Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Bahtiyar Memili Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Bahtiyar Memili Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Bahtiyar Memili, 19 Mart 1986 tarihinde Adana’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Bahtiyar Memili
Doğum Tarihi: 19 Mart 1986
Doğum Yeri: Adana
Burcu: Balık
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Necip Memili ve bir erkek kardeşi daha var
Instagram: https://www.instagram.com/bahtiyarmemili/

Bahtiyar Memili Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:  Adana’da doğdu büyüdü. İki erkek kardeşi var. “Ben en küçükleriyim. Babam hep kızı olsun istermiş ama ben seriye uygun devam etmişim. Neşesi bol bir evde büyüdüm. Aile benim için birçok şeyin üstünde gelir. Çok duygusal biriyim. Babamı çok erken kaybettik. Bu durum beni aileme daha da bağladı. Üç tane yeğenim var. Tuna, Rüzgar ve Asya. Anneme ve yeğenlerime çok düşkünümdür. İlk okul 3. sınıfa kadar okula giderken hep ağladım. Sonra ortaokul lise derken dolu dolu bir ergenlik ardından üniversite geldi.”

Eğitim hayatı:  Muğla Üniversitesi’nden mezun oldum, 2010 yılında  İstanbul’a geldi. 2011 yılında dizi sektöründe oyunculuğa başladı.

Hayatının dönüm noktası: Turizm okumasına rağmen oyunculuk yapmayı tercih etti. Çevresinde abisi Necip Memili’de dahil çok fazla oyuncu arkadaşı vardı. Oyunculuk da hep içinde olan bir şeydi. “Ben oyunculuğu çok isterken aynı zamanda bana inanan ve başarılı olacağımı düşünen dostlara sahiptim. Bunların hepsi yan yana gelince okumaya, öğrenmeye, izlemeye başladım ve bugün bu noktadayım. Öğrenmeye de devam ediyorum. Üniversite yıllarımda animasyon derslerinde kendi yazdığım skeçleri sahnelerdim. Saçma ama keyifliydi. 2011 yılında Kanıt adlı dizinin oyuncu seçmelerine girdim. Bir gazeteci rolü ile bölüm başrolü olarak diziye alındım. Bu mesleğe çocukluğumdan beri ilgim vardı. Abimin (Necip Memili) de bir oyuncu olması dolayısıyla mesleğe ilgim her geçen gün daha da arttı. Yasak Elma dizisine 86. bölümde Erdal Özyağcılar’ın ‘Sedai’ rolüne beni önermesi ve yapımcımızın bu role beni uygun görmesi ile başladım. Erdal Hoca’ya minnettar olduğumu da özellikle belirtmek isterim. Böyle büyük bir ustanın size kefil olması, yapacağınız işi daha da çok ciddiye almanızı sağlıyor. Yasak Elma’ya gelince dizi muazzam bir enerjiye sahip ve çok eğlenceli. Böyle bir dizide rol aldığım için çok mutluyum. Rolüm ile ilgili çok keyifli geri dönüşler alıyorum, izleyicimizin Sedai’yi sevdiğini düşünüyorum. Dizinin yeni gelen her bölümü biz oyunculara da sürpriz oluyor. Kamera arkasından senaristlerimize kadar çok başarılı bir ekip ile çalışıyoruz. Süper güzel bölümler bizi bekliyor diyebilirim. Bu sevda bitmez.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2011 yılında, ‘Kanıt’ dizisinde canlandırdığı ‘Gazeteci’ rolüyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Yasak Elma’ dizisinde canlandırdığı ‘Sedai’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Adı gibi mutlu olmayı, mutlu etmeyi seven birisi olduğunu söylüyor.

Sosyal: Yalnızlığı hiç sevmeyecek kadar sosyal birisi. Dostlarıyla vakit geçirmeye ve sürekli paylaşım içerisinde olmaya çok önem veriyor. “Yemek yapmaya bayılırım. Adanalı olunca mangal yakmak bir alışkanlık haline dönüşüyor ister istemez. Birçok erkek gibi futbola merakım var. Uzun yıllardır beraber futbol oynadığımız %50 adında, içerisinde bir çok ünlü ismin bulunduğu bir grubumuz var. Bazıları gerçekten çok ünlü. Kitaplarla aram iyidir. Yeşilçam filmlerine ayrı bir tutkum vardır. Hayatı dolu yaşamayı seviyorum, elime geçen fırsatları itinayla değerlendirdiğimi düşünüyorum. Seyahat etmeyi çok severim ama sadece Adana’ya. Özellikle her boş vakitte Adana’ya gitme planı yaparım ama bir türlü gidemem.”

Mutluluk kaynağı: Hayranlarının ilgisinden büyük mutluluk duyuyor. “Yasak Elma’dan sonra artık daha fazla tanıyan çıkıyor elbette. Keyifli hoş bir durum. Pazartesi akşamları Yasak Elma ile birçok eve misafir oluyoruz. O an bizleri günün yorgunluğunu, stresini atmak için izleyen insanların duygularını nasıl etkiliyoruz bilmiyoruz. Misafiri olduğumuz insanların sokakta, kafede vb. yerlerde gelip sizinle tanışması, onların beğenisini ve ilgisini hissetmek çok güzel ancak bunu taşıyabilmek meziyet bence.”

