Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman dizisinin reytinglerinde önemli kayıplar yaşanıyor!

Kuruluş Osman dizisinin reytinglerinde önemli kayıplar yaşanıyor!

tarafından ker_def

Ekranların reyting rekortmeni dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki 147. Bölümüyle sosyal medyada #KuruluşOsman etiketiyle çok konuşuldu. Dizinin beşinci sezonda da geniş bir izleyici kitlesini etkilemesi önemli bir başarı olarak gözüküyor.

Ancak daha önceki sezonlarda çift hanelerde gerçekleşen reytinglerdeki geri çekilmeye de dikkat etmek gerekiyor. Burak Özçivit’in başrolünde yer aldığı geniş bir oyuncu kadrosunun bulunduğu ve hikayesi noktasında da Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş döneminin anlatılması nedeniyle çok ilgi çeken dizi, artık reytingler konusunda o kadar da rahat değil.

147. bölümü geride kalan Kuruluş Osman dizisinde özellikle AB grubunda reytingler ortalama oranlara kadar geriledi. Önceki sezonlarda iki kat daha iyi reytinglerin geldiği AB grubundaki bu düşüşün ana nedeni olarak Sandık Kokusu ve Şahane Hayatım gibi AB grubu kitlesine hitap eden dizilerin çok iyi bir süreçten geçmeleri de yatıyor.

Kuruluş Osman dizisi tüm kişiler ve ABC1 kategorilerinde ise yine güçlü reytingler elde ediyor ama eskinin erişilmesi çok zor gözüken reytingleri artık yok. Dizinin bu haliyle çarşamba rekabetindeki en önemli dizi olma hali devam etse bile, rakip projelerin başarısından olumsuz etkilendiği de gözüküyor.

‘Kuruluş Osman’, 147. Bölümüyle Tüm Kişiler kategorisinde 7,37 reyting, 17,81 izlenme payı, AB kategorisinde 4,41 reyting, 11,28 izlenme payı ve 20+ABC1 kategorisinde 6,36 reyting, 14,85 izlenme payı elde etti.

Dizinin gelecek çarşamba günü yayınlanacak 148. yeni bölümünde heyecan yine yüksek olacak. Reyting oranları da yine takip edilecek.