Ana sayfa Sosyal Medya Birce Akalay geride kalan 2022 yılını hayatı boyunca unutamayacak!

Birce Akalay geride kalan 2022 yılını hayatı boyunca unutamayacak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Birce Akalay, birbiri ardına dizi ve sinema filminin üretildiği bugünün ortamında üst üste projeleri ile yeteneklerini kanıtlayan ve ismini dünyanın birçok noktasına yaymayı başarın isimlerden birisi olmayı başardı. Özellikle 2022 yılı içinde yayınlanan Kuş Uçuşu ve Mezarlık isimli dizi projeleri ile ünlü oyuncu Netflix’te en çok dikkat çeken Türk oyuncuların başında geliyor.

Kuş Uçuşu dizisinin ikinci ve üçüncü sezonu için sete çıkan Birce Akalay, 2023 yılında ayrıca Mezarlık isimli dizinin devamını da çekeceklerini duyurdu. Mezarlık’ın da yine arka arkaya iki sezonunun çekilmesi bekleniyor.

Birce Akalay, Haziran ayından bu yana dizilerinin peş peşe yayınlanmasının ardından Netflix’te çok yüksek izlenme oranlarına ulaştı ve sosyal medyada da büyük bir etkileşim yaşanmasına neden oldu. Türkiye’nin yanı sıra birçok ülkede hem Kuş Uçuşu hem de Mezarlık dizilerin en çok izlenen içerikler arasına katıldı ve Birce Akalay’a bu durum ödüller de getirdi.

Ünlü oyuncu için 2022 yılının kariyerinde unutulmaz bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. İki dizi projesi ile de 2023 yılında yine hayranlarının karşısında olacağı bilinen Birce Akalay, bu süreçte işlerinin sıkıntıya girmemesi adına televizyon dizilerinden gelen teklifleri de reddetmeyi tercih etti.

Birce Akalay geride kalan 2022 yılını hayatı boyunca unutamayacak! 7

Birce Akalay, katıldığı etkinlikte ödül aldı ve şu açıklamayı yaptı: “Benim için çok güzel bir sene oldu. 2022 yılı da ödül alarak bitti. 2023 yılı ödüller olarak başladı. Bunun en önemli detay, gerçekten Türkiye’nin birbirinden değerli üniversitelerin kıymetli öğrencilerinden bu ödülü almak. Benim için çok değerli, onlara çok teşekkür ediyorum. Bu samimi anları ve gururu bana yaşattıkları için.”

Birce Akalay, yapılan anketlerde gençlerin Lale Kıran karakterinden etkilenerek televizyon habercisi olmayı istedikleri yönündeki bilgiye de şaşırdı. Oyuncu, “Bu güzel bir şey, ne güzel vesile olduysam” şeklinde konuştu.

Kendisini de kariyerinde televizyonculuğun kısa süreli de olsa bulunduğunu anlatan Birce Akalay, 20 ile 23 yaşlarında televizyon kanalında çalıştığını hatırlattı.

Geçmişte televizyonculuğu severek yaptığını ve Kuş Uçuşu dizisinde de benzer bir rol gelince bu tecrübesinin de kendisine yardımcı olduğunu anlatan Birce Akalay, şu itirafta da bulundu:

“Ben haberci olmaya cesaret edememiştim. Çünkü orası inanılmaz bir alan ve hayatta gerçekten istediğim şey bu olur muydu, sanmıyorum. Spor spikerliğini bıraktığımdan sonra, haber spikerliği teklif de edilmişti ama çok benlik değil.”