Ana sayfa Dizi Haberleri Balkan Ninnisi ile Seni Kalbime Sakladım dizileri için TRT1 ekranında büyük bir risk var!

Balkan Ninnisi ile Seni Kalbime Sakladım dizileri için TRT1 ekranında büyük bir risk var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında yaz dönemi için planlanan Seni Kalbime Sakladım isimli romantik komedi dizisi heyecanla beklenen bir proje oldu. 30 Haziran Pazartesi akşamı ilk bölümü yayınlanacak olan dizinin başrollerinde Sevda Erginci ile Ekin Mert Daymaz yer alıyor. Dizinin yaz döneminde çok başarılı olması bekleniyor. Eğer bu beklenti gerçekleşir ise asıl büyük sorun Eylül ayından sonra başlayacak.

Seni Kalbime Sakladım ile ilk kez romantik komedi dizisine adım atan TRT1 bu tür yapımları seven izleyicileri de kazanmak için güçlü bir adım attı. Sosyal medyada da destek bulan bu durum dizinin milyonlarca izleyiciye ulaşma potansiyelini taşıdığını gösteriyor. Yaz döneminde belki reytingler çok iyi olmayabilir ama bu tür romantik komedi dizileri kış dönemlerinde de iyi iş yapabiliyor.

Seni Kalbime Sakladım için ise başarılı olması halinde önüne bazı engeller çıkacak. TRT1’in bu sezondan devam eden dizileri Alparslan, Barbaroslar, Kasaba Doktoru, Gönül Dağı, Teşkilat olarak gözüküyor. Yani 7 günün 5’i zaten dolu…

Balkan Ninnisi ile Seni Kalbime Sakladım dizileri için TRT1 ekranında büyük bir risk var! 8

Bu durumda yeni başlayan Balkan Ninnisi ile gelecek hafta ilk bölümü yayınlanacak olan Seni Kalbime Sakladım için sıkıntılı bir süreç başlayabilir. Çünkü bu iki dizi de kış döneminde devam eder ise TRT1’in başka proje yapmaması gerekiyor.

Ancak Kasaba Doktoru ile birlikte bu iki dizinin sezon sonuna kadar devam edip edemeyeceğini de kimse bilemez. Yani TRT1 yetkilileri mutlaka yeni dizi projeleri için de adımlar atacaktır.

Geçtiğimiz yıllarda Fox TV’nin başına sıklıkla gelen birbiri ardına dizi yapıp, bir sonrakini ekrana getirmek için performansını çok beğenmediği yapımı yayından kaldırma alışkanlığı inşallah TRT1 ‘e de yansımaz.

Balkan Ninnisi ile Seni Kalbime Sakladım dizileri için TRT1 ekranında büyük bir risk var! 9

Örneğin Kara Tahta isimli TRT1 dizisi için 10 bölümde yayından kaldırma kararı alınmıştı. Sonra bu karardan vazgeçildi ve kamu yayıncısı özel kanalların sıklıkla başvurduğu bu yoldan son anda döndü.

Özel kanallar gibi reytingini beğenmediği diziyi yayından kaldırma hastalığı şayet TRT1’e de bulaşır ise bu durum sektör açısından büyük sıkıntı olur.

Kara Tahta dizisi şimdilik yayında ve TRT1 doğru bir karar ile projeyi yaz döneminde de bir süre devam ettirecek. Bu da kamu yayıncısının özel kanallar gibi davranmak istememesinin bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Umarız hem Balkan Ninnisi hem de Seni Kalbime Sakladım dizileri kış sezonunda da devam edebilecek ortamı bulur.