Ana sayfa Sinema Bir Zamanlar Çukurova’dan ayrılan ünlü isim, çok konuşulacak bir proje ile geliyor!

Bir Zamanlar Çukurova’dan ayrılan ünlü isim, çok konuşulacak bir proje ile geliyor!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Atv’nin sevilen dönem dizisi Bir Zamanlar Çukurova’nın kilit karakterlerinden birisiydi. Ancak yeni sezonda o da ayrılanlar kervanına katıldı! Kim mi? Murat Ünalmış! Dizide Hilal Altıbilek’in hayat verdiği Züleyha’nın eşi Demir Yaman olarak ekrana gelen oyuncu, başarılı performansıyla dizinin beğenilen isimlerinden birisiydi.

Fakat Bir Zamanlar Çukurova’dan Vahide Perçin, Uğur Güneş’le birlikte başrollerden birisi olan Murat Ünalmış da ayrılığı ile şaşırtmıştı. Ünalmış’ın şimdi yeni bir projede yer alacağı ile ilgili bilgiler düştü kulislere! Ünlü oyuncunun çok konuşulacak bir projenin başrolünde olacağı öğrenildi!

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın verdiği bilgiye göre görüşmeler henüz sürüyor ancak kulisten gelen bilgilere bakılırsa Murat Ünalmış’ın kabul etmesiyle birlikte çokça gündeme gelme ihtimali yüksek bir proje bekliyor kendisini!

Ünalmış’ın, yapımcılığını Mustafa Uslu’nun yapacağı bir sinema filminde Deniz Gezmiş’i oynaması için teklif aldığı gündemde! 70’li yılların siyasi hayatına büyük damga vuran bir isim olan Deniz Gezmiş, dönemin simge ismi olarak hala hatıralarda.

1972 yılında idam edilen ve hayatı, yaptıkları, idamı ile şarkılara, kitaplara, pek çok esere konu olan Deniz Gezmiş
ile arkadaşlarının hayatını anlatacak iddialı film projesi için hazırlıklar sürüyor. Murat Ünalmış’ın da Gezmiş’e olan benzerliği ve başarılı bir isim olması da başrol için seçilmesinde büyük etkenler.

Bir Zamanlar Çukurova'dan ayrılan ünlü isim, çok konuşulacak bir proje ile geliyor! 8

Yapımcı Mustafa Uslu ile Murat Ünalmış’ın bir araya gelerek değerlendirme yaptıkları kulis bilgileri arasında. Prensipte bir anlaşmanın sağlandığı da konuşulmakta. Murat Ünalmış’ın tarihe malolmuş öğrenci lideri, siyasi aktivist ve devrimci Deniz Gezmiş gibi bir kişiye hayat verecek olması da şimdiden heyecan yaşatacak bir gelişme olarak görülmekte.

YApımcının, Deniz Gezmiş ile birlikte o dönem kader ortaklığı yapan ve birlikte darağacına giden Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın ailelerinden izin almaya hazırlandığı da ifade edilmekte.

Filmin yönetmenliği için Ömer Faruk Sorak’ın düşünüldüğü ve yine başarılı oyuncu Timuçin Esen’in de projede yer almasının beklendiği ifade edilmekte.

Bir Zamanlar Çukurova'dan ayrılan ünlü isim, çok konuşulacak bir proje ile geliyor! 9

Deniz Gezmiş kimdir?

28 Şubat 1947’de doğan Deniz Gezmiş, henüz lise öğrencisiyken sol düşünceyle tanıştı ve kendini döneminin eylemleri içinde buldu. Türk Marksist-Leninist, öğrenci lideri, siyasi aktivist olan Deniz Gezmiş, Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu’nun (THKO) kurucu üyelerinden biri oldu. 1971 yılında 12 Mart Muhtırası’nın ardından yakalanarak yargılanan ve idama mahkum olan Deniz Gezmiş’in cezası, ertesi yıl Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’la aynı gün infaz edildi.