Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Beste Bereket Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Beste Bereket Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Beste Bereket Önal, 2 Temmuz 1982 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Beste Bereket Önal
Doğum Tarihi: 2 Temmuz 1982
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.60 m.
Kilosu:  50 kilo
Burcu: Yengeç
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Babası: Hasip Bereket
Eşi: Serdar Önal
Çocuğu: Lea Önal
Kardeşleri: Bir kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/bestebereket/

Beste Bereket Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: 2015 yılında fotoğraf sanatçısı Serdar Onal ile evlendi. Çiftin Lea adında bir kızları var.

Çocukluk yılları: Oyuncu olmak çocukluk hayaliydi, izlediği filmlerden etkilenip kendisini oyuncuların yerine koyardı. “Çocukken, evimizde çok film izlenirdi ve kendimi oyuncuların yerine koyardım. Okulda tiyatro koluna yazıldım. Ailem 13 yaşında beni Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne gönderdi. Bir yıl eğitim aldım. Liseye geldiğimde matematik ve geometri derslerim çok iyiydi. Sayısal okudum. Üniversite sınavına girdim ve puanım yüksek olunca babamın okulu olan İstanbul Üniversitesi Fizik bölümünü tercih ettim. Sonuçta kazandım ama kayıt yaptırmadım. Konservatuara girdim.”

Eğitim hayatı: Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: Okuldan mezun olduğunda  yönetmen ve senarist Ulaş İnaç’la tanışması kariyerinin yönünü değiştirdi. “Bana filminde oynamamı teklif etti. O rolle Atın Portakal’da en iyi kadın oyuncu ödülünü aldım. Ama hayatta tesadüf diye bir şey yoktur. İnsan bir şeyi çok isteyip emek harcadığı zaman oluyor. Kariyerime ödülle başlamak kesinlikle avantaj oldu. Çünkü bu ülkede yapımcısından yönetmenine, oyuncusundan senaristine herkes Altın Portakal’ı takip ediyor. Eğer ödül almasaydım beni TV dizilerinden tanıyacaklardı. Şimdi beni hem sinemacılar hem de televizyona iş yapanlar biliyor. Bu da işimi bir nebze olsun kolaylaştırıyor. Ödül almak ayrıca çok gurur verici bir şey.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Aynalar’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Aşka Sürgün’ dizisinde canlandırdığı ‘Bennu’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

İlk sinema filmi: Ulaş İnaç/ Türev

Aşka bakışı: “Deli gibi aşkın yaşandığı bir evde büyüdüm. Annemle babam 26 senelik evliler. Hâlâ şömine başında oturup şarap içiyorlar. Haftada en az bir kere yemeğe çıkıyorlar. Kardeşim ve ben bu aşkın meyveleriyiz. Dolayısıyla aşk benim hayatımın olmazsa olmazı.”

Düşünce Yapısı: Yalnızlığı, kendisini dinlenmeyi ve kafasının içindekilerle baş başa kalmayı seviyor. “Aklımın içinden geçen şeylerden kaçmıyorum. Bir insan yalnız kalamıyorsa birisiyle birlikte de olamaz gibi geliyor. Kendine tahammül edemeyen ve kendi içine bakamayan insan yanındakini görüp onun kıymetini bilemez. Burada sadece kadın erkek ilişkisinden bahsetmiyorum. Yalnız kalabilmek çok önemli bir şey. Çevrende seni sevecek kimse olmayıp da yalnız ve bitmiş bir hayattan bahsetmiyorum.”

Hayata bakışı: Başına bir şey geldiğinde en kötü ihtimali düşünüyor ancak artık hayata pozitif bakmaya çalışıyor. “İyisini düşünüp hayal kırıklığına uğramaktansa, kötüsünü düşünüp şaşırıyorum.

İş hayatına bakışı: Magazine bulaşmadan oyunculuk yapmaya çalışıyor. “Meslek hanemde oyuncu yazıyor. Ama bunu ağız dolusu söyleyemem. Daha fırın fırın ekmek yemem lazım. Hayatımın sonuna kadar yapabileceğim tek iş bu. Sakin sakin ilerliyorum. Magazinin içinde olmak insanların aklına gelenler listesinde önde olmak anlamına geliyor. Ben magazine bulaşmadan da oyunculuk yapabiliyorum. Başka yerlere saldırmam gerekmiyor. Sadece işini yapınca iyi projelerde olabilirsin.”

