Ana sayfa Dizi Haberleri Bir Küçük Gün Işığı, reytinglerde Alparslan dizisine kafa tutacak kadar ileriye gitti!

Bir Küçük Gün Işığı, reytinglerde Alparslan dizisine kafa tutacak kadar ileriye gitti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranında izleyicilerle pazartesi akşamları buluşmakta olan Bir Küçük Gün Işığı dizisinin reyting sonuçları, izleyicilerin hikayeyi ne kadar çok benimsediğini bir kez daha ortaya koydu. Seray Kaya ile Berk Oktay ikilisinin başrolünde yer aldığı dizi, milyonlarca izleyiciyi etkilemekle kalmadı daha 4. bölüm geçilmişken kemik bir izleyici kitlesi de oluşmaya başladı.

Uyanış Büyük Selçuklu ile başlayan ve Alparslan ile devam eden Büyük Selçuklu devletinin hikayesi iki sezondur TRT1 ekranına milyonları çekti. Bu iki sezonluk süreçte çift haneli reytingler de elde ederek pazartesi akşamlarının birincisi haline gelen Alparslan, yeni dönemde de yine etkili bir görüntü çiziyor. Barış Arduç’un başrolünde yer aldığı Öykü Gürman ile Kayra Zabcı’nın da ikinci sezonda iki yeni kadın karakteri ile diziye katıldığı Alparslan’dan Fahriye Evcen’in ayrılığı ise hayranları üzmüştü.

Bir Küçük Gün Işığı, reytinglerde Alparslan dizisine kafa tutacak kadar ileriye gitti! 8

Alparslan dizisi 29. bölümü ile 26 Eylül Pazartesi akşamı yine reytinglerde tüm rakiplerini geride bırakarak birinciliğini sürdürdü. Bu durum şaşırtıcı bir sonuç değil belki ama reytinglerin eski çok iyi seviyelerde henüz olmadığını da belirtmek gerekiyor.

İşte bu durum da 4 haftadır sağlam şekilde ilerleyen ve kendi kemik izleyicisini oluşturmaya başlayan Bir Küçük Gün Işığı dizisi için bir fırsatı da ortaya çıkardı. Pazartesi akşamı tüm kişiler kategorisinde ikincilik elde eden Bir Küçük Gün Işığı, bir miktar daha yükseliş sergiler ise Alparslan’dan birinciliği alabilecek kadar yaklaştı.

AB grubunda biraz düşük kalan atv dizisi, ABC1 grubunda da yine Alparslan’a bir hayli yakın ve ilerleyen haftalarda birincilik el değiştirir ise kimse şaşırmasın.

Bir Küçük Gün Işığı, reytinglerde Alparslan dizisine kafa tutacak kadar ileriye gitti! 9

Tabii ki izleyicilerin henüz tam olarak ekrana dönmediği bu süreçte reytingleri birbirine çok yakın seyretmesi normal bir durum. Bir iki ay içerisinde yeniden izleyiciler televizyon dizilerine yoğun şekilde ilgi gösterdiğinde Alparslan’ın iki sezonluk deneyim nedeniyle avantajlı bir durumda olacağını söyleyebiliriz.

Yasak Elma dizisi de 148. bölümü ile yayınlandı ve altıncı sezonda da yine çok geniş bir hayran kitlesini Fox TV ekranına taşımaya devam ediyor. Bu üç dizisinin reyting yarışı da oldukça sert bir şekilde sürüyor.