Ana sayfa Sosyal Medya Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz izleri bulundu

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz izleri bulundu

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Usta oyuncu Oktay Kaynarca’yı özleyenlerin merakla beklediği Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi 20 Eylül Salı akşamı yayınlanan ilk bölümüyle ATV’de ekran macerasına başladı.

Oktay Kaynarca’nın aynı zamanda yapım ortağı da olduğu için dizi ilk bölümüyle sosyal medyada izleyiciden olumlu yorumlar aldı. Özellikle Kaynarca’nın hayranları, oyuncunun yine çok başarılı bir proje ile izleyici karşısına çıktığını belirten yorumlarda bulundular. Usta oyuncunun, Pelin Akil ve Ebru Özkan ile başrolü paylaştığı ben Bu Cihana Sığmazam dizisiyle ilgili ilginç bir tespit de TV eleştirmeni Sina Koloğlu’ndan geldi.

Sina Koloğlu sosyal medyada diziyi değerlendirdiği yazısında çarpıcı ifadeler kullandı. Koloğlu yazısında yeni dizide, Oktay Kaynarca’nın geçtiğimiz sezon yayınlanması beklenirken bir son dakika hamlesi ile kanal tarafından yayınına son verilen Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (EDHO) dizisinden esintiler olduğuna dikkat çekti.

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz izleri bulundu 7

Sina Koloğlu, “Hatta Kurtlar Vadisini’ de işin içine katanlar oldu” söylemini kullandığı yazısında şu tespitlere yer verdi. “Ben Bu Cihana Sığmazam’ jenerik müziği ‘saund’undan, kalabalik aile hikayelerine kadar bir iz var EDHO’dan. Ne senaryo, ne oyuncular ilk bölüm itibarı ile daha oturmuş değil.

Ev ahalisi, Cezayir Türk’ün (Oktay Kaynarca) Leyla (Ebru Özkan Saban) ile ne zaman ve nasıl karşılaşacağını bekledi ve izledi ilk bölüm. Sanırım her iki eşin karşılaşması Firuze (Pelin Akil) ile Leyla’nın ve onların hikayeleri, dizinin merak edileni olacak. Dizinin geleceği üç bölüm sonunda belli olur. EDHO’yu sevenleri çekebilirse devam eder. Bu tarz dizilerde ‘ düşmanı karikatürize etme’ olayından acaba ne zaman vazgeçilecek?”

Öte yandan  sosyal medyada yeni diziye yönelik yapılan en dikkat çeken eleştiri, Kaynarca’nın canlandırdığı ‘Cezayir Türk’ isimli karakterin iki farklı hayatının olması ve iki farklı kadın ile aşk yaşamasına geldi. Çok eşliliği normal gösterme çabası olarak yorumlanan hikayedeki bu durum, en çok eleştirilen konulardan birisi oldu.