Ana sayfa Dizi Haberleri Balkan Ninnisi dizisi, bir sosyal medya fenomenine kariyer fırsatı açtı!

Balkan Ninnisi dizisi, bir sosyal medya fenomenine kariyer fırsatı açtı!

tarafından ker_def

TRT 1’in uzun yıllar sonra yurtdışında çekilen büyük beğeni toplayan dizisi “Balkan Ninnisi” kadrosuna sosyal medya fenomeni, Rumelili Selviye İnci de katıldı. Instagram ve Youtube’da yaptığı paylaşımlar, canlandırmalarla gönüllerde taht kuran, Balkanlar’da ve Türkiye’nin dört bir yanında ilgi odağı olan, binlerce fanı bulunan İnci, dizinin 7. Bölümünde, “Güldaniye hala” karakteriyle izleyicilerle buluştu.

Tetovalı bir babayla Kosovalı annenin çocuğu olarak İstanbul’da doğan ancak Balkan kültürüne, gelenek ve göreneklerine göre yetişen Selviye İnci, “Balkan Ninnisi”ne transfer olma sürecini ve sosyal medya fenomeni olma hikayesini anlattı.

Diziden teklif gelince çok heyecanlandığını ifade eden Selviye İnci, şöyle konuştu: “Ben sosyal medyaya adım attığımda niyetim babaannem ve diğer büyüklerimden gördüğüm örf, adet ve gelenekleri mizah yoluyla diğer bir nesile aktarmaktı. Çok şükür Rumelili olan da olmayan da benimsedi ve tiplemelerimi sevdi. “Balkan Ninnisi”, aslında benim için bir ev niteliğinde, benim evimde telefonumla yaptığımı burada çok güçlü ve birbirinden değerli ekiple yapma şansı benim için…”

Balkan Ninnisi dizisi, bir sosyal medya fenomenine kariyer fırsatı açtı! 50

Güldaniye karakteri hakkında bilgi de veren Selviye İnci, bu karakter sayesinde oyunculuk ile kariyerinde yeni bir açılım fırsatı da elde etmiş oldu. Peki Güldaniye nasıl birisi? İşte Selviye İnci’nin açıklaması: “Güldaniye hala tam bir Rumeli kadını. Yaşı itibariyle ailenin önde gelenlerinden ve değeri de bilinir. Hayatta karşıt olduğu tek kitle bekarlar. Nerede bir bekar varsa Güldaniye halanın orada misyonu başlar. Gelinlere gelinlik yaptırma konusunda, emir verme, saygı ve hürmet görme konusunda uzman bir karakter. Aslında Rumeli’de yaşayan bir sürü Türk kadının temsilcisi. Tabii ki buna Türkiye’de yaşayan milyonlarca Rumeli kadını da dahil. Kitap yazılası insanlardır Güldaniyeler…”

Balkan Ninnisi dizisinin ilk oyunculuk deneyimi olduğunun da altını çizen Selviye İnci, ünlü isimlerle aynı sette olmanın farkını da şu sözlerle anlattı:

“Evet “Balkan Ninnisi” ilk oyunculuk deneyimim. Daha önce eğlence için mini diziler ve kendi Instagram hesabımda çektiğim videolar var ama profesyonel anlamda bir ilki yaşıyorum. Heyecanım var olmaz olur mu, Erdal Özyağcılar, Özlem Türkad, Serdar Akar gibi isimlerin karşısında oynamak kolay değil. Bu güne kadar oynadığım her şeyi kendim yazdım. Şimdi birbirinden değerli senaryo ekibimiz Güldaniye’mi gönlüme göre yazıyorlar. Bana oynamak kalıyor. Harika bir duygu…”