Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Burak Özçivit Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Burak Özçivit Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Burak Özçivit, 24 Aralık 1984 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve model.

Adı: Burak Özçivit
Doğum Tarihi: 24 Aralık 1984
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.84 m.
Kilosu:  76 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Annesi: Ceyhan Özçivit
Babası: Bülent Özçivit
Eşi: Fahriye Evcen
Çocuğu: Karan Özçivit
Kardeşleri: Burçun Deniz
Instagram: https://www.instagram.com/burakozcivit/

Burak Özçivit Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  Aslen Gaziantepli. Bir kız kardeşi var. 2015 yılından itibaren beraber olduğu kendisi gibi oyuncu olan Fahriye Evcen ile 29 Haziran 2017 tarihinde, Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen törenle evlendi. Çiftin Karan adında bir oğulları var. “Dedemler Antep’te pamukçuluk yaparlarmış. Pamuğun içindeki fıstığa benzeyen maddeye çiğit denirmiş. Bizimkiler çiğitten çıkardıkları yağ ile ünlenince onlara ilk başta Çiğitzade, daha sonra da Çiğitoğlu demişler. Soyadı kanunuyla birlikte de Özçivit olmuşuz. Aile mesleği pamukçuluk ama bir diğer mesleğimiz de kebapçılık. Dedemin babası Kurtuluş Savaşı gazisi. Lakabı da Karadayı. Ömrü boyunca bacağına saplı kalan şarapnelle yaşamış. Hiçbir işte dikiş tutturamayınca bir baklavacının yanında çırak olarak çalışmaya başlamış. Zaman içinde kellecilik yapan Karadayı en sonunda kebapçılıkta karar kılıyor ve 1950’de Antep’ten İstanbul’a göç edip Zeki Müren’in de müdavimi olduğu şehrin ilk kebapçısını açıyor.”

Eğitim hayatı: Kazım İşmen Lisesi’nden mezun oldu. Yüksek öğrenimini ise Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölümü’nde  yaptı.

Hayatının dönüm noktası: Babasının fotoğraflarını kendisinden habersiz  Best Model’a göndermesiyle hayatının akışı değişti. “Fakat bu fotolar seçici kurul tarafından çöpe atılmış. Organizatörler son anda durumu fark edince, benim resimler çöpten çıkarılıyor ve yarışmaya katılıyorum. Gerisi malum. 2003 yılı Best Model of Turkey yarışmasında gelecek vadeden seçildim. Yarışmadan sonra Uğurkan Erez Ajans ile çalışmaya başladım. 2005’te Best Model of Turkey Yarışması’na yeniden katılarak Best Model of Turkey seçildim. Buna bağlı olarak da Best Model of The World’e katılarak dünyanın en iyi ikinci mankeni seçildim. Bir süre yurt içi ve yurt dışı fuar defilelerinde podyuma çıktım. Sonrasında da gelen oyunculuk tekliflerini değerlendirdim.  

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Eksi 18’ dizisinde ‘Komiser Murat’ karakterini canlandırarak başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Küçük Sırlar’ dizisinde canlandırdığı ‘Çetin Ateşoğlu’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişisel gelişim: Oyunculuğa başladığı dönemde oyunculuk dersleri aldı. “Dersler devam etmiyor çünkü yaptığımız iş de başlı başına bir okul zaten. Her gün sette yeni bir şeyler öğreniyoruz, kendimizi keşfetmeye devam ediyoruz. Dersler boyut değiştirdi yani.

Sosyal: Boş vakitlerinde eşiyle sinemaya gitmekten veya evde film izlemekten zevk alıyorlar. Ayrıca, sakin buldukları yerlerde yürüyüş yapmayı da seviyorlar.

Düşünce yapısı: Eskiden sürekli gelecek planları yapıyordu ancak zamanla bu huyunu törpüledi. Olayları akışına bırakmayı tercih ediyor. “Açıkçası olayları akışına bırakmayı öğrendim. Zaten bizim mesleğimiz de bunu gerektiriyor. Eskiden çok daha kontrollü bir tiptim ama artık kontrolü de yer yer kontrol etmek gerektiğini öğrendim. Mesela hayal gücüm her zaman benden çok öndeydi. Bu durum da sürekli plan yapmama sebep oluyordu. Kafamdakiler sonuca ulaşamadığında büyük motivasyon kaybı yaşamaya başlıyordum. Artık hayal gücüme dizgin vurmayı becerebiliyorum. Kim bilir belki de bunlar hayatın bana ‘Eyvallah’ diyebilmeyi öğretme şekliydi.”

Burak Özçivit Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Mutluluk kaynağı: Hayranlarının eşi ile ikisini çok yakıştırmasından mutluluk duyuyor. “Enteresan bir şekilde biz en fazla yakıştırdıkları çiftiz. Çok da hoşuma gidiyor bu durum. En büyük şansımız. İkimizi de ayrı ayrı seviyorlar.”

