Ana sayfa Dizi Haberleri Bir Litre Gözyaşı uyarlama dizisi büyük dikkat çekecek

Bir Litre Gözyaşı uyarlama dizisi büyük dikkat çekecek

tarafından ker_def

birlitregozyasi2

Aya Kito’nun 1988 yılında yayınlana “1 Litre No Namida” isimli kitaptan uyarlanarak dizi olarak ekranlarda yer alan bu dram, 15 yaşında, hayat dolu bir genç kız olan Aya’ya tedavisi mümkün olmayan ve sürekli ilerleyen spinoserebellar atrofi/ataksi teşhisi konulmasıyla başlıyor.

Açıkçası diziyi izlemeden önce neden “Bir Litre Gözyaşı” adını verdiklerini çok merak etmiştim. Acaba, kızın yaşadığı acıların kümülatif toplamı mıydı bu göz yaşları? Derken… İlk bölümün bitmeden bir litre gözyaşı dökünce neden diziye bu ismi verdiklerini de anlamış oldum.

Sadece diziyi seyreden biri olarak, diziyle ilgili zihnimde oluşan ilk düşünce, ekranda olmak adına dramın dozunu abartmadan, gerçeği olduğu gibi yansıtmaları oldu. Mutlaka kurgu karakterler, ilave edilen hikayeler vardır. Zaten 15 yaşında cıvıl cıvıl bir genç kız olan Aya’nın yaşadıkları yeterince üzücü. Belki de oyunculukların çok doğal olmasından dolayı böyle hissetmiş olabilirim, bilemiyorum. Ama bu haliyle bile litrelerce gözyaşı dökmenize neden olacaktır, garantisini veriyorum.