Ana sayfa Dizi Haberleri Birce Akalay ve Mert Fırat cesaretleri ile takdir toplarken, reyting sistemi yeniden tartışma konusu oldu!

Birce Akalay ve Mert Fırat cesaretleri ile takdir toplarken, reyting sistemi yeniden tartışma konusu oldu!

tarafından ker_def

Birçok dizi hayranı Bir Derdim Var isimli Kanal D projesinden çok umutluydu. Özellikle de sosyal sorumluluk adına çeşitli adımlar atan ve bu konuda hayranlarının da beklentilerine karşılık gelmeye çaba harcayan isimlerden birisi Birce Akalay.

Ünlü oyuncunun başrolünde yer aldığı Bir Derdim Var isimli dizi gençlerin yaşadığı psikolojik sorunlara odaklanan, ailelerinin içine düştüğü durumdan kurtulmaları için onlara yol göstermeyi hedefleyen bir yapım olarak öne çıktı.

Ancak dizinin düşük gelen reytingleri amaçlara ulaşma konusunda ekibe yeterince fırsat tanımadı. Altıncı bölümü ile birlikte 13 Aralık Çarşamba akşamı final yapacak olan dizinin bu şekilde ekrana veda etmesi birçok izleyiciyi üzen bir gelişme oldu.

“Bu diziye yazık oldu” diyerek sosyal medyadan paylaşımlarda bulunan ve Bir Derdim Var projesinin kısa süreli olmasından rahatsız olanlar sosyal medyada düşüncelerini dile getiriyor.

Birce Akalay ve Mert Fırat cesaretleri ile takdir toplarken, reyting sistemi yeniden tartışma konusu oldu! 7

Bir izleyici, çok iyi bir proje olarak tarif ettiği dizinin izleyicilerin son yıllardaki dizi tercihlerine uymadığını, televizyon için değil de dijital platformlar için yapılmış olsaydı daha çok ses getireceğine yönelik düşüncesini paylaştı. Birçok izleyici de benzer bir düşünceye sahip ve böyle sosyal sorumluluk içerikli yapımların televizyon projesi olmasına karşı görüş belirtiyor.

Televizyon eleştirmeni Sina Koloğlu da Bir Derdim Var isimli dizi projesinin reytingler ile bir derdi olduğunun altını çizerek şöyle yazdı:

“İddialı başladı…. Ekip, konusu ve müziği ile çok konuşuldu. Bizim ev ahalisi beğendi. Ve fakat ülke izleyicisi ‘Sevmedim’ dedi ve 6. bölümde final yapıyor. Peki neden olmadı? Şöyle bir yoklama çektim. Kanal tarafında, çocuklar ile hastalık durumunun izleyici nezninde pek sempatik gelmemiş olabileceği yönünde görüşler olduğu öne sürülüyor. Yani psikolojik rahatsızlıkları olan çocuk halleri pek karşılık görmedi. Yapım tarafında ise yine kulağıma gelen, ‘fazla gerçek dertleri dillendirmiş olabiliriz. Yüzleşmek izleyicinin pek hoşuna gitmedi’ görüşü. Yapım tarafına çok sayıda övgü mesajı geldiği bilgisine de ulaştım. Galiba ‘gençlerin derdi seyirciyi gerdi mi’ demeliyiz! Kanal, dizinin arkasında biraz daha durabilseydi belki durum farklı olabilir miydi?

#BirceAkalay ve #MertFırat dizi sektörünün farklı işlere imza atan, seçici iki oyuncusu. Başka projelerde yine onları görmek isteriz. #BirDerdimVar klişelerin dışında bir proje olarak akıllarda kalacak.”