Bahtiyar Memili Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İlk sinema filmi: Mitsutoshi Tanaka / Ertuğrul 1890

Hayata bakışı: Sevdiklerine çok bağlı ve meraklı bir kişiliği var. Gülmeyi ve esprileriyle güldürmeyi sever. “Ben bu zamana kadar çok usta isimlerle çalıştım Erdal Özyağcılar, Engin Günaydın, Cem Yılmaz ve daha birçok isim, bunlara abim de dahil. Kendisiyle bir sinema filmi ve bir de dizide rol aldım. İzleyerek öğrenen biriyim görsel hafızam bu anlamda çok iyidir. Yaptığım her işin bana katkısı olduğunu düşünüyorum ve kendi çabalarımla ilerleyen biri olmak bana ayrı bir keyif veriyor.”

İş hayatına bakışı: 2011 yılında Kanıt dizisiyle dizilerde rol alma süreci başladı, daha sonra Kaçak dizisi geldi. İlk dizisine bölüm başrolü olarak girdi. “Bir gazeteciyi oynuyordum. Çok heyecanlıydım; fakat az ya da çok bu işin matematiğini bildiğime inanıyordum. Çekim esnasında, işin içine duyguları da dahil edince bir çırpıda çözüldü ama yine de kolay olmadı diyebilirim. Sinema ve dizi sektörünün artık giderek dijital platformlara geçiş yapmasıyla ilgili olarak dijital platformun bir rüzgar gibi hayatımıza girdiğini düşünüyorum. Bunun geçici olduğu kanaatindeyim. Çünkü ülkemizde her platform için ayrı ücret talebinde bulunuluyor sadece internet aboneliği yetmiyor. Dijital de kesinlikle güzel işler yapıldığına katılıyorum (elbette ki bütün hepsini kastetmiyorum.) Ama bunun, ‘izlemesi bedava olan’ televizyon dizilerinin önüne geçeceğini düşünmüyorum. Dizilerin yanı sıra filmlerde de rol aldım dizilerin bir bölümü bir haftada çekiliyor ve bitiyor. Haliyle daha telaşlı ve hızlı geçen bir zaman. Ve bazen dizideki karakterlerle alakalı hiçbir fikir sahibi olmadan diziye dahil oluyorsunuz. Konuyu, karakterleri daha hızlı kavrayıp bir an önce hayata geçirmeniz gerekiyor. Filmlerde ise anlamlar ve anlatımlar önce olgunlaşıyor. Ne yapmanız gerektiğini bilerek gidiyorsunuz sete. Elbette yönetmenin kontrolünde oluyor her şey. Şöyle bir bakınca film setleri daha programlı ve daha zengin geliyor bana.”

Kariyer planı: Her zaman kendisine verilen rolü çok iyi oynama çabası içerisinde. “Sürekli bir şeyler öğreniyorum ve öğrenmeye devam ediyorum. O yüzden oynadığım ve ilerde oynayacağım tüm rollerin bana katkısı olacağını düşünüyorum. İçerisinde sanatın da olduğu, tüm hayata dair çok güzel planlarım var. Bunları zaman içinde yaşayıp göreceğiz.  Benim oynadığım tüm karakterlerde görüntüm her defasında değişiyor. Tip olarak çok değişiyorum desem yeridir. Annemin bile bazı filmlerimde beni direk olarak tanıyamadığı oldu.”

Gelecek Hayali:  En büyük hedefi; “Yaptığı her işi güzel bir şekilde yapmak ve hakkını vermek. “Yaşar Kemal’i oynamak isterdim. Ustanın hayatına oyuncu olarak dokunmuş olmak mutlu ederdi beni. Herhangi bir meslektaşım olabilirdi yanımda olacak kişi. Ama sağ olsaydı Tuncel Kurtiz ile oynamayı çok isterdim. Hedef olarak baktığım başka planlarım var elbette. Ama talepte bulunacağım yahut tercih lüksümü kullanacağım zamanların gelmesini de diliyorum tabii ki. Yaptığım her işi güzel bir şekilde yapmak, hakkını vermek en büyük hedefim.”

Kimlere hayranlık duyar; Erdal Özyağcılar ile çalışmış olmaktan mutluluk duyuyor. Oyuncunun aynı zamanda Aile Arasında filminde şive danışmanlığını da yaptı. “‘Aile Arasında’ sonra ise ‘Yasak Elma’ dizisinde beraberdik Erdal Özyağcılar ile. Benim için paha biçilemez zamanlardı. Erdal Özyağcılar bir usta ve ben de en iyi çırak olmaya çalıştım. Bir eğitim süreciydi benim için. Ona birçok konuda minnettarım. Hala görüşüyorum. Benim için elleri öpülesi gerçek bir ustadır.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020/2022- Yasak Elma / Sedai

2016- Kehribar

2014- Kaçak

2011- Kanıt/ Gazeteci

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Karakomik Filmler: Deli/ Caner

2020- Karakomik Filmler: Emanet/ Polis

2016- Kaçma Birader: Taksim Yolcusu Kalmasın!/  Kadir

2015- Ertuğrul 1890