Ana sayfa Yabancı Dizi Disney Plus efsane dizi Lost’u yeniden izleyicilerle buluşturacak!

Disney Plus efsane dizi Lost’u yeniden izleyicilerle buluşturacak!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Dijital yayın platformu Disney Plus’ın açılışı için hazırlıklar tam gaz sürüyor. Platform 14 Haziran’da Türk izleyicisine merhaba diyecek. Disney Plus, yayınlandığı dönem büyük olay yaratan yabancı bir diziyi de yeniden izleyiciyle buluşturacak.

Türkiye’nin reytingi en yüksek oyuncularıyla arka arkaya yaptığı anlaşmalarla dikkat çeken Disney Plus, bir zamanlar sadece Türkiye’de değil tüm dünyada fırtınalar estiren Lost dizisini bir kez daha izleyicinin karşısına çıkaracak.

ABD yapımı Lost dizisinin ilk bölümü ilk kez Eylül 2004 yılında yayınlandı. Dizi altı sezon ve 121 bölüm olarak ekrana geldi ve Mayıs 2010’da ekranlara veda etti. Her bölümüyle izleyicisine büyük heyecanlar yaratan Lost dizisi unutulmaz yapımlar arasında yerini aldı.

Disney Plus efsane dizi Lost’u yeniden izleyicilerle buluşturacak! 11

Sidney, Avustralya’dan Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri’ne uçan bir yolcu uçağının kaza yapması sonucu Güney Pasifik’te gizemli bir adaya düşen kazazedelerin hikayelerini konu alan dizinin ana hikayesi adada geçiyordu. Ancak her bir karakterin hayatındaki başka bir olayın anlatıldığı yan hikayeler de vardı. Zamanlar arası geçiş sebebiyle Lost oldukça farkıl ve karışık bir kurgu yapısına sahipti. Dizi bu özelliğiyle yayınlandığı dönemde dizi dünyasına yeni bir rüzgar estirmişti.

Lost dizisi aynı zamanda televizyon tarihinin en pahalı yapımlarından biri olarak kabul ediliyor. Olumlu eleştiriler alan ve popüler bir başarı elde eden Lost, ilk yılından itibaren ABC’de yayınlanan her bölümü ortalama 15,69 milyon kişi tarafından seyredildi. 2005 Emmy Ödülleri’nde “en iyi drama dizisi” dalında, 2005 Britanya Akademi Televizyon Ödülleri’nde “en iyi Amerikan ithalatı” dalında, 2006 Altın Küre Ödülleri’nde “en iyi drama” dalında, 2006 Screen Actors Guild Ödülleri’nde “en iyi drama dizisi” dalında ödüller alan dizi daha birçok başka ödüle layık görüldü.

Disney Plus Türkiye’de 14 Haziran’da yayına başlayacak. Ayrıca Disney+ Türkiye’deki üyelik ücretini aylık 34,99 TL ya da yıllık 349,90 TL olarak belirledi.