Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Birkan Sokullu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Birkan Sokullu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Birkan Sokullu, 6 Ekim 1985 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Birkan Sokullu
Doğum Tarihi: 6 Ekim 1985
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.87 m.
Kilosu:   80 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Siyah
Göz Rengi: Siyah
Kardeşleri: Burcu Esmer
Instagram: https://www.instagram.com/birkansokullu1/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Birkan Sokullu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Bosna göçmeni bir ailenin çocuğu. İstanbul’da doğdu. Çocukken vaktinin çoğunu berber salonunda, babasını izleyerek geçirirdi. Bir kız kardeşi var. 21 yaşındayken, annesini ani bir beyin kanaması yüzünden kaybetti. 13 Temmuz 2012 yılında kendisi gibi oyuncu olan Aslı Enver ile evlendi ancak çift, 26 Ağustos 2015 yılında boşandı. “Annemin vefatıyla bir süre bazı şeyleri anlamakta güçlük çektim. Kardeşime ve babama karşı sorumluluğum beni güçlü biri yaptı. Bir noktadan sonra da bu yaşananın her an, hepimizin başına gelebileceğinin farkına varıp hayatın getirdiği şeyleri daha kolay kabullenmeye, yaşanan her şeye daha pozitif bir yerden bakmaya başladım. Hayatımızı şekillendiren şeyler tamamen ailede gizli. İnsanın kişiliğinin şekillendiği, bugününün temelinin inşa edildiği yerdir aile.”

Çocukluk yılları: Kalabalık bir aile ortamında büyüdü. Bir sürü akrabası ve dostu var. “Zaten ne zaman büyüdüğüm mahalleye gitsem her zaman kucak açarlar. Göçmen bir topluluk olduğu için bir dayanışma hali içinde yaşarlar. Oldukça sakin, söz dinleyen ama bir o kadar da haylaz bir çocuktum. Sanırım keyfime de biraz fazla düşkündüm. O zamanlar da şu an gibi mecburiyetlerden hiç hoşlanmazdım.”

Eğitim hayatı: Maltepe Üniversitesi’nde Radyo, Televizyon ve Sinema eğitimi aldı. Üniversitede okuduğu yıllarda aynı zamanda mankenlik yaptı. 2003’te katıldığı ‘Best Model of Turkey’ yarışmasında üçüncü oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2008 yılında ‘Melekler Korusun’ dizisinde canlandırdığı ‘Levent’ karakteri ile başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kurt Seyt & Shura’ dizisinde canlandırdığı ‘Petro­ Borinsky’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sakin, utangaç, entelektüel, mütevazi, azimli, çalışkan.

Kişisel gelişim: Mesleği ile ilgili bolca okuyor, izliyor ve gözlem yapıyor. Vakit buldukça oyuncu koçlarının verdiği workshop’lara katılıyor bunun genç oyunculara verebileceği en iyi tavsiye olduğunu söylüyor. “Bana bu sektörde verilen en iyi nasihat de, fırsat buldukça bir araya gelip hikaye üzerinden konuşmalar yaptığmı hocam Çetin Sarıkartal’a ait. Zaman zaman oynadığımız şeylerin içinde, karanlık tarafa çekildiğimizde, yani bazı şeyleri klişe ya da yetersiz bulduğumuzda, her zaman oyunculuğun yaratıcı kısmının devreye girdiğini söyler. Böylece bir şeyi daha izlenebilir ve farklı kılmanın, oyuncunun elinde olduğunu anlatır. Bunu hiç unutmadım. Ben de farklı kılmak için, her zaman daha derinden almaya çalışırım sahneleri. Bu nasihat her zaman ceptedir yani, çok severim.”

Birkan Sokullu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: İyilikte kalmaya çalışıyor kendini öyle daha mutlu hissediyor. “Serserilik yapmak istediğim zaman da öyle, sakin kalmak istediğim zaman da öyle. Kendimi ve tüm bu içimden gelen istekleri her zaman dengede tutmaya çalışıyorum. Özgürlükçü biriyim. Geleni yaşamaya çalışıyorum. Ve tüm bu konularda kendimi özgür bırakmam gerektiğine inanıyorum. Kişisel hayatımda kendimi baskı altına almaktan hoşlanmıyorum. Huzurlu ve rahat olmaya çalışan biriyim.”

Mutluluk kaynağı: Bugüne kadar başınıza gelen en iyi şey ne sorusuna verdiği cevap; Kardeşim.

İlk sinema filmi: Umur Turagay/ Güzelliğin Portresi

Hayata bakışı: Kendine her zaman gerilimden mümkün olduğunca uzak, eğlenceli ve huzurlu bir hayat sürebileceği şartlar yaratmak istiyor. Hayatı geldiği gibi yaşamaya bayılıyor. Plan program yapmayı sevmiyor. Öyle yaşadığında, daha mutlu oluyor. “Ancak tabii ki birçok sorumluluk ve planlı yürümesi gereken durumlar oluyor hayatın içinde. Bu şartlarda mümkün olduğu kadarıyla yetiniyorum. Yaş aldıkça hayata bakışımda da ciddi bir değişim olduğu kesin. 20’li yaşlarda keyif aldığım birçok durumun şimdi hayatımda olmadığını görüyorum. Dönüp baktığımda, şu an komik bulduğum bir sürü şey var oralarda. Bunca tecrübeden sonra sanırım kendimi daha iyi tanıyorum. 20’lere nazaran, mutlu olabileceğim yolu daha iyi biliyorum ama bu kesin doğru olan mı, onu bilemem. İleriki yaşlarda tekrar bakacağız tabii.”

