Ana sayfa Dizi Haberleri Gülcemal dizisinin bir Gecenin Ucunda ya da Tuzak gibi olmayı başaramadı!

Gülcemal dizisinin bir Gecenin Ucunda ya da Tuzak gibi olmayı başaramadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Gülcemal isimli dram dizisi perşembe akşamları izleyicilerle Fox TV ekranında buluşuyor. Bu sezonun farklı ve etkili yapımlarından birisi olması beklenen proje ne yazık ki, reyting engeline takıldı. Murat Ünalmış ile Melis Sezen ikilisinin başrolünde yer aldığı diziye yönelik olarak Türkiye’de yeterince ilgi gösterilmediğini ortalamanın altında gerçekleşen reyting oranlarından anlamak mümkün.

Ancak sosyal medya ortamına bakıldığı zaman yurt dışındaki Türk dizisi hayranlarının Gülcemal projesi ile çok yakından ilgilendiği görülüyor. Çok sayıda paylaşım ile sosyal medya üzerinden Gülcemal dizisine yoğun ilgi sergileyen yabancı dizi hayranları, bu sezon Tuzak ve Gecenin Ucunda isimli projelerin bu büyük ilgi sayesinde 26 bölüm devam edebilmesini sağlamıştı. Ancak onların Gülcemal dizisi için ortaya koyduğu çaba sonuçsuz kaldı.

Neslihan Atagül ile Kadir Doğulu ikilisinin başrolünde yer aldığı Gecenin Ucunda dizisi de bu sezona çok iddialı bir giriş yapmış ama reytingler kötü gelince de moraller bozulmuştu. Ancak yurt dışındaki satışların iyi gitmesi, sosyal medyada da yabancı dizi hayranlarının yoğun ilgisi ile bu proje 26 bölümü tamamlayabildi.

Aynı durum Tuzak isimli tv8 dizisinde de yaşandı. Bensu Soral ile Akın Akınözü ikilisinin başrolünde yer aldığı dizinin hayranları da sosyal medyadan çok yoğun bir destek sergiledi. Ayrıca Tuzak dizisi birçok ülkeye de satıldı ve bu süreç dizinin 26 bölüm boyunca düşük reytingler alsa da ekranda kalmasını sağladı.

Benzer bir durumun Gülcemal dizisi için yaşanıp yaşanmayacağı da çok merak ediliyordu. Sezon sonuna gelinirken projenin ikinci sezonda devam edip etmeyeceği belli olmadığından dizi hayranları yoğun bir şekilde Fox TV’ye mesajlar gönderdi. Yurt dışındaki Türk dizisi hayranları da kanalı baskı altına alma çabasına destek oldu ama sonuç olumsuz çıktı.

Fox TV’nin Gülcemal dizisini 10. bölümü ile birlikte 15 Haziran Perşembe günü bitirme kararı alması izleyicilerde büyük bir şok etkisi yaratacak. Hikayeyi çok beğenen ve yerli dizi takipçilerinin neden bu projeye ilgilerinin az olduğunu sorgulayan yabancı dizi hayranları için final kararı tam bir hayal kırıklığı oldu.

Gülcemal dizisinin başka bir kanalda yayınlansa daha iyi sonuçlar alabileceğini düşünenler de var.

MF Yapım imzasını taşıyan ve Yusuf Pirhasan’ın yönetmenliğini yaptığı Gülcemal dizi dünyasının talihsiz yapımlarından birisi olarak anılacak.

Bir Zamanlar Çukurova dizisinde 3 sezon başrolde çok etkili bir performans ortaya koyan Murat Ünalmış, projenin yurt dışında da ilgi görmesi ile son dönemde çok dikkat çekti.

Benzer şekilde iki sezon süren ve yine çok başarılı olan Sadakatsiz dizisinin yurt dışı satışları da gayet iyiydi. Bu iki başarılı dizi ile Murat Ünalmış ve Melis Sezen, yabancı dizi hayranlarının kalbine girmişti. Ancak ikilinin Gülcemal dizisinde iyi performanslar ortaya koymuş olsalar bile, reytinglere yenilmiş olmaları çok üzücü bir gelişme olarak kayıtlara geçti.