Ana sayfa Sosyal Medya Birce Akalay’ın hayatında unutamadığı dizinin adı Yer Gök Aşk!

Birce Akalay’ın hayatında unutamadığı dizinin adı Yer Gök Aşk!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Son dönemde Netflix’te yayınlanan Kuş Uçuşu ve Mezarlık dizileri ile çok iyi performanslar ortaya koyan Birce Akalay, bu noktaya kolay gelmedi. Bale eğitimi alan ama yaşadığı sakatlık nedeniyle veda etmek durumunda kalan ünlü oyuncu, tiyatro yaparak en azından sahnede kalma isteği nedeniyle oyunculuğa adım attı.

Hürriyet gazetesindeki röportajında ilk dizisinde büyük hayal kırıklığı yaşadığını ve bunun kendi gelişimi için aslında çok olumlu bir durum olduğunu ifade eden oyuncu, birkaç başarısız denemeden sonra okuluna devam etmesinin iyi bir karar olduğunu bugünlerden bakınca daha net görebiliyor.

Oyuncu, “Hep derim, eğer o işler tutsaydı ve hızlıca bir yerlere gelseydim, belki o yaşta hazmetme sorunu yaşayabilirdim. Böylece insanın kendini geliştirme yolculuğunun ölene dek süreceğini de çok daha geç öğrenebilirdim” açıklamasıyla da gençlere önemli bir ders verdiğini söylememiz gerekiyor. Birce Akalay aslında bu sözleri ile hayatı okuma noktasında geçmişten ve yaşadığı olaylardan büyük dersler çıkardığını ve bu şekilde hayat yolculuğuna devam ettiğini de göstermiş oluyor.

Birce Akalay ismini birçok izleyici Yer Gök Aşk dizisindeki Havva karakteri ile tanıdı. Röportajdan öğreniyoruz ki, ilk başta Havva rolü için değil, diğer kız kardeş rolü için düşünülmüş. Ama Birce Akalay, Havva rolünü o kadar çok istemiş ki, deneme çekimleri sonrasında da bu isteği gerçek olmuş.

Birce Akalay'ın hayatında unutamadığı dizinin adı Yer Gök Aşk! 75

Birce Akalay’ı ünlü yapan dizi Yer Gök Aşk idi. 2010 yılında izleyicilerle Fox TV ekranında buluşan Yer Gök Aşk dizisi, 122 bölüm boyunca ekranda kaldı. 27 Mayıs 2013 tarihinde ise final bölümüyle veda etti.

Birçok dizi hayranına göre aslında Havva karakterini oynamamış adeta onu yaşamış ve ekran başındakilere de bu hissiyatı vermişti. Birce Akalay, Yer Gök Aşk dizisini bu nedenle hiç unutamıyor.

Oyuncu için bu dizi hayatının dönüm noktalarından birisi oldu. Birce Akalay da bunu kabul ediyor ve şöyle diyor:

“Diğer dönüm noktam ise televizyona geri döndüğüm “Yer Gök Aşk” dizisi. Kendimi artık hazır hissediyordum ve işin kendisi de o kadar sürükleyiciydi ki, içinde olmayı çok arzuluyordum. Nermin Eroğlu ile ilk görüşmemizde beni aslında diğer kız kardeş rolü için düşündüklerini söylemişti. Ancak ben Havva rolüne o kadar âşık olmuştum ki, iki role de “audition” vermek istediğimi söyledim ve Havva’yı öyle aldım. Kariyerimde Havva olmasaydı büyük bir boşluk olurdu.”

Birce Akalay, Siyah Beyaz Aşk isimli Kanal D dizisinde de çok etkili oldu. İbrahim Çelikkol ile başrolde yer alan oyuncu, hayranlarına en az Yer Gök Aşk’taki Havva kadar etkili bir karakter sunumu sergiledi. Aslı Çınar karakteri hala Siyah Beyaz Aşk dizisi hayranlarının aklından çıkmıyor.

Birce Akalay'ın hayatında unutamadığı dizinin adı Yer Gök Aşk! 76

Son dönemde ise Kuş Uçuşu dizisinde Lale ve Mezarlık dizisinde de Önem karakterleri ile izlediğimiz oyuncu, dijital projeler sayesinde de yurt dışında ismini daha çok duyurma fırsatı elde etti.

Her iki dijital dizide de çok başarılı işlere imzasını atan oyuncu bu iki projenin hayatındaki son dönüm noktası olduğunu da belirtiyor.

Birce Akalay'ın hayatında unutamadığı dizinin adı Yer Gök Aşk! 77

Birce Akalay hayranları da bu iki dizinin yeni sezonlarını bekliyor. Hem Kuş Uçuşu hem de Mezarlık, Netflix’te büyük izlenme oranlarına ulaştı ve yeni sezonların çekilmesi için de uygun bir ortam oluştu. Şimdi Netflix’ten gelecek karar bekleniyor.