Kariyer planı: Kariyerinde bazen yanlış, bazen de doğru seçimler yaptığını düşünüyor. İleride senaryosunu yazdığı bir filmi yönetmek istiyor. “Bazı hataları yapmamış olsaydım farklı şeyler olabilirdi ama en azından beni mutlu eden şeylerin sayısı etmeyenlerden fazla olduğu için içim rahat diyebilirim. Altın Portakal, Altın Koza ve Sadri Alışık ödülleri aldım. Ne yalan söyleyeyim; bunlar beni çok mutlu etti. Ancak her zaman sinemada paşa gönlüme göre hareket ettim. Bu yüzden sayıca az ama benim için önemli olan işlerin içinde yer aldım. Sonuçta kendim için yaptığım bir iş bu. Kimse oyunculuk yaparak dünyayı kurtarmıyor; o yüzden fazla büyütmemek gerekiyor. Ayrıca bu tavırda olmayan insanlarla çalışmak bana iyi geliyor. Elbette ben de bir hikaye kurup yazmak ve bu hikayeyi çekip paylaşmak istiyorum.”

Beste Bereket Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Rol modeli: Kuzeni olan ünlü gazeteci Mithat Bereket’in azmini kendisine örnek almış.  “Mithat Ağabey ailemizin gururudur. Yıllardır durmaksızın çalışıyor ve çok önemli bir konuma sahip. Kendime onun çalışma gücünü ve azmini örnek aldım. Beni eleştirmesini seviyorum. Özellikle yaptığım röportajlarda ‘Biçim olarak kendimi beğenmedim’ dediğimde arayıp uyarıyor. Böyle şeyler söylememi istemiyor. Mithat Bereket benim için ‘Acil durumlarda camı kırınız’dır. Yani bir telefon uzağımdadır.”

Erkekte çekicilik kriteri: Eğer işin içinde aşk varsa tanımlamaların olamayacağı görüşünde. “Bazen bir ilişkiye bakıp ‘Bu kadının bu adamla ne işi var?’ diye düşünürüz. Ama aşk biraz kimya durumudur. Tutku çok önemlidir. Hayatta en takık olduğum şey saygıdır. Saygı varsa sevgi zaten ceptedir ve muhteşem bir aşk olur. O nedenle şu adamla olabilirim diyemem.”

Hobisi: Yağlı boya resim yapıyor. “Resim yapmak bana arınma ve rehabilitasyon gibi geliyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ   

2014- Aşkın Kanunu/ Atiye

2013/2014-Doksanlar / Deniz Yılmaz

2011-Leyla ile Mecnun / Zeynep

2010-Kalp Ağrısı / Zeyno

2009-Parmaklıklar Ardında / Hilal

2007-Sessiz Fırtına / Rengin Sancaktar

2006- Anadolu Kaplanı / Esra

2006- Akümülatörlü Radyo / Şükriye

2005- Aşka Sürgün / Bennu

2005- Aynalar

SİNEMA FİLMLERİ   

2013-300 Worte Deutsch / Fatma

2009-Beş Şehir / Dilek

2009- Ezber (Kısa Film)

2007-Kayıp / Nazlı (TV Filmi)

2006- Aşk Yolu / Nigar (TV Filmi)

2006- İki Süper Film Birden / Arzu

2005- Türev/ Burcu

TİYATRO OYUNLARI

2015- Özel Kadınlar Listesi

2013- III. Richard / Lady Anne

2011- Şems! Unutma!

2008-Sürmanşet / Funda

Vur / Yağmala / Yeniden / Bir Ulusun Doğuşu

ÖDÜLLERİ   

2005- 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali / En İyi Kadın Oyuncu   / Türev

2005- 11. Sadri Alışık Sinema Ödülleri / En İyi Kadın Oyuncu / Türev