Ana sayfa Yabancı Dizi Game of Thrones hayranları çok şaşıracak

Game of Thrones hayranları çok şaşıracak

tarafından ker_def

Tüm dünyada büyük bir hayran kitlesine sahip Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisi çekimlerin yapıldığı İzlanda, Hırvatistan ve Fas’ı turistlerin yeni gözdesi yaptı. Fenomen dizinin tutkunu bir çift de Dubronik’i ziyaret etti ve çektiği fotoğrafları paylaştı.Türkiye’de de geniş bir hayran kitlesine sahip olan Game of Thrones tutkunu Asta Skujyte-Razmiene ve eşi, dizinin çekildiği yerlerin gerçek hayatta nasıl olduğunu görmek için yollara düştü. Hırvatistan’ın küçük sahil kasabası Dubrovnik’i ziyaret edene çift, çekimlerin yapıldığı bazı yerleri bulmanın çok kolay olduğunu, çünkü şehrin koca bir film seti gibi olduğunu söylediler. Filmin bazı sahnelerinin çekildiği yerleri fotoğraflayan çift, bu kareleri sosyal medyadan paylaştı.Hırvatistan, dizinin çekildiği üç ülkeden biri… Kral’ın Şehri anlamına gelen ‘King’s Landing’ bölümleri Dubrovnik’te çekiliyor.

2

3

El değmemiş antik dokusu, Dubrovnik’i Game of Thrones dizisinin çekimleri için ideal bir yer haline getiriyor. Özellikle 5. sezonda bolca izlediğimiz Lannister’ların yaşadığı Kral’ın Şehri’nde savaşların yapıldığı ve Cersei Lannister’ın utanç yürüyüşünü yaptığı yolu görmek mümkün.

8

9
Dizinin çekildiği mekânların büyük kısmı çekim olmadığı dönemlerde ziyarete açık. Ama bazı yerleri görmek için çok da az olmayan ücretler ödemek gerekiyor. Dubrovnik’teki Game of Thrones turunu yürüyerek tamamlamak ve eğer yaz ayıysa bu yürüyüşü deniz keyfiyle sonlandırmak mümkün.

4

5
Hırvatistan’dan sonraki ikinci ülke Jon Snow ile ünlenen ‘The Wall’ yani ‘Duvar’ sahnelerinin çekildiği İzlanda. Duvar, sahneleri soğuk hava koşulları gerektirdiği için bu ülke seçildi.

11

12

Dizide, Dar Deniz’in karşı kıyısında bulunan çorak bölgede geçen bölümler ise Fas’ta çekiliyor.

13

15

16