Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Beren Saat’in eleştirileri Hande Erçel’e tıpatıp uyuyor!

Beren Saat’in eleştirileri Hande Erçel’e tıpatıp uyuyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Ünlü oyuncu Beren Saat, birçok konudan bahsettiği Based İstanbul dergisi röportajında öyle ifadeler kullandı ki, sosyal medya üzerinden popülerleşen dizi yıldızlarına ve bu yıldızlar üzerinden reyting bekleyen yapımcılara uyarı niteliğinde ifadeler kullandı.

Beren Saat, takipçi sayısına göre oyuncu seçilen bir dönem yaşandığı şeklindeki soru ile karşılaştı. Bu durumu kendisinin de gözlemlediği anlaşılan oyuncu, kimin rolü daha iyi oynayacağı değil, kimin takipçisinin fazla olduğu üzerinden seçimlerin yapılmasının sonuçlarını anlattı.

Tabii ki bu noktada Beren Saat’in sözlerine en çok uyan son dönemin dizisi Azize olarak dikkat çekiyor. Daha önce Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da köşe yazısında 11 milyonu aşan instagram takipçisinin etkisiyle Azize dizisinin Hande Erçel merkezli kurulduğu ve bunun ne kadar doğru olduğu sorgusunda bulunmuştu.

Şimdi de benzer bir eleştiri Beren Saat’ten geldi.Oyuncu, belki Hande Erçel’in adını kullanmadı, ona bir gönderme de yapmadı.Ama sözleri ve son dönemdeki Azize dizisi örneği tam de eleştirilerini karşılar nitelikteydi.

Peki Beren Saat ne söyledi? İşte takipçi sayısı üzerinden oyuncu tercihi yapılmasına yönelik Beren Saat’in sözleri:

“Cast yaparken bu karakteri “Kim iyi oynar?” diye değil de takipçi üzerinden cast yapılması. Dakikalar yüzünden iyi yazar ve yönetmenlerin küstürülmesi. Sansür yüzünden kanallarda yeterince iyi olmayan birtakım yöneticilerin fikirlerini dayatması, sindirilen yapımcılar ve yönetmenler…

Aslında işi gerçekten iyi bilen ve o endüstrinin kurulma aşamasında gerçekten emek veren insanları çeşitli sebeplerle yıldırılmasının sonuçlarını yaşıyoruz. Daha tam olarak zamanı gelmemiş bir sürü insan; kanal yöneticisi, yönetmen, başyazar oldu. Artık eskisi gibi projeler üretilememesi dönemine geldik.
Oyuncu için set müthiş bir öğrenme sürecidir. Ne kadar hazırlanmış ne kadar eğitimli olursanız olun, bir an gelir ve sadece bir kamera objektifinin kenarındaki fosforlu banta bakarak en tramvatik sahneninizi oynamanız gerekir. Bu tamamen kişinin kendisi ile ilgili bir yolculuktur. Ve o anı set tecrübesinden başka hiçbir şey size sağlayamaz.

Genç bir oyuncunun kendisini keşfetmesi ve o hikayeden daha verimli bir sonuç çıkarması için en başta eline iyi bir metin verilmesi gerekiyor. Bir karakter diyalogları kadar zekidir. Bir oyuncunun da yapabilecekleri yönetmenin ona tanıdığı alan ve diyalogları kadardır. O yüzden daha kötü senaryo ve tecrübesiz yönetmenlerle, işe yeni başlayan meslektaşlarımın gelişme ihtimalleri çok düşük. Bize göre alanları çok çok kısıtlı