Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Çal Kapımı dizisi öyle bir rekor kırdı ki Game Of Thrones bile geride kaldı!

Sen Çal Kapımı dizisi öyle bir rekor kırdı ki Game Of Thrones bile geride kaldı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV’de yaz dizisi olarak ekrana geldiğinde kimse bu kadar büyük bir ilgi göreceğini tahmin etmiyordu. Türkiye sınırlarını aşarak dünyanın 85 ülkesinde izlenen bir dizi olmayı başardı Sen Çal Kapımı dizisi. Hande Erçel ve Kerem Bürsin’in başrolünde oynadıkları dizi, Temmuz 2020’de ilk kez ekrana gelmiş ve Eylül 2021’e kadar devam etmişti. Bir kaç haftalık ara vererek bir sonraki yaz yeniden devam eden dizi, ilginç bir süreç de yaşatmıştı izleyiciye.

Romantik komedi türündeki dizi, o kadar çok sevildi ki ünü dünyaya yayıldı! Sosyal medya sayesinde dizinin başarı hikayesi giderek büyüyor! Uluslararası başarıyla ilgili dünyanın farklı ülkelerinden bambaşka ilginç gelişmeler yansımakta.

Özellikle İtalya ve İspanya’da Hande Erçel ve Kerem Bürsin hayranlığı tavan yapmış durumda. Dizinin izlenme puanları da rekor kırmaya devam ediyor! Öyle ki tüm zamanların en çok izlenen dizilerinden biri olma ünvanını taşıyan Game Of Thrones bile gölgede kaldı adeta!

Sen Çal Kapımı dizisi öyle bir rekor kırdı ki Game Of Thrones bile geride kaldı! 7

Bir efsane dizi olan Game Of Thrones’ın izlenme rekorlarını kıran Sen Çal Kapımı dizisinin geldiği başarıya herkes çok şaşkın! 52 bölüm süren dizi, yayınlandığı her ülkede büyük bir ilgi ile karşılanmakta.

Latin Amerika ülkelerinde diziyle ilgili başarı giderek büyüyor. Hande Erçel ve Kerem Bürsin hayranlığı ise çılgınlık boyutuna ulaşıyor neredeyse!

Dünyanın pek çok farklı ülkesinde milyonlarca kişinin beğenisini kazanan Sen Çal Kapımı dizisinin kırdığı son rekor ise şaşırtıcı! HBO Max ile Latin Amerika ülkelerinde yayınlanan veriler, Sen Çal Kapımı dizisinin geldiği son noktayı ortaya koymakta!

HBO Max Latin Amerika’nın en çok izlenen ilk 10 dizisi açıklandı ve buna göre  “¿Será que es Amor?”  adıyla yayınlanan Sen Çal Kapımı dizisi, dijital platformun en çok izlenen dizisi olmayı başardı. Listenin ikinci sırasında Game Of Thrones’un yer alıyor olması ise bir başka ironik durum! Sen Çal Kapımı, tüm zamanların en başarılı yapımlarından biri olan Game Of Thrones’u bile geride bırakmasıyla anılıyor şu sıralar…

Game Of Thrones efsanesi 8 sezon sürmüştü. Ayrıca çok büyük bir bütçe ile çekilmiş bir diziydi. Uzun yıllar hatırlanacak olan bu yapımın, Sen Çal Kapımı dizisinin gerisinde kalmış olması büyük şaşkınlık yaratıyor! Türk yapımı bir dizinin bu başarısı, aynı zamanda gurur kaynağı olmakta…

Üstelik Sen Çal Kapımı dizisinin, Game Of Thrones karşısındaki tek zaferi bu da değil!  Fox TV’de final yaptığı gün Twitter’da en çok konuşulanlar arasında yer alan Sen Çal Kapımı, tek bir günde 9 milyona yakın tweet atılan dizi olarak Game of Thrones’un 7.8 milyonluk dünya tweet rekorunu da kırmıştı.

İtalya’da Sen Çal Kapımı karakterleri Eda ve Serkan aşkı üzerine bir kitap yazılmış, DVD satışları rekor kırmış ve e-kitap olarak da yayınlanmıştı. Bu olayın ardından dünyadan Sen Çal Kapımı ile ilgili pek çok ilginç bilgi de gelmeye devam etti.  Latin Amerika ülkesi Brezilya’da da bir süre önce tez konusu olduğu öğrenilmişti. Gazetecilik okuyan bir öğrencinin bitirme tezinde Türk dizilerinin ülkedeki başarısına dikkat çekildiği ve Sen Çal Kapımı dizisinin ele alındığı konuşulmuştu. Ayrıca Brezilya basınının Sen Çal Kapımı dizisine olan ilgisi aktarılmıştı.