Ana sayfa Dizi Haberleri Baraj dizisindeki hata yüzünden Biran Damla Yılmaz zarar görüyor!

Baraj dizisindeki hata yüzünden Biran Damla Yılmaz zarar görüyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranlarında ilk 4 bölümü yayınlanan ve Salı akşamları için reytingleri toparlamakta çok zorlandığı gözlenen Baraj dizisinde işler iyi gitmiyor.Oysa ki, Mart ayında yayınlanan ilk iki bölümün geri dönüşü çok iyi olmuştu.Hem reytingler hem de diziye yönelik algı açısından her şey olumluydu.

Ancak araya pandeminin girmesi, geçen 5 aylık sürede izleyicilerin yeniden dizinin karşısına geçmeye yetecek bir heyecan duymamaları da gelinen bu durumun nedenleri arasında… Ancak asıl bir başka detay var ki, Baraj dizisinin oyuncu kadrosunu belirleyenlerin yaptığı bir yanlışın Biran Damla Yılmaz’a patlaması sonucunu da doğurdu…

Kırgın Çiçekler dizisinde Eylül karakteri ile yıldızını parlatan Biran Damla Yılmaz, ardından Canevim dizisinde ve Mucize 2 Aşk isimli filmde yer aldı ve tecrübesini bir hayli artırdı.

Ancak Baraj dizisindeki Nehir karakterinin gidişatı, bu karakteri biçilen rol, Biran Damla Yılmaz’ın ortaya koyduğu sunum ile karakter arasında bir uyumsuz oluşturdu.

Baraj dizisindeki hata yüzünden Biran Damla Yılmaz zarar görüyor! 3

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, yaşanan bu uyumsuzluğa yazısında dikkat çekti ve Biran Damla Yılmaz eleştirisinde bulundu:

“Gelelim Biran Damla Yılmaz’ın canlandırdığı Nehir’e… Ki, Nazım’ın da ‘Ben bunu mu sevdim’ tarzı bakmasına sebep olan, Nehir diziye asıl darbeyi vuran karakter konumunda! Problem nedir derseniz… Kimse kusura bakmasın ama oyuncunun performansı karakteri yansıtmada başarısız. Sürekli 32 diş birden meydanda gülen bir yüz… Ne gereği varsa, devamlı kısık sesle konuşma…

Sevecen profil çizmek adına sergilenen abartılı şirinlik ve munislik… Küçük kız çocuğu edasındaki şen şakraklık… Sanki ilk erkek arkadaşıyla çıkıyormuşçasına tavan yapmış bir mahcubiyet…

Yani geçmişinde türlü dolaplarla erkeklerin parasını söğüşleyen bir kadın için bu tavırları sergileyen bir profil hiç olmamış. Sahte durmuş. Bunun sorumlusu da oyuncudan ziyade ona bunları yakıştıran ve rolle uyumsuzluğunu görmeyenler. Karakterin-rolün gereğine göre kadın oyuncu seçememe sorunumuz olunca diziler de etkileniyor tabii.”