Ana sayfa Dizi Haberleri Ayşenil Şamlıoğlu, resmen oyunculuk dersi veriyor! Gül Masalı’nda yine şaşırttı, yine ustalığını konuşturdu!

Ayşenil Şamlıoğlu, resmen oyunculuk dersi veriyor! Gül Masalı’nda yine şaşırttı, yine ustalığını konuşturdu!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü Oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olarak uzun yıllardır izleyicinin sevdiği, bağrına bastığı, her rolüyle dikkat çeken, rol aldığı projelerle kendisinden söz ettiren bir isim. Aynı zamanda Tiyatro yönetmeni olarak sahnelediği oyunlarla pek çok ödül almış bir isim. Son dönemde sıkça dizilerde görüyoruz kendisini.

Özellikle bir kuşağın çok sevdiği Ferhunde Hanımlar, Bizim Evin Halleri ile tanındı. 1993 yılında Ferhunde Hanımlar ile ilk kez ekrana gelmeye başlamıştı. Ancak meslek hayatı çok daha önce tiyatro sahneleriyle başlamış bir isim Ayşenil Şamlıoğlu. Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncusu olarak ilk kez 1985 yılında sahneye çıkmıştı Şamlıoğlu. Oynadığı ilk film ise Tunç Başaran’ın 1998z yılında çekilen Kaçıklık Diploması oldu.

Ekrandaki tanınırlığı 1993 yılında Ferhunde Hanımlar ile başlayan oyuncu, bu dizinin ardından yıllar içerisinde pek çok dizide rol aldı. Avrupa Yakası, Nefes Nefese, Doktorlar, Fikrimin İnce Gülü, Kabuslar Evi, Yol Arkadaşım, Aldırma Gönül, Galip Derviş, Medcezir, Kocamın Ailesi, Tatlı İntikam, Jet Sosyete, Menajerimi Ara, Yargı ve son olarak da Gül Masalı dizisi bunlardan sadece bir kaçı…

Ayşenil Şamlıoğlu, resmen oyunculuk dersi veriyor! Gül Masalı'nda yine şaşırttı, yine ustalığını konuşturdu! 11

Ayşenil Şamlıoğlu, tiyatroda birbirinden başarılı rollere imza atarken, sinema filmlerinde ve dizilerde de çok farklı karakterleri başarı ile canlandıran bir isim. Özellikle televizyon izleyenleri için son bir kaç dizisinde bambaşka rollerle oyuncuyu izlemiş olmak da bir başka şans.

Komedide de dramda da farklı türlerdeki dizilerde de izleyici karşısına çok başka şekillerde çıkan oyuncu, her rolüyle diziyi izleyenleri kendisine hayran bırakıyor ve bir önceki rolünü hızla unutturarak ‘rol üstüne yapıştı’ klişelerini de ters düz ediyor adeta!

Ayşenil Şamlıoğlu, resmen oyunculuk dersi veriyor! Gül Masalı'nda yine şaşırttı, yine ustalığını konuşturdu! 12

Örneğin oyuncunun son iki dizisi Menajerimi Ara ve Yargı’daki rollerini dikkate alırsak ve son olarak Gül Masalı’ndaki yeni rolüne bakarsak, bu durumu çok daha net görebiliriz! Menajerimi Ara dizisinde, bir ajansın deneyimli üst düzey yöneticisi olarak ekrana gelmişti. Bu dizinin ardından Yargı’da ise deneyimli bir hukukçu olarak rol aldı. Şimdi ise çok başka bir rolde Gül Masalı’nda izleyici karşısına çıkıyor.

Ayşenil Şamlıoğlu, resmen oyunculuk dersi veriyor! Gül Masalı'nda yine şaşırttı, yine ustalığını konuşturdu! 13

66 yaşındaki oyuncu, yılların tecrübesini rol aldığı her projede güçlü karakterler ortaya koyarak ve ön plana çıkan bir performansla herkesin aklına kazıyor adeta! Bu kez atv’nin yeni başlayan Gül Masalı dizisinde ise bambaşka bir karakterle izleyenleri şaşırtmakta.

Gülper Özdemir ve Erdem Kaynarca’nın başrolünde yer aldıkları dizide usta bir oyuncu olarak ağırlığını da koymuş durumda adeta! Dizide çok renkli bir karakter olan Fatma’ya hayat veriyor oyuncu. Yörenin tanınan, bilinen, görmüş geçirmiş bilge bir kadını olan Fatma ile izleyiciye bir sürpriz yaşattı oyuncu.

Yargı dizisinde çok fazla yer almasa da dizide dikkat çeken bir isim olmuştu. Yargı’nın sezon finali yapmasının ardından Gül Masalı ile izleyici karşısına çıkan oyuncu, dur durak bilmeden çalışıyor.

Kısa bir aranın ardından başka bir diziyle ekrana gelen oyuncunun son imajı ise izleyiciyi şaşırtırken, kimi izleyiciler de kendisini tanımakta zorlandı. İzleyiciler, yine farklı bir rolde izledikleri usta oyuncuya sosyal medyadan övgü dolu yorumlar yapıyorlar.

Ayşenil Şamlıoğlu, resmen oyunculuk dersi veriyor! Gül Masalı'nda yine şaşırttı, yine ustalığını konuşturdu! 14

Ayşenil Şamlıoğlu ise güzel bir sürprizle yeniden ekrana geldiği dizideki karakteri için şu açıklamayı yapıyor: “Fatma bilge bir kadın. Yörük bir kadın. Kendi gülhanesi var. Geleneksel usullerle gül yağı, gül şerbeti, gül esansı hazırlıyor. Bir noktada geleneği temsil eden bir karakter olarak beliriyor. Başroldeki Gonca’nın annesi Gülümser’in dostu.”

Ayşenil Şamlıoğlu, resmen oyunculuk dersi veriyor! Gül Masalı'nda yine şaşırttı, yine ustalığını konuşturdu! 15

Özellikle son iki dizisinde modern, eğitimli kadın imajı ile dikkat çeken karakterlere hayat veren oyuncu, bu kez Gül Masalı dizisinde geleneksel Anadolu kadınının kıyafetleri ve bilgeliği ile farklı ve çok renkli bir imaj çiziyor.