Ana sayfa Sosyal Medya Balkan Ninnisi dizisinde tüm ekip, Erman Saban’a teşekkür borçlu!

Balkan Ninnisi dizisinde tüm ekip, Erman Saban’a teşekkür borçlu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Makedonya’nın Üsküp kentinde çekimleri devam eden Balkan Ninnisi dizisinin TRT1 ekranındaki serüveni devam ediyor. Salı akşamları yayınlanan dizi ile birlikte hem yönetmen Serdar Akar hem de başrolde yer alan Erdal Özyağcılar yeniden Makedonya’da bir dizi çekiminde bulunuyor.

İki başarılı isim daha önce Elveda Rumeli ile uzun süre bu bölgede kalmış ve dizi de Türk halkı tarafından büyük beğeni toplamıştı. Balkan Ninnisi dizisi de farklı kültürlerdeki insanları bir arada yaşayabileceklerinin bir kanıtı iddiası ile, TRT1 ekranında izleyicilerle buluşturuluyor.

Dizinin ekibinde çok özel bir isim de var. Erman Saban’dan bahsediyoruz. Yıllar önce Elveda Rumeli dizisinde ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Erman Saban, o zaman da ekibe Balkanlar konusunda çok önemli bilgiler sunmuştu, şimdi de artan tecrübesi ile Balkan Ninnisi dizisinin en kilit noktasında bulunuyor.

Balkan Ninnisi dizisinde tüm ekip, Erman Saban'a teşekkür borçlu! 8

Dizinin Balkan kökenli oyuncusu Erman Saban oyunculuğuyla izleyicilerden tam not alıyor ama onun tek sorumluluğu bu değil. Erman Saban, Balkan Ninnisi’nde hem oynuyor hem de oyuncu arkadaşlarına şive koçluğu yapıyor.

Projeye en başından itibaren destek olan ve Balkanlar’da çekilen dizinin gönüllü sanat elçiliğini yapan Erman Saban, elinden gelen tüm desteği sağlayarak, dizinin başarısında pay sahibi oldu.

Yapımcı Uğur Uzunok ile dizinin çekimlerinden önce de Üsküp’te görüştüklerini ve fikirlerini paylaştığını belirter Erman Saban, yaşanan süreci şu sözlerle anlattı:

“Projeye başlamadan önce, yapımcımız Uğur (Uzunok) Bey ile Üsküp’te uzun süre zaman geçirmiştik. Şu anda çekim yaptığımız Çarşı olsun, Üsküp sokakları olsun bol bol gezip dolaştık, konuştuk. En başından itibaren kendisine de her seferinde söyledim, “Ben bu projenin misafirperveriyim, elimden ne gelecek ise seve seve sonuna kadar yapmaya hazırım”… Öyle de nasip oldu, hala her şekilde ne gerekiyorsa yapmaya gayret gösteriyorum. Şimdi bu ‘ninni’ hepimizin…

Balkan Ninnisi dizisinde tüm ekip, Erman Saban'a teşekkür borçlu! 9

Oyuncu arkadaşlarımın hepsi çok yetenekli, proje başlamadan önce bir süre İstanbul’da kaldım, her gün arkadaşlarla şive üzerine çalışmalar yapıyorduk, o dönemden şimdiye bir kıyas yaptığımda ağız/şive anlamında çok çok büyük ilerleme görmekteyim. Biraz bile katkım olduysa ne mutlu bana…”