Ana sayfa Dizi Haberleri Balkan Ninnisi dizisinde 13 yıl sonra Elveda Rumeli dizisinin unutulmaz üçlüsü buluştu!

Balkan Ninnisi dizisinde 13 yıl sonra Elveda Rumeli dizisinin unutulmaz üçlüsü buluştu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Balkan Ninnisi dizisi TRT1 ekranında Salı akşamlarının alternatif yapımlarından birisi olarak başarılı şekilde yoluna devam ediyor. Erdal Özyağcılar’ın başrolünde yer aldığı dizinin ekibinde önemli bir değişiklik gerçekleşti. Şimdiye kadar dizinin yönetmeni olarak çekimlerde yer alan Doğan Ümit Karaca’nın özel nedenler ile ayrılmasının ardından yönetmen koltuğuna Serdar Akar oturdu.

Serdar Akar, çok tecrübeli bir isim olmasının yanı sıra 2007 ile 2009 yılları arasında atv’de yayınlanan Elveda Rumeli isimli dizinin de yönetmeydi. O dizi de Makedonya’nın Manastır kentinde çekildi ve başrolde de Erdal Özyağcılar bulunmuştu. Dizinin ekibinde o dönemde Erman Saban da genç bir oyuncu olarak yer almıştı. Bu diziden tam 13 yıl sonra 3 önemli isim yeniden aynı sette bir araya geldi.

Balkan Ninnisi dizisinde 13 yıl sonra Elveda Rumeli dizisinin unutulmaz üçlüsü buluştu! 5

Erdal Özyağcılar, Erman Saban ve yönetmen Serdar Akar bundan 13 yıl önce olduğu gibi yine heyecanla aynı dizinin setinde, yine farklı kültürlerdeki insanların bir arada yaşayabileceğini gösteren Balkan Ninnisi dizisinde buluştu.

Serdar Akar, ilk 4 bölümü çeken Doğan Ümit Karaca’nın ardından dizinin yönetmeni olarak işine başladı. Hatırlanacağı üzere Balkan Ninnisi dizisinin yapımcısı Uğur Uzunok ile Serdar Akar ve Doğan Ümit Karaca üçlüsü Payitaht Abdülhamid dizisinde de birlikte aynı başarının parçası olmuştu.

Balkan Ninnisi dizisinde 13 yıl sonra Elveda Rumeli dizisinin unutulmaz üçlüsü buluştu! 6

Serdar Akar, Makedonya’ya yabancı birisi olmadığını belirterek, Elveda Rumeli günlerini hatırlattı ve şunları söyledi:

“Her şeyden önce ben Makedonya’ya yabancı değilim. “Elveda Rumeli”yi bu topraklarda çekerken, burada yaşayan insanların yüz yıl önceki hallerini anlatmıştık. Onlar gidecek olanlardı, göç etmek üzere hazırlananlardı belki, bugün ise arkada kalanlar anlatılıyor “Balkan Ninnisi”nde… Bunun dışında beraber çalıştığımız insanlarla tekrar buluşmak keyif verici. Balkanlar’da buluşmak daha da keyifli. Çünkü bu topraklarda neşenin sesi yüksek çıkıyor. Hayatımın en güzel yıllarını Makedonya’da geçirdim. Kızımın adı Balkan… Sanırım bu tek başına Balkanlar’da bir iş çekmekten ne kadar mutlu olduğumu anlatır.”

Balkan Ninnisi dizisinde 13 yıl sonra Elveda Rumeli dizisinin unutulmaz üçlüsü buluştu! 7

Balkan Ninnisi dizisi günümüzde geçen bir hikaye ve oradan göç edemeyenlerin neler yaşadığını öne çıkartan bir senaryosu bulunuyor. Bu detaya dikkat çeken yönetmen Serdar Akar, Elveda Rumeli’nin bir dönem dizisi olmasına rağmen, Balkan Ninnisi’nde günümüz gerçeklerinin anlatıldığını belirtti.

Serdar Akar, dizinin ilk başından bu yana projeyi bilen birisi olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu: “Hikayeyi başından itibaren takip ediyorum. Uğur, senaryoyu bana gönderdiğinde ona “Elveda Rumeli”ye ilişkin tecrübelerimi söylemiştim. Beraber başlayacaktık, programımız uyuşmadı. Dolayısıyla en başından beri hikayenin içindeyim. Organik, net bir hikaye anlatıyor “Balkan Ninnisi”… Gerçekten de Üsküp ikiye bölünmüş bir şehir. Bir yanda Türkler ve Arnavutlar diğer yanda ise Makedonlar. Beraber yaşıyorlar. Ama neticede farklılar. Farklılıklarıyla yaşamayı biliyorlar. Dizimiz de bu farklı yaşamayı öğrenen insanların hikayesini anlatıyor. Mekanlar özenle seçildi. Dizi başlamadan önce ben de gelip bazı mekanları görmüştüm. Şive konusunda Erman Saban bize yardımcı oluyor ve zaten şehirde yaşayan oyuncularımız şiveyi duyarak da öğreniyor. Şehir oyuncular için bir çalışma alanı.”