Ana sayfa Sosyal Medya Belçim Bilgin’in vefat eden Aykut Cömert’e vedası çok duygusal oldu!

Belçim Bilgin’in vefat eden Aykut Cömert’e vedası çok duygusal oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Belçim Bilgin, son günlerde yeni aşkı Selim Can Çelik ile Roma tatilinden pozlarıyla magazin gündeminde yer almıştı.

Ünlü oyuncu bu sefer de acı bir konuyla gündeme geldi.

38 yaşında kanser ile savaşırken hayatını kaybeden fotoğraf ve video sanatçısı Aykut Cömert ile yakın bir arkadaşlığı bulunan Belçim Bilgin, bu ani ölümün ardından duygusal sözlerle arkadaşına veda etti.

2012 yılında Belçim Bilgin ile Aykut Cömert’in birlikte kurguladığı “Sakız” videosu Archive Tasarım Galerisinde sergilenmişti.

Instagram hesabının ismini de Aykut Cömert’in önerdiğini belirten Belçim Bilgin, “Işıklar içinde uyu” diyerek aşağıdaki duygusal satırları paylaştı.

İşte o paylaşım:

Aykut’um; bir gün isim babası olduğun hesabımdan; İnstagram ailesinden, eşsiz, ruhuna yazılan bu veda mektuplarını okuyacağım asla aklıma gelmezdi, ışıklar içinde uyu, ışık bakışlı kardeşim, bir eksildik, ilk eksildik yokluğunla!! Yaşattıklarına, paylaştıklarına, içtenliğine, yarattıklarına, kalbine, aklına sonsuz teşekkürler!! #AykutCömert #RİP
“Evvel zaman içinde dostlar
Ağaçlara ev kurardık
Tatlı bir düş içinde
Bir yere bir göğe bakardık
Gönlümüz kuş gibiydi dostlar
Dünyaya kanat açardık
Tutsak değildik zamana
Başına buyruk yaşardık
Çocuklardık parlak yıldızlardık o zaman
Ay büyülüydü yakamoz deniz
Ardından koştuğumuz son bahardan
Çocuklardık parlak yıldızlardık o zaman
Artık dönemesekte geriye
Ardından koştuğumuz son on zamandır
O zaman bu zamandır dostlar
Ne ister neyi özleriz
Denizini arayan akar sulara benzeriz
Pencereler bırak açık kalsın
Geceleri yağmurlar yağsın
Günebakan düşlerimiz yağmur sesiyle çoğalsın…”

Belçim Bilgin'in vefat eden Aykut Cömert'e vedası çok duygusal oldu! 7

BELÇİM BİLGİN KİMDİR?

31 Ocak 1983 tarihinde doğdu. Küçüklükten beri oyuncu olacağını söyleyenlerden birisi olduğunu belirten Belçim Bilgin tiyatroya bu yıllarda bağlandı. İlkokulu Salih Alptekin İlkokulu’nda okuduktan sonra babasının tayini nedeniyle İskenderun’a taşındılar. Ortaokulun son yılı ve lise yıllarını Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi’nin sosyal ortamında geçirerek 2001’de Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi’nden mezun oldu.

2002’de Hacettepe Üniversitesi Bilgi-Belge Yönetimi Bölümü’nde yüksek eğitimine başladı. Ancak lise yıllarında amatör olarak tiyatroyu deneyen Belçim Bilgin, oyuncu olmayı düşünüyordu. Bir arkadaşının vasıtasıyla Yılmaz Erdoğan’la tanıştı. Bu olaydan sonra Sıfır Kilometre adlı sinema filminde oynayan Belçim okulunu dondurup Paris’e yerleşti. Burada 2 sene kalan Belçim Dol adlı film’de de rol aldı.

2006 yılında Türkiye’ye dönen oyuncu Yılmaz Erdoğan’la evlendi. Hatırla Sevgili adlı dizide Defne karakterini canlandıran Belçim eşi Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı bir oyunda rol almak istediğini de belirtmiştir.23 Ocak 2009 da vizyona giren Güz Sancısı filminde Nemika karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Ocak 2011’de Aşk Tesadüfleri Sever adlı filmde başrol oyuncusu olarak görev almıştır.

Kendisi gibi oyuncu olan ve 10 Ağustos 2006 yılında evlendiği eşi Yılmaz Erdoğan’dan 2018 yılının Aralık ayında boşandı. Belçin Bilgin’in bu evlilikten Rodin adında bir çocuğu vardır.