İlk sinema filmi: Alper Mestçi / Musallat

Hayran olduğu kişi: Kartal Tibet’in hayatında önemli bir yeri var. “Benim için çok değerli. Pek çok şey öğrendim ondan. O bir duayen. Bu işin her alanında çalışmış. Yeşilçam desen biliyor, tiyatro desen biliyor, oyunculuk, yönetmenlik, ne ararsan var. Ona teslim olursanız başarılı olursunuz. Ben de öyle yaptım. Yeni başlıyordum, ona teslim oldum. Mesela bütün montajlarda vardım Kartal Hoca’nın yanında. Başrol oyuncusunu montaja sokmadan hiçbir işi kabul etmiyordu. Çünkü ‘Bir oyuncu montaj bilmeden hiçbir şekilde oyunculuk yapamaz’ diyordu. Haklı çıktı. Montaj demek, ‘Yapamadıklarım neler? Ben neleri yapmamalıyım?’ı öğrenmek demek. Hayat da öyle değil mi? ‘Evet’ dediklerimizle değil, ‘Hayır’ dediklerimizle başarıya ulaşırız. Ben montajlara gire gire hatalarımı gördüm.”

Aşka bakışı: “Aşkla ilgili klişe cümleler kuramıyorum çünkü çok derin bir şey aşk. Aşık olduğunda özün çıkıyor ortaya, gerçek seni görüyorsun. Ben de aşık olduğumda gerçek Burak’la karşılaşıyorum; önüme bir engel koymamı, ego yapmamı, bakışımı, duruşumu değiştirmem gerektirmiyor. O an her ne ise bir anda olup bitiyor. Zamansız, boyutsuz başka dünyadan bir şey aşk. Kesinlikle bu dünyadan değil, bizim de bu dünyada durmadan üzerine koymaya çalıştığımız şeyleri bir anda yıkıp geçen bir şey. Benim zaten genelde de heyecanlı ve telaşlı bir halim vardır. Aşık olduğumda bu durum artıyor, adeta kabıma sığmıyorum. Eşimi seviyordum, evlenmek istedim. Çok da mutluyuz. Kafanın ve ruhunun uyuştuğu biriyle hayatı paylaşmaktan güzel ne var? Birbirimize duyduğumuz sevgi kadar saygımız da büyük.”

Nasıl evlenme teklif etti? “Fahriye bana doğum günü partisi hazırlamıştı. Aklınca sürpriz yapacaktı. Ben de tabii çakozladım durumu. Benim doğum günü pastam gelirken, üzerinde ona aldığım yüzüğü gördü ve şoke oldu! O bana doğum günü partisi hazırladı, ben ona evlenme teklifi ettim. Yüzüğü görür görmez başladı ağlamaya.”

Hayata bakışı: Bir insanın arkasından söylenecek en güzel sözün, ‘İyi adamdı be!’ olması gerektiğini düşünüyor. “ Mesele sadece oyunculuk değil, iyi bir insan olmak. Benim kendimle ilgili tek hedefim iyi bir insan olmak. Bunun içinde filmi çekerken ekip olmak da var, sete girdiğiniz anda gülümsemek de, sokaktaki insanı, seyirciyi sevmek de. İyi bir insan olmadığın sürece iyi oyuncu olma şansın yok! Bu yeterli zaten, daha fazla bir şeye gerek yok. Ama bunu söyletmek de çok kolay değil. İyi insan olduktan sonra hayatın geri kalanı bir şekilde ilerliyor. Hepimiz çeşitli işler yapıyoruz. İnsanın mesleğini severek yapması önemli ama iyi insan olması daha önemli!”

İş hayatına bakışı: Yaptığı meslekte,  fiziksel özelliklerin artı olduğu ancak yeterli olmadığı görüşünde.” Başarı için akıl, zekâ gibi, yetenek gibi, beceri gibi, mesleğine tutkuyla bağlı olmak gibi başka şeylerde gerekli. Ben de o şeyler için epey kafa patlattım. Ben işkoliğimdir, ne kadar yorulursam yorulayım hep işimin arkasında durur söylenmezdim ama gel gör ki 150 dakikalık dizi çekmek, bir yerden sonra gerçekten insanın kendiyle imtihanına dönüşüyor. İşine aşık tarafım her zaman ‘Dayan, yola devam Burak’ diyor ama hem zihinsel hem de fiziksel olarak inanılmaz yorumluyoruz. Oyunculuk tamamen rolle alakalı. Rolün içine girmen, oynadığın kişi olman gerekiyor. Bunu başardığında da kimse artık gerçek seni görmez, canlandırdığın karakteri görür.”

Kariyer planı:  Aynı zamanda yapımcılıkta yapıyor ve kazandığını filme yatırıyor. “Ben istediğim projeyi yapmanın yollarını aradım ve bunun yapım şirketi kurmaktan geçtiğini gördüm. Belki riske giriyorum ama kazandığımı yatırıyorum. Bazen kazanıyorsun, bazen kaybediyorsun.  Dizilerde kanıksanmış bir kariyerim olduğu için, televizyonda daha dramatik rolleri tercih ediyorum. Fakat iş sinemaya gelince, hedefim ağırlıklı olarak komedi yapmak. Hoş, ‘Aşk Sana Benzer’de bunu gerçekleştiremedim ama ‘Kardeşim Benim’ üzerinde çalışmaya başlandığı ilk günden beri komedi unsuru ağır basan bir film olarak tasarlandı. Günlük hayatımda bayağı eğlenceli bir tip olduğum için, komediye daha yakın olduğumu düşünüyorum.”

