Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Beren Saat geleceğe yönelik olarak büyük bir söz verdi!

Beren Saat geleceğe yönelik olarak büyük bir söz verdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Beren Saat, geçtiğimiz gün kameralar tarafından görüntülenmiş ve yeni saç şekliyle de büyük ilgi görmüştü. Oyuncu, müzisyen eşi Kenan Doğulu ile yeni bir sosyal sorumluluk üstlendi. Beren Saat ile Kenan Doğulu ikilisi, İklim Elçisi seçildi…

Beren Saat ve Kenan Doğulu ikilisi düzenlenen iklim etkinliğine birlikte katıldı ve ikisi de beyazlar içindeydi. Beren Saat, yaptığı açıklamada kendilerini “iklim elçisi” olarak belirleyenlere teşekkür etti. Oyuncu, “Öncelikle teşekkür etmek istiyorum, bizi iklim elçisi atadığınız için. Biz de iyi niyetimizle elimizden gelen her şeyi yapacağımıza, ikimiz adına söz veriyorum” diye konuştu.

Beren Saat, yaptığı açıklamada dünyanın her yanındaki çocukların çığlıklarına yer verdi. Geleceklerinin kirletilmemesini isteyen çocukların sesi olan ünlü oyuncu, “Büyükler olarak biz göz yummaya devam edersek, savaşlar nedeniyle göç etmek zorunda kalan çocuklara, iklim sebebiyle göç etmek zorunda kalan çocuklar da eklenecek” diye konuştu.

Dünya Bankası araştırmasına göre, 2050 yılına kadar 216 milyon insanın su ve gıda kıtlığı ve hava olayları nedeniyle göç edeceğini hatırlatan Beren Saat, “Kıtlık, kuraklık, eşitsizlik, ırkçılık çocuklarımız kaderi olmasın. Berrak denizlerle çevrili, bereketli Anadolu toprağının, sağlıklı, umutlu Atatürk çocuklarını, zeytinleri ile besleyebildiği yarınlar için, lütfen göz yummayalım” diye konuştu.

Konuşması ile alkış alan Beren Saat’in ardından kocası Kenan Doğulu da bu krizin küresel bir boyuta ulaştığını vurguladı ama yine de umudun var olduğuna inandığını sözlerine ekledi.