiştiği için iki üç kez izleyen seyircilerimiz var. Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası olarak normalde gece kulübü olan Sahne İstanbul’da oynuyoruz. Ayrıca ben bir dizide rol aldığımda da reytinglere takılıp canını sıkmaktansa yaptığım işin en iyisi olması için kendi performansıma odaklanırım. Bu aralar çok yoğunum ama yaz sezonu için artık ben de beğendiğim bir senaryoyu onaylayıp, beni ekranlardan takip edenlerle buluşacağım.