Ana sayfa Dizi Haberleri BKM’nin Ramo’dan soraki yeni dizisi, Namık Kemal’in ünlü romanından uyarlanıyor!

BKM’nin Ramo’dan soraki yeni dizisi, Namık Kemal’in ünlü romanından uyarlanıyor!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Show TV’nin sevilen dizisi Ramo, geçtiğimiz haftalarda ekrana veda etmişti. Başarılı yapımın reytingleri çok düşük olmamasına rağmen kanalın final kararı, izleyici tarafından hem anlaşılamadı hem de eleştiri konusu olmuştu.

Murat Yıldırım ve Esra Bilgiç’in başrolünde oynadıkları dizinin yapımcısı ise BKM Film’di (Beşiktaş Kültür Merkezi). Yapımcı firma, şimdi bir başka iddialı yapım için kolları sıvadı.

Bu kez bir dönem dizisi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Dizinin başrol oyuncuları henüz belli değil ancak proje, Namık Kemal’in ünlü romanı İntibah’tan uyarlanacak.

BKM'nin Ramo'dan soraki yeni dizisi, Namık Kemal'in ünlü romanından uyarlanıyor! 9

Bu arada dizinin yönetmeni ise ödüllü bir isim olan Hilal Saral. Daha önce Aşk-ı Memnu, Fatmagül’ün Suçu Ne, Kuzey Güney, Kara Sevda, Kurt Seyit Ve Şura, Zemheri gibi dizilerin de yönetmenliğini yapmıştı.

Kara Sevda dizisi ayrıca, Uluslararası Emmy ödülünün de sahibi olmuştu. Hilal Saral da ilk Emmy ödüllü Türk yönetmen olma sıfatını taşıyor.

BKM'nin Ramo'dan soraki yeni dizisi, Namık Kemal'in ünlü romanından uyarlanıyor! 10

BKM’nin yapımcılığını üstleneceği İntibah dizisinin iddiası da hemen Namık Kemal’in romanından uyarlanması hem de Hilal Saral’ın projede yer almasıyla da konuşulmakta.

Senaryosu Su Ersöz ve Melek Gençoğlu tarafından kaleme alınan yeni dizi için Kanal D ile görüşmeler sürüyor.

BKM'nin Ramo'dan soraki yeni dizisi, Namık Kemal'in ünlü romanından uyarlanıyor! 11

BKM tarafından dizi haline getirilecek olan İntibah’ın hikayesi özetle şöyle:

Ali, zengin bir ailenin tek evladı, yirmi bir yaşlarında zeki, çalışkan ve yakışıklı bir delikanlıdır. Babası oğlunun eğitimine çok önem vermiştir. Babası oğlunu, oğlu da babasını çok sevmektedir. Ama babasını kaybettikten sonra Ali’nin hayatında büyük değişiklikler olur. Ali, aslında bir fahiye olan Mahpeyker’e aşık olur. Ailesinin Mahpeyker’i reddetmesi üzerine Ali, evindeki cariye Dilaşub’la evlenmeyi kabul eder. Ancak Mahpeyker bunu öğrenir ve Ali’den intikam almak için yemin eder.