Ana sayfa Dizi Haberleri Belçim Bilgin’in dizilerle ilgili acil bir sorunu var!

Belçim Bilgin’in dizilerle ilgili acil bir sorunu var!

tarafından ker_def

kördüğüm-İbrahim-Çelikkol-Belçim-Bilgin

‘Kördüğüm’e gözüm kapalı girdim’

– Rodin’den sonra hep sinema filmlerinde yer aldınız. Bunu bilerek mi yaptınız?
Her zaman Rodin en az beş yaşına gelsin ve ondan sonra dizi seti performansına gire- yim diye düşündüm. İyi ki de böyle düşünmüşüm. Rodin şimdi gerçekten benim işimi anlayabilecek dönemde. Sete geliyor ve görüyor. ‘Annem çalıştığı için benim yanımda değil’i algılayabilecek bir yaşta.

‘Kördüğüm’ dizisi için de yönetmen Ömer Faruk Sorak’la daha önceden yakaladığımız bir enerji vardı, Ömer hocanın varlığıyla gözüm kapalı bir şekilde girdim diziye.

– Çekimleri nasıl geçiyor?
Oldukça yoğun ve güzel.

– Dizi süreleri hakkında fikirleriniz neler?
Bence acil bir şey yapılmalı. Televizyon dizilerimizin dünyada hatırı sayılır bir yeri var. Ulaştığımız değerli bir kitle var ve bu kolay yakalanamadı. Yıllarca emek verildi. Bu süreler uzadıkça doğal olarak haftada 150 dakika yetiştirmeye çalışan insan evladı, elbette canı çıkarak çalışır.
Canı çıkarak çalıştığı zamanda yer yer fire vermemek de kaçınılmaz. Bu fireler de işlerin kalitesini düşürür. Tek bir kişinin karar almasıyla hiçbir şey değişmez. Özellikle yapımcıların birlikte alacağı kararla bir şeyler değişebilir. Umarım o iradeyi bir gün gösteririz.