Ana sayfa Dizi Haberleri Beren Saat ve Hazal Kaya’nın Türk dizilerini hor görenlere bir çift lafı var!

Beren Saat ve Hazal Kaya’nın Türk dizilerini hor görenlere bir çift lafı var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Atiye dizisiyle Netflix platformunda yeniden hayranları ile buluşan Beren Saat, Muhteşem Yüzyıl Kösem’den bu yana televizyona iş yapmıyor. Atiye’de sergilediği performans ile beğeni toplayan oyuncu, dizi sektöründe yıllar önceki üretim ile bugünkü üretim arasında ciddi farklar olduğunu düşünüyor.

Çok emek vererek 10-12 yılda kurulan dizi sektörünün 1-2 yıllık dönemde yozlaşmasından şikayet eden Beren Saat, bu durumun sebebi olarak; yetenekli insanların küstürülmesi, sansür, baskı, süreler ve ihmalleri görüyor.

Beren Saat ve Hazal Kaya'nın Türk dizilerini hor görenlere bir çift lafı var! 8

Based İstanbul dergisine konuşan oyuncu, sektördeki bu yozlaşmaya da yakinen şahit olduğunu belirtmekte. Beren Saat, aynı röportajında Netflix’in neden Türkiye’ye ve Türk dizilerine yatırıp yaptığının cevabını da veriyor.Çünkü, Amerikan yapımlarının ulaşamadığı birçok ülkeye Türk dizileri ulaşabiliyor.

Beren Saat, “İnsanlar farkında değil ama dizilerimizin eriştiği coğrafya çok enteresan. Netflix’in de Türkiye’ye gelmesindeki sebep bu. Amerika’da üretilen projelerin bir türlü ulaşamadığı o coğrafyalara Türk dizilerinin erişimini fark ettiler” diye konuştu.

Benzer bir örneği geçtiğimiz gün Hazal Kaya da verdi. İngiliz dizisi olan Shameless’e dikkat çeken oyuncu, Amerikan versiyonu da bulunan dizinin Türk versiyonu Bizim Hikaye’de başrolde yer almıştı. Bizim Hikaye, Amerikan Shameless’in giremediği birçok ülkede kabul gördü.Türk uyarlama, Amerikan uyarlamanın çok daha üzerinde izlenme başarısı sergiledi.

Beren Saat ve Hazal Kaya'nın Türk dizilerini hor görenlere bir çift lafı var! 9

Ünlü oyuncu diyor ki, neden Türk yapımı olunca övülmüyor da İngiliz, Amerikan yapımları bizim toplulumuzda daha çok övgü alıyor. Oysa ki Bizim Hikaye dizisi, Amerikan ve İngiliz versiyonunun ulaşamadığı kitlelere ulaştı. Hem de dünyanın farklı bölgelerinde bu başarıyı yakaladı.

Hazal Kaya, “Sinirleniyorum böyle şeylere. Bizdeki bu kendi malını beğenmeme mevzusu beni çok sinirlendiriyor.Türklere ait bir şey, bence çok ayıp. Çünkü hep unutuyoruz, Shameless’in Amerikan versiyonunun ulaşamadığı bir sürü ülkeye Bizim Hikaye ulaşmış durumda. Bizim ulaşabildiklerimiz şimdi dönem Amerikan Shameless’i izleyecekler. Bu gücümüzün yadsınıp bir de dalga geçilmesi beni çok sinirlendiriyor” açıklamasında bulundu.

Beren Saat ve Hazal Kaya, işte tam da bu noktada Türk dizilerinin ne kadar entresan ve geniş bir coğrafyaya yayıldığına dikkat çekiyor. Hikaye anlatım tarzının ABD dizilerinden daha etkili olduğu gerçeği Türk dizilerinin yayılma hızı ve yayıldığı ülkelerin çeşitliliği ile de kanıtlanıyor.