İş hayatına bakışı: Şöhret hayatının merkezi değil. “Şöhretin sonsuza kadar sürmeyeceğinin bilincindey. Bu yüzden kendi bireysel yansımasıla değil işimin yansımasıyla ilgileniyor. “En büyük derdim işim. İmaj çizmekle ilgilenmiyorum. Sakin, kendi halinde ve rahat bir adamım. Oturup ufak tefek şeyleri dert etmek yerine olaylardan eğlenceli şeyler çıkarıp mutlu olmak adına bir şeyler yapmaktan keyif alıyorum. Ben olduğum şeyden memnunum. Ortada görünmeyi sevmeyen biriyim. Tabii, yaptığımız işten dolayı magazinin ilgisini çekecek bazı şeyler oluyor. Zaten hiçbir şeyi gizli yaşamıyorum.”

Kariyer planı: Profesyonel basketbol kariyerini bir yana bırakıp oyunculuğa yönelmiş. “Basketbol çocukluk hayalimdi ve profesyonel olmanın bana iyi gelmediğini gördüm. Çünkü beklentimin o olmadığını fark ettim ve bıraktım. Şu an ait olduğum, verimli olduğum yerdeyim. Yaptığım işten çok keyif alıyorum ve eğleniyorum. Çok fazla hayalim ve yapmak istediğim şeyler var bu meslekle ilgili. Benim için en önemlisi bu. Böyle hissettiğim sürece bu mesleği yapmaya devam edeceğim.”

Gelecek Hayali: Uzun zamandır yabancı filmlerde ya da dizilerde rol almak için çeşitli girişimleri oluyor. Günün sonunda mesleğiyle ilgili nereye kadar gidebileceğini merak ediyor ve kendini Türkiye’yle sınırlamak istemiyor. “Şu an enerjim varken fırsatları değerlendirmek istiyorum. Mesela Kronoloji sayesinde uluslararası birçok festivale katıldım. En son Hindistan’daydım. Orada Hollywood’dan çok önemli yönetmenlerle, yapımcılarla tanıştım. Beklentilerin dışında hareket etmek insana birçok kapıyı açıyor. Bağımsız bir filmde, bir de gerilim filminde oynadım. Mesela bir sonraki filmim romantik komedi olsa kimse buna şaşırmayacak. Herkes her şeyi oynayabilir fikrine pek katılmam. Ama her oyuncu kendini, yapabileceklerini bilir. Suç, psikolojik gerilim, polisiye gibi tür filmleri içinde kendimi düşündüğüm zaman heyecanlanıyorum. O yüzden böyle fırsatlar önüme geldiğinde ben de alıp değerlendiriyorum.”

Birkan Sokullu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kadında çekicilik kriteri: Dinamik, eğlenceli ve güçlü kadınları çekici buluyor.

Doğa ile ilişkisi: Kendisini kötü hissettiğinde en kolay doğada iyileştiğini düşünüyor.

En çok neye sinirlenir. Saygısızlığa tahammülü yok. “Sanırım ayarlarımı en çok bozan şey saygısızlık. Saygısızlığa maruz kaldığımı hissettiğim zamanlarda dinginliğimden ya da sakinliğimden pek eser kalmıyor.”

Evde ne yapar? Arkadaşlarıyla buluşup güzel yemekler eşliğinde güzel sohbete bayılıyor. Özellikle futbol meraklısı arkadaşlarıyla birlikteyse, play station turnuvası da kaçınılmaz oluyor. Sakin kalmak istediğinde ise kitap okuyup film izleyerek yorgunluğunu atıyor.

Hangi filmden etkilendi? Genel olarak David Fincher’ı beğeniyor. ‘Seven’’ı çok sever. Polisiye, psikolojik gerilim izlemeyi tercih ediyor. “En sevdiğim filmlerden biri de ‘Oyun/The Game’dir. Çocukluğumdan beri sürekli izlediğim bir başka film ise ‘Forrest Gump’. Ne zaman canım sıkılsa ‘Büyük Lebowski/The Big Lebowski’yi izlerim. Kendimi gülerken bulurum nihayetinde. ‘Baba’ serisini de çok severim.”

Sosyal medya ile arası nasıl: Sosyal medyayı gerektiği zaman kullanıyor. “İşin özü, dayatmaları, emrivakiyi pek sevmem. Yaptığım her işi samimiyetle yapmaya çalışırım. Samimi olmayan bir şeyle ilgilenmiyorum. Herkes öyle olmalıdır gibi bir şartım yok, ama kendi dünyamda insanlarla samimiyet temelli ilişkiler kuruyorum.”

En sevdiği özelliği? Sabırlı olması.

En sevmediği özelliği? Heyecanla aldığı kararlar.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Şimdiki Aklım Olsaydı/ Nadir
2020- Çöp Apartmanı
2020- Ya İstiklal Ya Ölüm
2019 – Bir Aile Hikayesi /Berk Güneş
2018 – Yaşamayanlar/(Numel)
2017 ­- Gecenin Ötesi /Cihangir/Cino
2017 ­- Yüz Yüze /Cihangir
2016/2017 ­- Hayat Şarkısı /Kerim Cevher
2015 – Beyaz Gece / Rüzgar
2014 ­- Kurt Seyt ve Shura /Petro­ Borinsky
2013 ­- Fatih /Şehzade Mustafa
2012 ­- Ucurum /Ulaş
2010 -­ Küçük Sırlar /Demir
2008 -­ Küçük Kadınlar /Ayaz
2008 ­- Elif /Mustafa
2008 -­ Melekler Korusun /Levent

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Kronoloji/ Hakan

2019 –Güzelliğin Portresi/ Özgür