Ana sayfa Dizi Haberleri Yıllar önce Kanal D’de ekrana gelen dizi, tam 129 ülkeye satıldı! Bakın hangisi?

Yıllar önce Kanal D’de ekrana gelen dizi, tam 129 ülkeye satıldı! Bakın hangisi?

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Kanal D ekranlarının unutulmayan yapımları arasına girmişti. Yayınlandığı iki sezon boyunca izleyenleri ekran başına topladı her bölüm. Heyecanla takip edilen dizi, 2020-2012 yılları arasında iki sezon ve 80 bölüm olarak yayınlamıştı.

Vedat Türkali’nin romanından uyarlanan dizi, Kanal D’nin çok sevilen bir yapımı olarak hala hatıralarda. O dönem izleyenlerin büyük bir merakla takip ettiği, reyting rekorları kıran bir yapım olarak dizi tarihimize geçen sarsıcı, dramatik hikayesi ile unutulmaz dizilerden birisi olmayı da başardı!

“Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisiydi bu dizi. Başrollerinde Beren Saat, Engin Akyürek, Engin Öztürk, Fırat Çelik, Kaan Taşaner rol alıyordu. Senaryosunu Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu’nun kaleme aldığı dizinin yönetmenliğini ise daha sonra Aşk-ı Memnu ile de çok konuşulan Hilal Saral yapıyordu. Bugünlerde edinilen bir bilgi, dizinin yıllar içinde uluslararası alanda elde ettiği başarıyı gözler önüne serdi!

Ay Yapım imzalı dizi, tecavüze uğrayan bir genç kadının dram dolu mücadelesini konu almaktaydı. Dizideki yenge karakteriyle Esra Dermancıoğlu da izleyenlerin hatıralarında yer eden bir karakterle tanındı.

Yıllar önce Kanal D'de ekrana gelen dizi, tam 129 ülkeye satıldı! Bakın hangisi? 10

Dizide ayrıca Sumru Yavrucuk, Buğra Gülsoy, Kaan Taşaner, Murat Daltaban, Cihan Canova ve Seda Güven de öne çıkan rollerde yer alan isimlerdi. “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisi, Türk televizyon tarihine adını yazdıran bir yapım olarak hala konuşulmakta.

Bu arada dizi, dünyanın pek çok ülkesinde de yayınlandı ve dikkatleri çekmeyi başardı. Özellikle Latin Amerika ülkelerinde Beren Saat ve Engin Akyürek’in isimlerinin duyulmasında büyük etkisi oldu. Akyürek, bu dizinin yayınından sonra gittiği Latin Amerika’da adeta Hollywood yıldızları gibi karşılandı.

Yıllar önce Kanal D'de ekrana gelen dizi, tam 129 ülkeye satıldı! Bakın hangisi? 11

Diziyle ilgili yaşanan son gelişmeler de aradan geçen 13 yıla karşın hala dünyanın farklı ülkelerinde etkisini devam ettirdiğini gösteriyor!

TV Eleştirmeni ve Köşe Yazarı Sina Koloğlu, sosyal medya hesabından verdiği bir bilgi ile “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisinin farklı ülkelerde nasıl bir yansıması olduğunu gözler önüne serdi!

Yıllar önce Kanal D'de ekrana gelen dizi, tam 129 ülkeye satıldı! Bakın hangisi? 12

Dizinin bugüne kadar 149 ülkeye satılmış olduğunu belirten Koloğlu, ayrıca İspanyol uyarlamasının da çekildiğini hatırlatarak “Parrot Analytics verdiği rakamlara göre dizi, İspanya’da tüm platformlarda yer alan diziler sıralamasında 5. sırada” açıklamasını yaptı.

Yıllar önce Kanal D'de ekrana gelen dizi, tam 129 ülkeye satıldı! Bakın hangisi? 13

16 Eylül 2010 tarihinde ilk bölümü yayınlanan ve daha ilk sahneleriyle de izleyicinin hafızasından yıllarca silinmeyecek olan dramatik hikayesi ile “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisi, dünya çapındaki başarılarını, aradan geçen 13 yıla karşın sürdürmeye devam ediyor…