Gelecek Hayali: Kendi filmlerini yapmak ve ilerde yönetmenliği denemek istiyor. Üniversitede fotoğrafçılık okudum. Bir oyuncu olarak da bazen o hisse kapılıyorum ama neticede ticari bir iş yapıyoruz. Kendimi tam hazır hissetmeden yönetmen koltuğuna oturmamın doğru olmayacağının farkındayım. Her oyuncu gibi benim de bazı hedeflerim vardı. Yoksa patron olmak gibi bir hayalim yoktu. Sadece gerçekten istediğim işlere imza atmak istediğim için bu şirketi kurdum. Yıllardır bana gelen senaryoların hiçbiri ne yazık ki tam anlamıyla içime sinmeyince kendi hikayelerimi yazmaya başladım. Zamanla bazı arayışlar içine giriyorsun, neyin doğru olduğunu buluyorsun. Mesela yapım tarafında öğrendiğim en önemli şey, hangi projenin tutacağı. Bazen matematik olarak bakmak lazım işe.”

Burak Özçivit Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Hobisi: Resme kabiliyeti var. Boş zamanlarında çizim yapmayı seviyor. Ayrıca en büyük tutkularından bir tanesi de motor kullanmak. “Türkiye’de tatil yaparken zorlanıyoruz. Doğruya doğru. Okulda ödev verirlerdi, ‘Git Eminönü’ne, fotoğraf çek!’ derlerdi. Atlardım vapura, giderdim. Şimdi tabii o kadar özgür değilim. Ama ille de yapmak istiyorsam, kafamda bereyle giderim. Bizim Fahriye’yle en sevdiğimiz şey, kafamıza siyah kasklarımızı takıp motorla şehri turlamak. Atlıyoruz, Sultanahmet’e gidiyoruz. Bayağıdır motor kullanıyorum. Babam hiç istemedi. Hatta kıyameti kopardı. Bir sene sonra arkadaşlarım arıyor, ‘Bülent Abi’yi motorda gördük!’ diye. ‘Nasıl ya!’ dedim, ‘Benim motora binmeme şiddetle itiraz eden adam motorcu mu oldu?’ Ama vaziyet bu, üç senedir yaz-kış motora biniyor.”

TELEVİZYON DİZİLERİ  

2006 -Eksi 18 / Murat

2007 /2008- Zoraki Koca /Ömer Özpolat

2008/2009-Baba Ocağı / Güven

2010 -İhanet / Emir

2010/2011-Küçük Sırlar / Çetin Ateşoğlu

2011/2013 -Muhteşem Yüzyıl / Malkoçoğlu Bali Bey

2013/2014 –Çalıkuşu/ Kamuran

2015/2017 -Kara Sevda / Kemal Soydere

2019/2020-Kuruluş: Osman / Osman Bey

SİNEMA FİLMLERİ

2007 -Musallat /Suat

2015 -Aşk Sana Benzer / Balıkçı Ali

2015- Güvercin Uçuverdi / Kendisi

2016 -Kardeşim Benim /Hakan

2017-Kardeşim Benim 2 / Hakan

2018 -Can Feda / Yüzbaşı Alparslan

2020- Masha’s Mushroom/ Bobby

ÖDÜLLERİ

2012 -GQ Men Of The Year Ödülleri /Yılın Oyuncusu / Muhteşem Yüzyıl

2013 -Galatasaray Üniversitesi 2012’in En’leri Ödülleri /En İyi Dizi Erkek Oyuncu

2014 – 2. YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri /En Beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu /Çalıkuşu

2014- 13. Magazinci.com İnternet Medyası (En İyiler) / En İyi Erkek Dizi Oyuncusu

2014- 4. Elle Style Ödülleri /Elle Style Yılın Erkek Oyuncusu

2014- Haliç Üniversitesi 2014’ün En’leri Ödülleri/En İyi Erkek Oyuncu

2015 -Ayaklı Gazete Ödülleri /En İyi Erkek Oyuncu / Kara Sevda

2015- 4. Bilkent Televizyon Ödülleri /En İyi Drama Erkek Oyuncu /Kara Sevda

2016 -14. YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri /En Beğenilen Erkek Film Oyuncusu/ Aşk Sana Benzer

2016- 23. İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri/Yılın En Başarılı Erkek Film Oyuncusu /Aşk Sana Benzer

2016- 16. Magazinci.com İnternet Medyası (En İyiler) /Yılın TV Performansı /Kara Sevda

2017- The ONE Awards Objektif/ Yılın En Başarılı Erkek

2017- GQ Men Of The Year Ödülleri / Yılın Konuşulan Adamı